Lisäalennus: 11 % väh. 109 €:sta tai 14 % väh. 179 €:sta - lähes kaikesta
Pylväsvalaisimet ja pollarivalaisimet kuuluvat nykyisin jokaisen pihan valaistukseen, mutta pienen kokonsa vuoksi ne eivät välttämättä riitä halutun alueen valaisemiseen, tai vaihtoehtoisesti niitä pitäisi hankkia useita kappaleita. Toimiva ratkaisu tällaiseen tilanteeseen on lyhtypylväs, joka yli kahden metrin korkeudellaan valaisee kattavasti, kauniisti ja häikäisemättä, luoden ainutlaatuista tunnelmaa hämärän laskeutuessa. Tarjolla on runsas määrä myös nostalgisia lyhtymalleja, joilla pihalle voi tuoda jämäkkää vanhan ajan muotoilua. Itse asiassa myös lyhtypylväiden valikoima on tyylillisesti hyvin kattava, joten valinnanvaraa on runsaasti.
Lyhtypylväs liitetään tavallisen valaisimen tavoin 230 voltin / 50 hertsin verkkoon, eli täysin tavanomaiseen verkkovirtaan. Suosittelemme kuitenkin, että pyydät sähköasentajaa tekemään liitännän, jolloin voit luottaa oikein tehtyyn asennukseen.
Lyhtypylväitä on olemassa erilaisia tyyppejä. Jotkin niistä asennetaan esimerkiksi tervattuun/betonoituun alustaan, kun taas toiset kiinnitetään maahan tehtyyn perustaan (esim. teolliset katuvalaisimet).
Jos haluat asentaa lyhtypylvään pihan keskelle päällystämättömälle nurmikkoalueelle, on sille valmisteltava jämäkkä alusta. Tarkat tiedot alustan vaatimuksista löydät tuotteen mukana toimitettavasta asennusohjeesta.
On aina huolehdittava, että lyhtypylväät kestävät käyttöpaikalla muodostuvia tuulikuormia. Tällöin on otettava huomioon sekä paikalliset tuuliolosuhteet että maaston muodot. Joidenkin lyhtypylväiden tapauksessa perustalle on asetettu hyvin tiukkoja vaatimuksia.
Oikein suunnitellulla ja toteutetulla perustalla taataan, että valaisin pysyy tukevasti pystyssä.
Jos sinua mietityttää vielä puutarhaan pystytettävän lyhtypylvään tuulen ja sään kestävyys, saat sopivan tuotteen valintaan ja perustan valmisteluun vinkkejä asiakaspalvelustamme. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta
Haluatko vielä joitakin lisätietoja, sillä uusi lyhtypylvääsi on puutarhassasi tosiaan täysin tuulen ja sään armoilla? Tartu siis puhelimeen tai lähetä meille viesti. Asiantuntijamme ovat taatusti apunasi! Yhteystiedot esitetään jäljempänä.
Vastaatko mahdollisesti julkisen tilan valaistuksesta tai oletko yrityksen omistaja ja haluat sijoittaa viheralueellesi lyhtypylväitä? Näissä tapauksissa sinun on kiinnitettävä huomiota valaisimen valaisinosan korkeuteen, sillä sitä koskevat lainsäädännölliset määräykset. Tärkeitä näkökohtia ovat muun muassa valopäästöjen välttäminen, asuinlaadun ja turvallisuusseikkojen parantaminen, onnettomuuksien välttäminen, energiankulutuksen vähentäminen, vastuukysymykset, valon vähentäminen yöaikaan ja niin edelleen. Valaistussuunnittelu on tosiaankin suositeltavaa.
Jos kyse on sen sijaan pienestä ja sievästä – tai myös jättimäisen suuresta – omasta pihasta, ei lyhtypylvään korkeudella ole yhtä suurta merkitystä. Omalla pihallasi voit tietenkin päättää itse kaikista asioista, myös lyhtypylväistä. Valitse siis oman makusi mukaan sen näköisiä valaisimia, joista pidät ja jotka valaisevat pihan polut ja eri alueet hyvin. Tietenkin pihasi valaisimet on asennettava siten, etteivät ne juurikaan häikäise tai loista jatkuvasti suoraan naapurin olohuoneeseen, mutta pääsääntöisesti puutarhasi on ja pysyy omien toiveidesi mukaisena.
Yksityiskäyttöön tarkoitettuja lyhtypylväitä on eripituisia, joten sopivan tuotteen löytäminen on suhteellisen helppoa. Erittäin suosittuja ovat kaksimetriset ja sitä pidemmät lyhtypylväät. Yleisesti ottaen lyhtypylväästä puhutaan vasta, kun valaisimen korkeus on yli 1,50 m. Kaikki tätä pienemmät valaisimet ovat muita valaisintyyppejä, esimerkiksi pollarivalaisimia tai pylväsvalaisimia, mutta eivät lyhtypylväitä.
