Vain

Lisäalennus: 11 % väh. 109 €:sta | 14 % väh. 179 €:sta - lähes kaikesta

Sisä- ja ulkovalaisimia jopa -60 %

Liiketunnistimet valoihin

Suodattimet ja lajittelu
Suodattimet & lajittelu 0
Lajittelu Myydyimmät
Väri
Hinta
Jännitesyöttö voltteina
Sis. katkaisijan
Sis. kaukosäätimen
Merkki
IP-luokitus
Sis. liiketunnnistimen
Huone
Paristokäyttöinen
Käyttöjännite voltteina
Materiaali
Älykotijärjestelmät
Suojausluokitus
Pyörimissuunta eteen- ja taaksepäin
Merivedenkestävä
Korkeus säädettävissä
Tyyli
Korkeus (cm)
Leveys (cm)
Syvyys (cm)
Halkaisija (cm)
Pituus (cm)
186 kappaletta
Suodatin
63,90 €
Suos. hinta - 7%
Suos. hinta 68,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
62,90 €
62,90 €
32,90 €
62,90 €
93,90 €
46,88 €
48,90 €
40,05 €
36,90 €
19,90 €
165,90 €
156,90 €
125,90 €
Suos. hinta - 12,00 €
Suos. hinta 137,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
66,90 €
67,90 €
104,90 €
77,90 €
29,95 €
19,95 €
22,90 €
Suos. hinta - 8%
Suos. hinta 24,95 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
93,90 €
167,90 €
56,90 €
36,90 €
31,15 €
48,90 €
116,90 €
109,90 €
214,90 €
68,90 €
Suos. hinta - 8%
Suos. hinta 74,90 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
109,90 €
214,90 €
198,90 €
88,90 €
134,90 €
Suos. hinta - 52,20 €
206,90 €
Suos. hinta - 52,20 €
Suos. hinta 259,10 €
OVH on valmistajan suosittelema vähimmäismyyntihinta.
124,90 €
186,90 €
284,90 €

Liiketunnistimien monet edut: mukavuus, turvallisuus ja mahdolliset säästöt.

Liiketunnistimet säätävät puutarhan ja talon valaistusta automaattisesti. Ja koska valoja ei enää tarvitse panna päälle manuaalisesti, voit käyttää molempia käsiäsi kantaessasi tavaroita paikasta toiseen.

Liiketunnistimien käyttö vähentää myös loukkaantumisriskiä, koska ulkotilojen mahdolliset kompastumisia aiheuttavat riskipaikat havaitaan hyvissä ajoin. Kun taas talon sisällä sinun ei enää tarvitse hapuilla pimeässä vaikeassa paikassa olevan valokatkaisimen takia.

Liiketunnistimet auttavat myös pitämään omaisuutesi turvassa murtovarkailta. Kun valo syttyy jonkun lähestyessä kotiasi, se riittää usein estämään murtoyritykset.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä liiketunnistimet eivät käy kukkaron päälle, koska ne aktivoituvat vain tarvittaessa, mikä tekee niistä sekä kustannustehokkaita että ympäristöystävällisiä. Enää ei ole riskiä valojen unohtumisesta päälle, mikä pidentää merkittävästi lamppujen käyttöikää.

Millaisia liiketunnistimia on olemassa?

Liiketunnistimia on saatavana erillisinä lisävarusteina tai valaisimeen kiinteästi asennettuina. Liiketunnistintekniikoita on useita, kuten:

Passiiviset infrapuna-anturit (PIR-anturit)

 • tunnistavat infrapunasäteilyn (lämpösäteilyn) muutokset

 • sisä- ja ulkokäyttöön

Suurtaajuusanturit tai tutka-anturit

 • käyttävät tunnistamiseen sähkömagneettisia aaltoja

 • sisäkäyttöön;älysuurtaajuusanturit (iHF) soveltuvat nykyään myös ulkokäyttöön

Ultraäänianturit

 • tunnistavat takaisin heijastuneet äänipulssit

 • sisäkäyttöön

Kamera-anturit

 • toimivat arvioimalla elektronista kuvasisältöä

 • sisä- ja ulkokäyttöön

liiketunnistin

Miten liiketunnistimet eroavat läsnäolotunnistimista?

