Kattovalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Kattovalaisin tuo runsaasti mahdollisuuksia sisustussuunnitteluun

  Kattolamppu on yleensä ensimmäinen huoneeseen hankittava valaisin. Myös muuttaessa kattovalaisin asennetaan tavallisesti hyvin pian paikalleen, sillä se auttaa valaistuksen osalta hyvin alkuun, huolehtien perusvalaistuksesta. Sisustusprosessin edetessä valaistusta täydennetään usein sijoittamalla sohvan viereen lattiavalaisin ja lipaston päälle pöytävalaisin. Tunnelman ja huoneen ulkonäön parantamiseen voidaan vielä lisätä koristevalaisimia.

  Kuinka kattovalaisin asennetaan oikein?

  Oikea asennustapa vaihtelee mallin mukaan, minkä vuoksi jokaisen kattovalaisimen mukana toimitetaan käytännöllinen, kuvallinen asennusohje, johon kaikki mitat on merkitty. Seuraamalla ohjeita vaihe kerrallaan onnistut asennuksessa varmasti. Jos sinulla on ennen asennusta tai sen aikana kysyttävää, auttaa asiakaspalvelumme sinua mielellään ja antaa myös hyödyllisiä vinkkejä. Mikäli et ole täysin varma siitä, miten valaisimesi tulisi asentaa, suosittelemme ehdottomasti sähkömiehen käyttämistä asennukseen.

  Onnistuuko kattovalaisimen ripustus ilman porausta?

  Mikäli katosta ei löydy valmiiksi valaisimelle sopivaa kiinnikettä, on asennuksessa ehdottomasti turvauduttava poraan. Esimerkiksi liimaaminen ei ole vaihtoehto, sillä valaisimen on pysyttävä vuosia paikallaan. Asennukseen sopivat ruuvit ja ankkurit toimitetaan yleensä valaisimen kanssa samassa paketissa. Jos asennat valaisimen madallettuun kattoon tai kipsilevyyn, varmista aina ehdottomasti, että käyttämäsi kiinnitystapa kestää varmasti valaisimen painon. Asiakaspalvelumme neuvoo sinua mielellään asennuksessa.

  Keti - kullanvärinen LED-kattovalaisin

  Millainen lamppu sopii kattovalaisimeen?

  Tähän kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta, sillä sopivuus riippuu valaisimen mallista, kannasta ja myös omasta maustasi. Eniten energiaa säästät LED-lampuilla, tarkemmin sanottuna

  • 90 % verrattuna hehkulamppuihin
  • 60 % verrattuna halogeenilamppuihin ja
  • 10 % verrattuna energiansäästölamppuihin

  Kiinteällä LED-tekniikalla varustettujen valaisimien osalta kysymys on tarpeeton, sillä valonlähde ei ole vaihdettavissa. Kiinteä LED-tekniikka lupaa nykyisin noin 50 000 tunnin käyttöiän.

  Onko ylöspäin valaisevia kattovalaisimia?

  Haluaisitko miellyttävän, epäsuoran valaistuksen, joka täyttää koko huoneen? Oikea valinta on tällaisessa tapauksessa kattovalaisin, jonka varjostin heijastaa valon kattoon. Mikäli valitset vielä värilämpötilaltaan lämpimän valkoisen lampun, on miellyttävä tunnelma taattu.

  Kattovalaisin – parhaimmillaan pienissä vai suurissa tiloissa?

  Se, haluatko valaista huoneesi seinä-, katto- vai riippuvalaisimella, on pitkälti makuasia. Litteät kattovalaisimet sopivat kuitenkin erityisen hyvin mataliin tiloihin, joiden läpi kuljetaan, sillä näin kukaan ei lyö päätään valaisimeen ja valo lankeaa tasaisesti ylhäältäpäin. Nämä kattolamput sopivat hyvin myös tiloihin, joissa kaapin- tai huoneen ovet muutoin osuisivat valaisimeen. ”Litteän muotoilun” osalta kiinteällä LED-tekniikalla varustetut kattovalaisimet ovat selkeitä voittajia, sillä enempää tilaa ei oikeastaan voi säästää. Kattovalaisimet sopivat täydellisesti myös korkeisiin, suuriin tiloihin, luoden hyvän yleisvalaistuksen.

  Kattovalaisimet erityisominaisuuksilla:

  Yleisvalaistuksen tuominen huoneeseen on mahdollista millä tahansa kattovalaisimella, mutta tarjolla on nykyisin myös erityisiä lisäominaisuuksia, kuten esimerkiksi musiikin toistaminen, kauko-ohjaus, automaattinen syttyminen ja värin tai kirkkauden vaihtaminen. Näillä lisätoiminnoilla luot näppärästi lisää kodikkuutta ja helpotat valaistuksen ohjaamista.

  … Liiketunnistin

  Liiketunnistin mahdollistaa valaistuksen syttymisen automaattisesti astuessasi huoneeseen ja poistaa kätesi ollessa täynnä tarpeen osua kyynärpäällä seinäkytkimeen. Valittavanasi on kaksi vaihtoehtoa: läsnäolo- ja liiketunnistin. Läsnäolotunnistin sopii hyvin huoneeseen, jossa liikehdintä on vähäistä, kuten esimerkiksi tietokoneella työskentelyä. Liiketunnistin puolestaan säätää valaistusta huomaamalla suuremmat liikkeet ja sopii siksi hyvin esimerkiksi eteiseen.

  … Kaukosäädin

  Kattovalaisinta on mahdollista ohjata kaukosäätimellä, aivan kuten televisiota tai äänentoistolaitteistoakin. Kaukosäädettävyys on erinomainen ominaisuus silloin, kun olet löytänyt sohvalla mukavan asennon etkä enää viitsisi nousta ylös. Himmentäminen, värilämpötilan vaihtaminen valkoisesta päivänvaloon ja värikkäiden valaistustoimintojen käyttö on siis täysin mahdollista sohvaltasi käsin.

  … Kaiutin

  Jos sinulle ei riitä pelkkä valaistus, voit valita myös kaiuttimen sisältävän kattovalaisimen. Voit ohjata äänentoistoa kännykkäsi Bluetooth-yhteydellä ja soittaa uusimmat hitit älypuhelimestasi valaisimellasi.

  Deckenlampe mit Bewegungsmelder
  Elya

  … Värin vaihto

  Voit valita valaisimestasi tilanteeseen ja kellonaikaan parhaiten sopivan valon värilämpötilan oman mielesi mukaan, esimerkiksi lämpimän valkoisen tai viileän asiallisen. Sen, voiko valaisimen värilämpötilaa vaihtaa tai onko värikkäät valaistustoiminnot käytettävissä, kertoo verkkokaupassamme sinikeltainen ja värikäs pyöreä kuvake (ensimmäisessä tuotekuvassa). Lisätietoa värin säädettävyydestä löydät myös teknisten tietojen kohdasta ”valon väri”.

  … Himmennin

  Tietyt kotityöt, kuten esimerkiksi imurointi, vaativat tehokasta valaistusta ja onnistuvat parhaiten, kun kirkkaus on suurimmillaan. Toisaalta voit halutessasi myös piilottaa villakoiria näkyvistä himmentämällä valaistusta. Valaistuksella on suuri merkitys myös tunnelman luomisessa, joten himmentimellä voit helposti parantaa kotisi viihtyvyyttä iltaisin. Kattovalaisimen himmentäminen onnistuu helposti joko erikseen asennetulla himmentimellä tai Easydim-lamppujen osalta vielä käytännöllisemmin seinäkatkaisimesta.

  Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse +358 9 3157 9451 tai yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

  15 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.