Ulkovalaisimet

Ulkovalaisimet tuovat näyttävyyden ja kauneuden lisäksi turvallisuutta puutarhaan

Oikein suunniteltu ulkovalaistus helpottaa elämää merkittävästi, sillä ulko-oven avaimenreikä löytyy ensimmäisellä yrityksellä ja pihan läpi voi liikkua pimeään aikaan kompastelematta. Käytännöllisyyden lisäksi kannattaa huomioida myös koristeellisuus, sillä oikein sijoitetuilla ulkovalaisimilla tuot puutarhasi parhaat kohdat kauniisti esiin, halusitpa tehdä sen sitten hillitysti tai huomiota herättäen. Ulkovalaisinten valikoima on nykyisin niin laaja, että joka makuun, paikkaan ja käyttötarkoitukseen löytyy varmasti sopiva valaisin.

Minkälaisia ulkovalaisimia on olemassa?

Seinälle, kattoon ja puutarhapöydälle:

 • seinävalaisimet
 • kattovalaisimet
 • riippuvalaisimet
 • pöytä- & lattiavalaisimet
 • koristevalaisimet

Puutarhaan, ajoväylälle jne:

 • pylväsvalaisimet
 • lyhtypylväät & kyntteliköt
 • pollarivalaisimet
 • upotettavat maavalot
 • veden alaiset valaisimet
 • ulkokohdevalaisimet

Montako luumenia ulkovalaisimessa tulisi olla?

Järkevintä on aluksi pohtia, mihin käyttötarkoitukseen valaisinta olet hankkimassa. Haluaisitko valaista kotisi pihatien siten, että näet pienimmänkin pölyhiukkasen? Vai haluaisitko ennemmin luoda kukkapenkkiisi hillittyä, pehmeää valoa? Ulkovalaisimesi käyttötarkoitus määrää, miten paljon siinä on tai tulisi olla luumeneita.

Asiakaspalvelumme antaa sinulle mielellään konkreettisia käyttövinkkejä sekä yleistä tietoa aiheesta. Tavoitat asiakaspalvelumme puhelimitse numerosta +358 9 3157 9451 tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Mikä IP-kotelointiluokka vaaditaan ulkovalaisimelta?

Ulkovalaisimiin kuuluu lukuisia eri valaisintyyppejä, aina 9 cm:n korkuisesta puutarhapöydän koristevalaisimesta 3,75 metrin korkuiseen puutarhan lyhtypylvääseen. Tyypistä huolimatta kaikki ulkovalaisimet altistuvat erilaisille sääolosuhteille, toiset enemmän ja toiset vähemmän. Käyttötarkoitus ja ennen kaikkea käyttöpaikka määräävät tarvittavan IP (Ingress Protection) -kotelointiluokan.

Ulkovalaisinten tavallisia kotelointiluokkia ovat esimerkiksi IP20, IP44 tai IP65. Ensimmäinen numero kertoo vierasesineiltä suojaamisesta ja toinen puolestaan kosteussuojan. Jos valaisin ei sijaitse katetulla terassilla katon suojassa, kannattaa lähtökohtaisesti valita vähintään IP44-luokan valaisin. Jatkuvasti kosteuden kanssa tekemisissä olevilta valaisimilta edellytetään vielä selkeästi korkeampi suojaluokka.

Näet seuraavasta taulukosta yhdellä silmäyksellä mitä eri numerot tarkoittavat:

Seuraavassa taulukossa selitetään eri kotelointiluokkien merkitykset:

Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
0Ei suojausta
1Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
2Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
3Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
4Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
5Suojattu pölyltä
6Pölytiivis (täydellinen suojaus)
Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
0Suojaamaton
1Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
2Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
3Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
4Roiskuvalta vedeltä
5Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
6Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
7Kestää hetkellisen upotuksen veteen
8Kestää jatkuvan upotuksen veteen
9KKestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä

Etkö ole varma, minkä kotelointiluokan tarvitset valaisimellesi? Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään. Saat meihin yhteyden puhelimitse numerosta +358 9 3157 9451 tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Kuinka asennan ulkovalaisimen?

Erilaisten ulkovalaisinten valikoima on niin suuri, että yleispäteviä ohjeita on mahdotonta antaa. Aurinkokäyttöisen, maapiikillä varustetun koristevalaisimen asentaminen on helpompaa kuin upotettavan maavalon upottaminen pihatielle. Ulkovalaisimien asentamisohjeet ovat siis hyvin mallikohtaisia.

