Sisävalaisimet Keittiö

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Keittiön valaisimet – loistavat ainekset täydellisen valon reseptiin

  Toisinaan vaihtoehtoja on niin paljon, että valitseminen on vaikeaa, joten ensin on pohdittava omia makumieltymyksiä ja otettava huomioon eri ainekset ja niiden yhdistelmät. Lopputulos on kuitenkin aina yhtä hämmästyttävä. Vaikka aiheena on keittiö, ei suurennuslasin alla tässä tapauksessa kuitenkaan ole viiden ruokalajin menyy.

  Aiheena on nimittäin valo ja nimenomaan keittiön valaistus. Vaikka valaistuksen suunnittelu voi joskus tuntua hankalalta, kannattaa asiaan paneutua kunnolla. Myös keittiön valaistukseen on tarjolla lukemattomia, uudenlaisia vaihtoehtoja, joihin kannattaa tutustua rauhassa. Innokkaiden harrastelijakokkien lisäksi tehokas ja tunnelmallinen valaistus on tärkeä ominaisuus kaikille, jotka haluavat viettää keittiössä aikaa enemmän kuin mitä voileivän teko vaatii.

  Keittiön valaisimet

  Keittiön kattovalaisimet

  Keittiössäkin yleisvalaistus on yksi tärkeimmistä aineksista täydellisen valaistuksen luomisessa. Keittiö ilman yleisvalaistusta on kuin makaronien keittäminen ilman vettä: siitä ei tule mitään. Kaikkialla kodissa ja myös siis keittiössä on helpointa luoda hyvä yleisvalaistus kattovalaisimilla.

  Voit tietenkin päättää itse, minkälaisen valaisimen haluat kiinnittää kattoon. Onko skandinaavinen, moderni vai teollinen tyyli sopivin keittiöösi? Sopiiko pyöreä, nelikulmainen tai todella monikulmainen valaisin tilaan? Valkoinen, musta, vanhamessinki – tai mikä onkaan lempivärisi? Päätöksenteko ei aina ole helppoa.

  LED-paneelit keittiöön

  LED-paneelit ovat keittiövalaisinten uusi tähti, vaikka ne toki ovat jo löytäneet paikkansa myös olohuoneessa ja ruokailutilassa. Keittiössäkin LED-paneelit
  kuuluvat kattovalaisimiin eli niillä voi toteuttaa yleisvalaistuksen. Ne ovat myös tyylikkäitä ja käytännöllisiä;
  ovat muotoilultaan erittäin litteitä ja vievät tilaa vain aivan välttämättömimmän verran. Tämä ominaisuus on todellinen etu, jos katto on matalalla tai tilaa on vähän;
  ovat moderneja kahdella tavalla: niiden design on tyylikkäästi modernin minimalistista, ja toisaalta niissä käytetään modernia tekniikkaa, eli tarkemmin sanottuna modernia LED-tekniikkaa.

  Vinkki: Valitse kauko-ohjattava LED-paneeli, jolloin voit kytkeä valon päälle ja pois sekä säätää valon väriä ja kirkkautta näppärästi kaukosäätimellä.

  Keittiön riippuvalaisimet

  Riippuvalaisin sopii mainiosti keittiöön esimerkiksi ruokapöydän tai työskentelytason ylle. Muista molemmissa tapauksissa seuraava vinkkimme: älä ripusta riippuvalaisinta keittiössä niin matalalle, ettet näe ruokapöydässä vastapäätäsi istuvaa henkilöä, tai ettet voi nostaa reilunkokoista salaattikerää ylös työskentelytasolta.

  Tyylin kannalta valinta on vapaa (kankaisia varjostimia ei kuitenkaan suositella keittiössä aiheutuvien höyryjen ja hajujen takia). Olipa kyse sitten ruokapöydästä tai työskentelytasosta, tarjoaa riippuvalaisin kohdistettua valoa tietenkin alaspäin, joten juhla-ateriasi kylpee kauniissa valossa niin valmistusvaiheessa kuin tarjoiluvalmiinakin.

  Keittioen valaisimet
  Keittioen valaisimet
  Keittioen valaisimet

  Keittiön kohdevalaisimet ja spottivalot

  Jos joustavuus on sinun juttusi myös keittiön valaistuksessa tai huoneen nurkkiin ja kulmiin lankeaa liian vähän valoa, voit korjata ongelman helposti kohde- ja spottivalaisimilla. Näitä valaisimia on saatavilla sekä yksilamppuisina että monilamppuisina malleina.