Liike- ja läsnäolotunnistimien ero on anturien herkkyydessä. Siinä missä liiketunnistimet reagoivat suurempiin liikkeisiin, kuten kävelyyn, läsnäolotunnistimille riittävät pienimmätkin liikkeet, kuten ovenkahvan painaminen alas tai näppäimistön naputtelu.

Tämä tekee liiketunnistimista sopivia ulkotiloihin, joissa ne sytyttävät valot pimeään ja ajavat murtovarkaat tiehensä. Sisätiloissa niitä käytetään usein käytävissä ja portaikoissa. Läsnäolotunnistimet taas on tarkoitettu asuin- ja työskentelytiloihin. Ne sytyttävät valot havaitessaan pienimmänkin liikkeen. Nykyaikaiset liike- ja läsnäolotunnistimet mittaavat automaattisesti kirkkautta ja sammuttavat valot, kun päivänvaloa on riittävästi.

Miten PIR-anturit toimivat?

PIR-anturit (passiiviset infrapuna-anturit) eivät lähetä signaaleja, vaan vastaanottavat lämpösäteilyä ympäristöstään ja toimivat siten passiivisesti. Ne aktivoituvat dynaamisista lämmönlähteistä eli liikkuvista kohteista, kuten ihmisistä, eläimistä tai jopa lämpimistä autonmoottoreista.

Sitä vastoin PIR-anturit eivät reagoi staattisiin lämmönlähteisiin kuten auringonvaloon. Saatavilla on myös tuotteita, joita pienet eläimet eivät saa aktivoitua, koska tämä johtaa yleensä tarpeettomaan virrankulutukseen, kun kissa tai siili hiipii anturin ohi.

PIR-anturit tarvitsevat suoran yhteyden kohteeseen tunnistaakseen lämpötilaerot optimaalisesti. Siksi niitä ei saa peittää tai suojata.

Anturien herkkyyttä voivat heikentää myös rankkasateet tai paksuihin talvivaatteisiin pukeutuneet ihmiset.

Missä PIR-antureita käytetään?

PIR-antureilla varustettuja liiketunnistimia käytetään sekä kotona että puutarhassa. Ne ovat hyviä suurten liikkeiden havaitsemiseen.

PIR-anturit rekisteröivät, kun henkilö kävelee tai auto lähestyy. Onkin hyvä tietää, että nämä liiketunnistimet tunnistavat vaakasuuntaisen liikkeen paremmin kuin kohtisuoran liikkeen.

Paras tapa selittää tämä on jakaa neliö ruudukoksi, joka koostuu yksittäisistä alueista. Voit visualisoida tällaisen alueen, kuten sormiesi välisen etäisyyden.

Jos joku kävelee kohtisuoraan liiketunnistinta päin, tämä henkilö voi pysyä yhdellä alueella, mikä tarkoittaa, että anturi ei ehkä havaitse muutoksia. Mutta jos hän kävelee liiketunnistimen ohi poikittain, hän kulkee useiden alueiden läpi ja muutos havaitaan. Siksi PIR-antureita asennettaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota kulmiin. PIR-anturit tulisi asentaa esteettömään paikkaan, koska PIR-antureiden oikea toiminta edellyttää suoraa visuaalista yhteyttä kohteeseen.

PIR-antureilla varustettuja liiketunnistimia löytyy yleensä ulkotiloista sekä käytävistä, autotalleista ja porraskäytävistä. Ne eivät kuitenkaan sovellu pienempien liikkeiden havaitsemiseen, kuten toimistossa istuvan tunnistamiseen.

Tällöin ns. läsnäolotunnistimet ovat sopivampia.

liiketunnistin

Kuten PIR-anturit, myös läsnäolotunnistimet havaitsevat lämpösäteilyn infrapunan avulla – ne vain reagoivat paljon herkemmin. Tämän mahdollistaa havaintokentän jakaminen hyvin tarkasti, jopa šakkiruutumaisesti. Tällä tavalla läsnäolotunnistimet voivat havaita pienimmätkin liikkeet, kuten näppäimistöä naputtavan henkilön, mikä tekee niistä sopivia toimistoihin ja olohuoneisiin.

Miten suurtaajuusanturit toimivat?

Suurtaajuusanturit (HF-anturit) lähettävät tutkasäteitä (sähkömagneettisia aaltoja) ja reagoivat niiden heijastumiseen – kaikukuvaan.