Verkkokauppamme kaikkien tuotepakkausten mukana toimitetaan käytännöllinen asennusohje. Jos haluat säästää aikaa ja hermojasi, kannattaa asennukseen käyttää sähkömiehen palveluksia.

Ulkovalaisimet liiketunnistimella

Seinävalaisimet, pylväsvalaisimet, aurinkokennovalaisimet kuten myös katto- ja pollarivalaisimet sisältävät nykyisin runsaasti malleja, joissa on kiinteä liiketunnistin. Liiketunnistimen arvon ymmärrät kantaessasi kotiin täysiä ostoskasseja kotiavaimen ollessa housuntaskussasi ja pihapolun pimeä. Automaattisesti syttyvä valo myös vähentää kompastumisvaaraa. Tarkista aina tuotekuvauksesta, että harkinnan alla olevassa valaisimessa on liiketunnistin.

Liiketunnistimen etuja ovat:

 • automaattisesti päälle kytkettävän valon parantama käyttömukavuus
 • pienempi loukkaantumisvaara – tunnistat askelmat ja käytävän kivet helpommin ja nopeammin
 • kustannuksia säästävä ja ympäristöystävällinen – valoa vain silloin, kun sitä tarvitset
 • turvallisempi tontti, sillä kutsumattomat vieraat eivät pidä valosta

Vinkkimme: Älä käytä liiketunnistimen kanssa energiansäästölamppuja, sillä ne saavuttavat täyden kirkkautensa viiveellä. Led-lamput sopivat tähän käyttötarkoitukseen parhaiten, tai hätätilanteessa voit käyttää myös halogeenilamppuja, sillä nekin saavuttavat välittömästi 100-prosenttisen kirkkauden.

Aurinkokennovalaisimet

Akun ja paneelin lisäksi aurinkokäyttöinen valaisin tarvitsee tietenkin suoraa auringonvaloa. Viime vuosina tämä tuoteryhmä on kehittynyt valtavasti, eikä aurinkokennovalaisimilla enää tarkoiteta enää pelkästään puutarhapöydän koristevalaisimia, vaan myös aidosti käytännöllisiä valaisimia on markkinoilla. Erityisen kätevä ominaisuus aurinkokennovalaisimessa on hämärätunnistin, joka sytyttää valon automaattisesti pimeän tultua. Muistathan kuitenkin, että Suomen talviolosuhteet ovat aurinkokennovalaisimille erityisen haastavia.

Ulkovalaisimet kameralla

Kameralla varustettu ulkovalaisin pitää huolen siitä, ettei kukaan lähesty huomaamatta kotioveasi. Kameran lisäksi tämä tuoteryhmä tarjoaa toki myös erinomaisen valaistuksen pihallesi. Muita kameralla varustettujen valaisinten etuja ovat:

 • käyttö & ohjaus älypuhelimen sovelluksella
 • helppo asennus ja suuntaus
 • liiketunnistin
 • kamerassa laajakuvaobjektiivi ja suuri resoluutio
 • kuvien ja ilmoitusten reaaliaikainen lähetys
 • videoiden ja kuvien tallennus
 • integroitu kaiutin ja yhdistämismahdollisuus sisäpuhelimeen
 • säädettävä hälytys

 

Vinkkimme: Tarkista aina tuotekuvauksesta, että valaisin sisältää haluamasi lisäominaisuudet.

ulkovalaisimet

Smart Home -ulkovalaisimet eli älyvalaisimet ulkokäyttöön

Sisätiloissa älykotisovellukset ovat jo tuttuja: pesukone ja lämmitys kytkeytyvät automaattisesti päälle, sälekaihtimet liikkuvat ilman läsnäoloasi ja kattovalaisin syttyy astuessasi eteiseen. Älykotitrendi ei enää rajoitu vain sisätiloihin, vaan ulkotilat ovat muuttumassa yhä enenevissä määrin älykkäiksi, myös valaistuksen osalta. Muutamalla älypuhelimen pyyhkäisyllä voit hallita puutarhasi pylväsvalaisimia, uima-altaan koristepalloa, terassin valoketjuja ja sisäänkäynnin seinävalaisinta.

 • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
 • 50 päivän palautusoikeus
 • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

15 Voucher

*Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.