  Monilamppuinen valaisin saattaa olla juuri se tarvittava, keittiöstäsi puuttuva sisustuselementti. Monilamppuiset kohdevalaisimet valaisevat nimittäin paljon, parhaimmillaan kaikki keittiösi nurkat. Tämän valaisintyypin suurimpia etuja on tarve vain yhdelle kattoliitännälle sekä joustavuus niin kohdevalaisinten määrässä kuin liikuteltavuudessakin. Kohdevalaisimia voi nimittäin kiertää ja kääntää hyvin joustavasti, joten keittiöön on helppoa luoda täydellinen valaistus.

  Keittiön työtasovalaisimet

  Jos et erota perunaa tomaatista, joudut etsimään tehosekoittimen käynnistysnappia tai olet epävarma siitä, lisäsitkö pastan joukkoon suolaa vai sokeria, on keittiössäsi ongelma. Syy voi toki olla aloittelijan tasolla olevat kokkaustaitosi, mutta todennäköisemmin keittiössäsi ei näe tarpeeksi hyvin voimakkaiden varjojen ja pimeiden alueiden vuoksi. Jälkimmäisen ongelmat selätät parantamalla keittiön ja nimenomaan työtasojen valaistusta. Käyttämällä suoraa valoa jäävät varjot, pimeys ja häikäisy historiaan.

  Tähän tarkoitukseen sopivat erinomaisesti esim. kaapinalusvalaisimet tai myös kalusteisiin upotettavat valaisimet. Ensin mainitut liimataan tai porataan yläkaapin alapinnalle, kun taas jälkimmäiset upotetaan suoraan yläkaappiin. Keittiön hyvän valaistuksen voi taata myös kaapinpäällysvalaisimilla tai downlight-valaisimilla, jotka asennetaan keittiön saarekkeen yläpuolelle kattoon.

  Vinkki: Haluatko tutustua kaapinalusvalaisimiin tarkemmin? Tarvitsetko tietoja esimerkiksi siitä, miten tällaisen kätevän valaisimen asentaminen keittiönkaappiin tapahtuu tai oletko kiinnostunut johdottomista, paristokäyttöisistä malleista?

  Keittiön seinävalaisimet

  Seinävalaisimet sopivat keittiöön erityisesti silloin, kun keittiö on yhdistetty ruokailutilaan. Kaunis seinävalaisin luo tunnelmaa ja korostaa sekä keittiön että ruokailutilan viehättävää ilmettä, huolehtien samalla osaltaan riittävästä perusvalaistuksesta.

  Jos haluat asentaa seinävalaisimen keittiöön, on sinun otettava huomioon, että tiskialtaan ja muiden kosteiden alueiden lähellä olevissa valaisimissa on oltava riittävä kosteussuojaus (IP-kotelointiluokka). Kangasvarjostimella varustettua mallia ei myöskään kannata valita, sillä varjostin kerää hajuja ja mahdollisesti myös likaa, joten se pitäisi puhdistaa hyvin säännöllisesti. Kangasvarjostin ei toisaalta edes kestä jatkuvaa puhdistamista, joten tämä valaisintyyppi sopiikin paremmin miellyttävän valaistuksen osaksi olohuoneeseen.

  Keittioen valaisimet
  Keittioen valaisimet
  Keittioen valaisimet

  Himmennettävät keittiön valaisimet

  Jos haluat himmentää uuden keittiön valaisimesi, on sopivia tuotteita runsaasti tarjolla. Vaikka keittiössä kirkasta valoa tarvitaankin, voi valaistuksen himmentäminen esimerkiksi ruokapöydän ääressä istuessa muuttaa kiireisen arjen rennommaksi oleskeluksi. Myös viinilasillinen baaritiskin äärellä rentouttaa paremmin, jos tunnelma voidaan rauhoittaa viihtyisämmällä valaistuksella. Mahdollisuus säätää valaistuksen kirkkautta on joskus täysin välttämätöntä, mutta usein todella kätevää.

  Asiassa on kuitenkin yksi pieni ”mutta”: kaikki keittiön valaisimet eivät valitettavasti ole himmennettäviä, vaan tämä ominaisuus riippuu tuotteesta ja sen mallista.

  Valaistuksen himmentämiseen on useita vaihtoehtoja:

