Vain

Lisäalennus: 11 % väh. 109 €:sta tai 14 % väh. 179 €:sta - lähes kaikesta

Sisä- ja ulkovalaisimia jopa -65 %

Loisteputket

Suodattimet ja lajittelu
Suodattimet & lajittelu 0
Lajittelu Myydyimmät
Teho
Valon väri (valikoima)
Himmennettävä
Valovirta yhteensä (lm)
Energialuokka
Väri
Hinta
Merkki
Kanta
Lampun tyyppi
LED
Lampun muoto
Materiaali
Pituus (cm)
Halkaisija (cm)
Vertailuarvo (W)
254 kappaletta
Suodatin
7,90 €
Suos. hinta - 11%
Suos. hinta 8,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
7,90 €
16,90 €
19,90 €
16,90 €
15,90 €
Sivu

Loisteputket

Valoa suuriin tiloihin

Mitä loisteputket ovat?

Loisteputkia käytetään edelleen runsaasti esimerkiksi luokkahuoneissa, toimistoissa, marketeissa ja parkkihalleissa.

Yksityiskodeissa loisteputket ovat suosittuja varsinkin autotalleissa, kylpyhuoneissa, kellareissa ja kodinhoitohuoneissa.

Loisteputket (jotka eivät ole neonputkia, vaikka niitä joskus niin kutsutaan) sisältävät jalokaasua ja pienen määrän elohopeaa. Valo syntyy kaasupurkausprosessissa, jossa elektronit kulkevat lasiputkessa ja reagoivat fluoresoivan pinnoitteen kanssa.

Loisteputkille on ominaista erinomainen valotehokkuus, pitkä käyttöikä ja hyvä värintoisto.

Loisteputkia käytetään aina liitäntälaitteen kanssa, joka nykyisin on pääsääntöisesti elektroninen liitäntälaite. Elektroninen liitäntälaite tekee loisteputken valosta välkkymätöntä ja mahdollistaa himmennyksen.

loisteputki

Missä loisteputkia käytetään?

Loisteputkivalaisimet löytävät yksityiskäytössä pääasiassa kodinhoitohuoneista, kellareista, kylpyhuoneista ja autotalleista. Perinteisesti loisteputkivalaisin on löytynyt kylpyhuoneen peilin yltä, mutta aivan kuten muidenkin sisä- ja ulkovalaisinten tapauksessa, korvataan ne nykyisin yhä useammin led-valaisimilla ja -lampuilla.

Ammattikäytössä ja julkisissa tiloissa loisteputket ovat edelleen hyvin suosittuja, sillä esimerkiksi toimistoihin, varastoihin ja muihin suurempiin tiloihin ei välttämättä löydy helposti korvaavaa vaihtoehtoa.

loisteputki
loisteputki
loisteputki

Kolme loisteputkien käyttöaluetta.


Millä kannoilla loisteputkia on saatavilla?

Koska loisteputkia käytetään hyvin eri tyyppisissä ja kokoisissa valaisimissa, ja hyvin erilaisiin tarkoituksiin, on markkinoilla runsas valikoima erilaisia loisteputkia, jotka eroavat toisistaan pituuden ja tehon osalta. Myös loisteputken halkaisija ja nastojen välinen etäisyys täytyy tarkistaa tapauskohtaisesti. Loisteputkivalaisimesta löytyy tarkat tiedot sopivasta putkesta, joita täytyy verrata varsinaisen loisteputken tuotetietoihin.

Yleisimmin käytössä ovat T5 / G5- ja T8 /G13 -loisteputket.

Uutta loisteputkea hankittaessa on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota yhteensopivuuteen. Jos et ole varma siitä, minkälainen loisteputki valaisimeesi sopii, suosittelemme ottamaan yhteydenottolomakkeella yhteyttä asiakaspalveluumme ennen tilauksen tekoa.

Mikäli kyseessä ei ole hyvin harvinainen erikoismalli, löydät verkkokaupastamme sopivan loisteputken valaisimeesi. Sinun kannattaa tutustua myös led-loisteputkien valikoimaan, sillä ne ovat pitkäikäisempiä ja kuluttavat vähemmän sähköä.

loisteputki
loisteputki

Löytyykö loisteputkista led-versioita?

Lähes jokaiselle loisteputkelle löytyy nykyisin myös led-vaihtoehto. Led-loisteputkia suositellaan nykyisin varauksetta, sillä energiatehokkuutensa ja pitemmän käyttöikänsä vuoksi ne ovat perinteisiä loisteputkia parempi vaihtoehto.

Ennen kuin alat päivittämään valaisimiasi led-loisteputkilla, täytyy sinun varmistaa, että hallussasi on kaikki tarvittavat tiedot, kuten putken halkaisija ja pituus, kirkkaus (luumen), värintoisto (Ra) ja valonväri (Kelvin).

Jos sopivien tuotteiden valinta on vaikeaa, neuvoo asiakaspalvelumme asiassa yhteydenottolomakkeen kautta.

loisteputki

Onko loisteputkia saatavilla eri muodoissa?

Loisteputkien valikoima ei rajoitu vain perinteiseen muotoon, sillä led-teknologia on tuonut uusia mahdollisuuksia muotoiluun. Jo ennen led-kauden alkua saatavilla oli eri muotoisia loisteputkia, mutta valikoima oli hyvin rajattu.

Tunnetuimpia esimerkkejä erilaisista muodoista ovat suurennuslasivalaisimissa käytettävät pyöreät loisteputket, jotka muotoilullaan estävät varjojen syntymisen tutkivalle pinnalle. Myös erilaiset rengasloistelamput ovat kasvattaneet suosiotaan.

Perinteisten loisteputkien käyttö tällaisissa muodoissa on nykyisin erittäin harvinaista, ja valikoima koostuukin lähtökohtaisesti erilaisista led-loistelampuista.

loisteputki

Suurennuslasivalaisimissa käytetään usein G10q-kantaisia rengasloistelamppuja.

loisteputki

Rengasloisteputki, jossa on G10q-kanta ja jonka halkaisija on 22 cm.


Jäikö sinulle kysyttävää tai tarvitsetko apua sopivan loisteputken valintaan? Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiisi numerossa +358 9 3157 9451 tai voit käyttää yhteydenottolomaketta.

Näytä enemmän Näytä vähemmän