Joten jos kohde liikkuu, aaltojen taajuus muuttuu ja anturi rekisteröi muutoksen. HF-anturit toimivat lämpötilasta riippumatta, joten ne voidaan asentaa seinien, ikkunoiden tai puupintojen viereen. Toisin kuin infrapuna-anturit, ne eivät tarvitse suoraa yhteyttä kohteeseen, ja ne voivat tunkeutua keveiden seinärakenteiden läpi, koska niiden tunnistuskenttä on yhtä aikaa sekä vertikaalinen että horisontaalinen.

HF-antureilla varustetut liiketunnistimet ovat ihanteellisia sokkeloisissa kellarihuoneissa ja käytävissä, joissa infrapuna-antureiden teho ei riitä. Sen sijaan HF-antureilla varustettuja läsnäolotunnistimia käytetään ensisijaisesti olohuoneissa, sillä ne rekisteröivät hienovaraisimmatkin liikkeet – kuten sivun kääntämisen lukiessasi tai näppäimistön naputtelun toimistossa.

Eikä siinä kaikki, ne ovat käytännöllisiä myös wc:ssä ja kylpyhuoneessa, koska ne voivat havaita liikkeen ovien takaa.

Pitkään aikaan HF-anturit eivät olleet sopivia ulkokäyttöön niiden herkkyyden takia – jopa ohi lentävä lehti riitti signaalin lähettämiseen. Mutta sittemmin tekniikka on kehittynyt erottamaan ihmisen liikkeet hyönteisistä, putoavista lehdistä ja sateesta.

Tällaisia HF-älyantureita (iHF) käytetään nyt yhä enemmän ulkona.

Miten ultraäänianturit toimivat?

Ultraääniantureilla varustetut liiketunnistimet lähettävät ja vastaanottavat ääniaaltoja, joita ihmiskorva ei kuule. Ne tunkeutuvat huoneen jokaiseen nurkkaan ja tunnistavat myös piilossa olevat kohteet. Niitä ei kuitenkaan pidä sijoittaa kannen taakse tai suoraan lämmityslähteen yläpuolelle (kuten patterin tai uunin), koska ääniaallot liikkuvat ilmassa.

Toisin kuin HF-anturit, ultraäänianturit eivät toimi keveiden seinärakenteiden läpi.

Ultraääniantureilla varustetut liiketunnistimet soveltuvat pitkiin käytäviin ja eteisiin. Läsnäolotunnistimina niitä käytetään usein toimistoissa.

Miten kamera-anturit toimivat?

Liiketunnistimia voidaan käyttää myös kamera-antureiden avulla. Jos kuvatallenteessa havaitaan muutos, signaali voi sytyttää valon ja laukaista hälytyksen. Tätä tekniikkaa käytetään pääasiassa turvallisuustekniikan alalla. Steinel-yritys on suunnitellut avokonttoreihin ja kokoushuoneisiin kamera-antureita, jotka tunnistavat ja laskevat ihmiset riippumatta siitä, istuvatko vai seisovatko he.

Onko liiketunnistimia asennettu myös kiinteästi valaisimiin?

Liiketunnistimia on saatavana erillisinä lisävarusteina, mutta niitä on myös saatavana valaisimiin asennettuina. Jos liiketunnistimet on asennettu valaisimiin kiinteästi, käytä vain lamppuja, jotka saavuttavat 100 %:n kirkkauden välittömästi, kuten ledit.

Huomioi myös liiketunnistimelle sallittu hehkulamppujen suurin sähköteho (watteina).

Helpoin vaihtoehto on ostaa kotiin ja puutarhaan valaisimet, joihin on integroitu liiketunnistimet. Ulkokäyttöön on tarjolla tyylikkäitä pylväsvalaisimia ja pihavaloja, joissa on liiketunnistimet, joten kävely läpi yöllisen puutarhan on turvallisempaa ja tunnelmallista.

Tällaiset ulkovalot voidaan lisätä olemassa olevaan liiketunnistinverkkoon.

Miten liiketunnistimet kytketään?

Koska liiketunnistimia on saatavana pääasiassa kiinteästi valoihin asennettuina, niitä ei useimmissa tapauksissa tarvitse asentaa olemassa olevaan sähköjärjestelmään.