Lyhtypylvään pituuden voit tarkistaa verkkokaupassamme helposti tuotteen teknisistä tiedoista.
Kattavan valikoiman vuoksi löydät varmasti lyhtypylvään haluamassasi tyylissä. Pidätkö mahdollisesti kolmilamppuisesta, kynttelikön mallisesta lyhtypylväästä, joka on muotoilultaan tyylikäs ja nostalginen? Se vie ajatuksesi entisten vuosisatojen katulyhtyihin ja aikaan, jolloin kaduilla asteli verkkaisesti yksi tai korkeintaan kaksi hevosvoimaa. Vai pidätkö sittenkin enemmän kaduilla kiitävistä moderneista hevosvoimista? Siinä tapauksessa voit valita makusi mukaisen lyhtypylvään, joka on minimalistinen, futuristinen tai aivan yksinkertaisesti moderni. Tällöinkin valaisin voi toki olla yksi-, kaksi- tai kolmilamppuinen.
Vinkki: Mitä useampia lyhtyjä lyhtypylväässä on, sitä kattavammin se tietenkin lähtökohtaisesti valaisee. Ota kuitenkin huomioon, että tällöin lyhtypylvään halkaisija on suurempi ja valaisin vaatii enemmän tilaa puutarhassa.
Lyhtypylväs sopii talon eteen tai taakse, pihalle tai pihaan johtaville teille, sisäänajoreitille tai vaikkapa hienon uuden pihamajan viereen. Omalla pihallasi voit sijoittaa lyhtypylvään täsmälleen haluamaasi paikkaan. Toisin on sen sijaan julkisilla alueilla, esimerkiksi pysäköintipaikoilla, kadulla tai muissa julkisissa paikoissa, joiden valaistuksessa on otettava huomioon erinäiset lait ja säädökset.
Huomioi kuitenkin myös omalla tontillasi, että valoa ei ole liikaa tai väärissä paikoissa, jotta naapurisopu säilyy. Pyri välttämään valopäästöjä ja huomioi suunnittelussa myös valaistuksen vaikutus lähialueisiin.
Jos et ole vielä löytänyt toimivaa ratkaisua kotipihasi valaisuun ja tarvitset apua suunnittelussa, voit aina ottaa yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme. Löydät yhteystiedot tämän sivun alaosasta.
Jotkut lyhtypylväät on varustettu liiketunnistimella, joka on useimmissa tapauksissa erityisen hyödyllinen ominaisuus. Liiketunnistin
tekee valaisimesta käytännöllisemmän. Valo syttyy valaisinta lähestyttäessä ja kytkeytyy tunnistusalueelta poistuttua automaattisesti pois päältä;
tekee alueesta turvallisemman. Valo syttyy automaattisesti, jolloin näet kivet, rappuset tai pihapolun äkillisen kaarteen ajoissa;
säästää kustannuksia ja on ympäristöystävällinen. Valo valaisee nimittäin vain silloin, kun sitä todella tarvitaan;
tekee kutsumattomien vieraiden elämästä vaikeampaa ja kotitontista turvallisemman.
Liiketunnistinvinkki: Älä valitse lampuksi energiansäästölamppua, sillä led-lamput ovat kaikin puolin parempi vaihtoehto. Led-lamput ovat entisten hehku- ja halogeenilamppujen tavoin heti sataprosenttisen kirkkaita, energiasäästölamput puolestaan tarvitsevat aikaa saavuttaakseen täyden valaisutehonsa. Vinkki nro 2: Jos haluat, että tietyn alueen kaikki valaisimet valaisevat samanaikaisesti, tai jos haluat olla varma alueen optimaalisesta valaistuksesta, valitse ulkoinen liiketunnistin ja verkota se haluamiisi valaisimiin. Joskus paras lopputulos saavutetaan, kun liiketunnistin voidaan sijoittaa optimaaliseen paikkaan erilleen valaisimesta.
Jos sinulla on vielä kysyttävää lyhtypylväistä tai valaistuksesta yleensä, voit lähettää meille viestin yhteydenottolomakkeella.
Yliviivatut hinnat nettilamppu.fi-verkkokaupassa ovat valmistajan suosittelemia vähittäismyyntihintoja.
Kaikkien tuotteiden hinnat on ilmoitettu euroina, sisältäen ALV 25,5 % ja ilman toimituskuluja.