  • Voit hankkia valaisimen, jonka lamput ovat vaihdettavissa. Tällöin tarvitset yleensä valaisimeen yhteensopivan ulkoisen himmentimen sekä lampun, jonka voi himmentää. Kaikkein paras lamppuvaihtoehto on LED, jonka teknisistä tuotetiedoista sinun on tarkistettava, että kohdassa ”Himmennettävä” lukee ”Kyllä”.
  • Kiinteästi asennetut LEDit eli valaisin, jonka valonlähdettä ei voi vaihtaa. Tarkasta tässä tapauksessa teknisistä tiedoista, että kohdassa ”Himmennettävä” lukee ”Kyllä” ja kohdassa ”Himmennin” lukee ”Sisältää”. Silloin voit käyttää himmennystä aivan vapaasti. Jos sen sijaan kohdassa ”Himmennettävä” lukee ”Kyllä” mutta kohdassa ”Himmennin” lukee ”Ei sisälly”, on sinun hankittava vielä ulkoinen himmennin.
  • Keittiön valaisin, joka on varustettu EasyDim-teknologialla. Tällaisen valaisimen asentaminen on erittäin helppoa, sillä himmentäminen tapahtuu tavallisella seinäkytkimellä.
  • keittiön valaisin, joka on varustettu älykotitekniikalla (älyvalaisin). Valikoima on valtava myös valaistusmahdollisuuksien osalta. Esimerkiksi Philips Hue ‑valaisimissa lampun voi himmentää ja valon väriä muuttaa, asettaa valo-ohjelmia ja niin edelleen. Näitä toimintoja varten tarvitset yleensä kännykän, WLANin ja siltaelementin eri komponenttien välille.

  Jos kaipaat lisätietoa himmentämisestä tai pohdit, millainen himmennin sopii keittiöön, voit ottaa yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme joko puhelimitse tai lähettämällä viestin. Vastaamme mielellämme kaikkiin lamppuja ja valaisimia koskeviin kysymyksiisi. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  Uuden keittiövalaisimen tyyli

  Keittioen valaisimet
  Keittioen valaisimet
  Keittioen valaisimet

  Valaisimen tyyliin osalta sinä itse olet tietenkin paras asiantuntija. Jos olet esimerkiksi retron ja vintagen ystävä, voit unohtaa modernit kattovalaisimet. Jos taas kotisi sisustus muistuttaa enemmänkin design-taideteosta, sopivat Louis Poulsen- tai Artemide-riippuvalaisimet parhaiten makuusi. Voit valita keittiön valaistuksen täysin oman lempityylisuuntasi mukaan. Modernista maalaistyyliin ja vintageen, retroon, skandinaaviseen tyyliin tai design-valaisimiin: tarjolla on aivan kaikkea runsain mitoin.

  Usein keittiön valaisin valitaan tyylin sijasta kuitenkin valaisintyypin mukaan. Jos siis päädyt LED-paneeliin, saat todennäköisimmin modernia design-tyyliä – mikä on tietenkin valitettavaa, jos toivoit aidon vanhanaikaista maalaistyyliä. Myös kaapinalusvalaisinten, kuten pitkien loisteputkivalaisinten ja uppokohdevalaisinten, ensisijainen tehtävä on käytännöllisyys. Niiden design on lähinnä pelkistettyä, sillä ne ovat piilossa keittiön kaappien alla tai kattorakenteessa. Itse valaisin pysyttelee siis taka-alalla, mutta valo on merkittävässä osassa keittiössä!

  Keittiön valaisimen varustaminen LEDeillä

  Keittiön uuteen valaisimeen voi tietenkin valita LED-lampun, mikä onkin erittäin hyvä idea, sillä LEDit ovat sekä valaistusteknologian tulevaisuutta että nykyisyyttä. Parasta tässä kaikessa on, että valitsitpa ostosreissullasi sitten minkä tahansa keittiövalaisimen, et mahdollisesti tarvitse lainkaan uusia lamppuja. Aivan kuten kotisi muidenkin huoneiden tapauksessa, myös keittiön valaistuksen suhteen voit valita, haluatko valaisimen, joka on varustettu vaihdettavilla lampuilla (eli lampunkannoilla) vai kiinteästi asennetuilla lampuilla.

  Keittioen valaisimet
  Keittioen valaisimet

  Ensin mainitussa tapauksessa voit kiertää valaisimeen helposti kiinni niin kutsutut retrofit-LED-lamput: tämä on mahdollista standardikantojen ansiosta. Jälkimmäisessä tapauksessa LEDit on puolestaan asennettu valaisimeen valmiiksi kiinteästi. Lamppuja ei siis voi vaihtaa, mutta se ei ole tarpeenkaan, sillä valonlähteiden elinikä on valtavan pitkä. LED-valaistus on erittäin käytännöllistä, mutta myös täysin välttämätöntä tiettyjen valaisintyyppien tapauksessa. Kiinteästi asennetut LED-levyt ovat nimittäin kooltaan todellakin kompakteja ja designiltaan erityisen ohuita. Esimerkiksi äärimmäisen ohut LED-paneeli olisi yksinkertaisesti mahdottomuus, jos sen valonlähteenä toimisivat perinteiset hehkulamput.

  Oletko nyt löytänyt oikeat ainekset uutta keittiösi valaistusta varten? Vai puuttuuko joukosta vielä jotakin ja kaipaat apua? Ota yhteyttä puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai lähetä viesti – yhdessä luomme keittiöösi täydellisen valaistuksen.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.