Jos kuitenkin valitset erillisen liiketunnistimen, voit asentaa sen itse hyvin helposti. Ennen kuin asennat liiketunnistimen, varmista, että noudatat sähköasennuksia koskevia turvallisuussääntöjä.

Ennen kuin aloitat asennuksen, sinun on tiedettävä vastaus seuraaviin kysymyksiin:

Ohjataanko valoa vain liiketunnistimella vai hallitaanko sitä myös katkaisimella?

Jos haluat yhdistää molemmat vaihtoehdot, valitse ns. valintakytkin. Tämän avulla valo voidaan kytkeä päälle tai pois pysyvästi tai kytkeä se liiketunnistintilaan. Voit myös asettaa liiketunnistimen päälle vain yöksi ja päivällä käyttää valoa katkaisimella.

liiketunnistin

Sinun on myös mietittävä, haluatko asentaa pinta-asennettavan vai upotetun liiketunnistimen. Upotetun version kanssa voit käyttää kyseisen valaisimen omaa katkaisinta. Irrota katkaisin ja liitä liiketunnistin.

Markkinoilla on kolmi- tai kaksijohtimisia liiketunnistimia, joissa on vastaavasti kaksi tai kolme liitäntää. Kaksijohtotekniikka ei vaadi nollajohtoa.

Seuraavassa vaiheessa määrität etäisyyden lähestyvään kohteeseen (havaitsemisalue) ja keston, miten pitkään valon tulisi pysyä päällä tunnistimen havaittua liikettä (päällekytkennän kesto). Lisäksi käytät hämäräanturia määrittämään, miten kirkkaalla ilmalla valosi tulisi syttyä. Nyt sinun tarvitsee vain ruuvata liiketunnistin katkaisimeen – siinä kaikki.

Eri valaisimille ei ole tarpeen asentaa erillisiä liiketunnistimia. Voit helposti liittää useita valaisimia yhteen liiketunnistimeen. Turvallisuussyistä huolehdi kuitenkin siitä, että liiketunnistimen liittymäteho ei ylity.

Valot, joissa on kiinteät liiketunnistimet, voivat olla myös paristokäyttöisiä.

Asennukseen riittää, että asetat paristot paikalleen ja asennat valon haluttuun paikkaan. Tähän vaihtoehtoon energiansäästölamput soveltuvat parhaiten, koska niiden avulla paristot kestävät pidempään.

Mikä kotelointiluokitus liiketunnistimessani tulisi olla?

Ulkoalueilla ja kylpyhuoneissa on syytä varmistaa, että liiketunnistimella on riittävä IP-kotelointiluokitus, jotta se on suojassa vedeltä ja vierasesineiltä.

Laitteet, joiden kotelointiluokitus on IP54 tai korkeampi, soveltuvat ulkokäyttöön ulkoseinälle tai katoksen alle. Tämä tarkoittaa, että ne on suojattu pölyltä ja vesiroiskeilta. Esimerkiksi IP66-luokituksella liiketunnistimesi olisi jopa pölytiivis ja suojattu vesisuihkuilta.

Tätä suositellaan, jos tunnistin ei ole seinän tai katoksen suojissa.

Kylpyhuoneen katossa riittävä kotelointiluokitus on IP44, joka suojaa laitetta roiskeilta ja yli millimetrin suuruisilta vierasesineiltä. Kylpyammeen lähellä IP65-luokitus olisi kuitenkin parempi. Kun taas olohuoneisiin, joissa ei ole odotettavissa kosteutta, riittävät IP40-kotelointiluokituksen liiketunnistimet, jotka suojaavat laitteita yli millimetrin suuruisilta kiinteiltä vierasesineiltä, mutta eivät vedeltä.

Mille korkeudelle liiketunnistin tulisi asentaa?

Ulkoalueilla liiketunnistimet suositellaan asentamaan vähintään kahden metrin korkeudelle. Tämä johtuu siitä, että liiketunnistin tulisi asentaa luvattomien henkilöiden – etenkin murtovarkaiden – ulottumattomiin. Lisäksi mitä korkeammalle asennat liiketunnistimen, sitä suuremman alueen tunnistin kattaa. Jos se on asennettu liian matalalle, se kattaa vain suhteellisen pienen alueen.

Siksi sinun täytyy tehdä omaa projektiasi koskevat päätökset projektikohtaisesti. Valmistajan suosituksia asennuskorkeudesta tulee toki myös noudattaa.

Mitkä ovat sopivia havaintokulmia eri kohtiin?

Liiketunnistimia on saatavana 90°360°:n havaintokulmilla. Jos halutaan havainnoida esimerkiksi kokonaista huonetta, kannattaa tunnistin asentaa kattoon, koska silloin saadaan katettua 360 asteen tunnistusalue.

Seinälle asennettaessa riittää 180°:n havaintokulma. Tällaiset liiketunnistimet soveltuvat parhaiten käytävien valaisemiseen tai ulkotilojen vartiointiin. Toisaalta 90°:n kulmat riittävät sytyttämään valot talon sisäänkäynnille tarvittaessa. Talon kahden ulkoseinän valaisemiseksi samanaikaisesti talon yhteen kulmaan voidaan asentaa liiketunnistin, jonka havaintokulma on 240°.

Voit myös ostaa liiketunnistimen, jossa on suuri havaintokulma, ja säätää sitä myöhemmin kääntämällä linssiä käyttökohteen mukaan.

Jos asennat liiketunnistimen ulkoseinälle turvallisuussyistä, varmista, että myös tunnistimen alapuolinen alue havaitaan. Ns. ryömintäsuojausta voidaan käyttää estämään havaintoalueen ohittaminen.

Tällaisissa tapauksissa kannattaa hankkia erityislinssi tai toinen anturi.

Pitääkö liiketunnistimeen liittää hämäräkytkin?

Jotta voit estää liike- tai läsnäolotunnistimen aktivoitumisen päivänvalossa, suosittelemme yhdistämään sen hämäräkytkimeen. Niihin säädetään, missä hämäräasteessa ulkokäyttöisen liiketunnistimen tai läsnäolotunnistimen tulisi aktivoida valonlähde.

Tällä tavalla estät valon syttymisen, kun on riittävän kirkasta. Hämäräkytkimen avulla voit myös säästää energiaa ja kustannuksia ja siten suojella ympäristöä – ja lompakkoasi.

Nykyaikaisissa liiketunnistimissa on vakiona integroidut hämäräkytkimet.

Steinel-merkin valikoimista löytyy myös korkealaatuisia Nightmatic-hämäräkytkimiä.

Mitkä valonlähteet soveltuvat kytkettäviksi liiketunnistimeen?

Yksi liiketunnistimien etu on, että ne säästävät energiaa. Koska valo syttyy vain tarvittaessa, voit säästää sähkölaskussa. Ledit ovat myös ympäristöystävällisiä ja säästävät rahaa, joten ne ovat ilmeinen valinta yhdistettäväksi liiketunnistimiin.

Lisäksi ledit saavuttavat 100 %:n kirkkauden välittömästi, eikä toistuva päälle- ja poiskytkentä vahingoita niitä, joten ne ovat ihanteellisia käytettäviksi liiketunnistimissa.

Voiko liiketunnistimet integroida älykotijärjestelmiin?

Koska kehitys etenee yhä nopeammin kohti älykotijärjestelmiä, on olemassa liiketunnistimia, jotka voidaan integroida tähän tekniikkaan.

Ilmoitukset tapahtumista voi katsoa suoraan älypuhelimen sovelluksella. Toiminnot ja tunnistimen herkkyyden voi myös asettaa ja tarkistaa sovelluksen kautta. Myös ajastus on helppoa. Älykotijärjestelmän kautta verkotetut liiketunnistimet voidaan liittää myös himmentimiin, jolloin himmeä valaistus aktivoituu vain nukkumaan mennessä.

Minkä merkkisiä liiketunnistimia on olemassa?

Steinel-yritystä pidetään liiketunnistimien edelläkävijänä. Toki muillakin tuotemerkeillä on nykyään valikoimissaan korkealaatuisia liiketunnistimia.

Tässä muutamia niistä:

 • Steinel

 • Philips

 • Osram

 • Delta Light

Onko sinulla kysyttävää liiketunnistimista? Älä epäröi ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka antaa sinulle ystävällisiä neuvoja henkilökohtaisessa valaistusprojektissasi. Täytä vain yhteydenottolomake.

Näytä enemmän Näytä vähemmän