Ingo Maurer -Valaisimet

TUTUSTU INGO MAURERIN VALAISIMIIN

INGO MAURER -VALAISIMET

Ingo Maurer - valon runoutta

Ingo Maurer on muotoilu- ja design-piireissä käsitteenä paljon enemmän kuin pelkkä luova ideoija. Häntä pidetään suurena runoilijana ja suurena valon taikurina, modernina edelläkävijänä ja samalla nostalgikkona. Maurer on saanut lukuisia arvostettuja palkintoja sekä suunnittelemistaan valaisimista että koko elämäntyöstään. Ingo Maurer -valaisimet suunnittelee, valmistaa ja myy maailmanlaajuisesti Ingo Maurer GmbH. Kaikkia Maurerin sekä yritykselle työskentelevien suunnittelijoiden töitä yhdistää poikkeuksellinen design, jossa heijastuu vapaus toteuttaa omia ideoita ilman kompromisseja.

Ingo Maurer -valaisinvalikoima

Ingo Maurer – historia ja virstanpylväät

Ingo Maurer kanssa Light-Structure

Ingo Maurerin ura alkoi 1960-luvulla legendaarisen Bulb-pöytävalaisimen myötä, minkä jälkeen hänestä tuli kansainvälisesti arvostettu muotoilija. Ajan kuluessa Ingo Maurer -suunnittelutiimi on kasvanut tasaisesti, ja nykyään yrityksessä työskentelee noin 60 ihmistä.

Yksi yrityksen virstanpylväistä saavutettiin 1980-luvun alussa, jolloin pienjänniteteknologia kehittyi. Tuolloin YaYaHo-pienjännitejärjestelmä sai osakseen paljon kansainvälistä tunnustusta.

Toinen tärkeä vaihe yrityksen historiassa oli siirtyminen pelkästä valaisinten ja valaistusjärjestelmien suunnittelusta vaativiin valaistussuunnittelun ja sisustusarkkitehtuurin projekteihin.


Ingo Maurer – yrityksen filosofia

”Aina ajan tasalla ja toisinaan myös aikaansa edellä” on kuvaus, jonka myös Ingo Maurer voi varmasti hyväksyä itsestään. Kauneus, omaperäisyys ja toimivuus kulkevat hänen luomuksissaan käsi kädessä. Ingo Maureria pidetään myös modernin teknisen kehityksen edelläkävijänä, sillä hän yhdisti pienjännitetekniikan ideoihinsa jo 1980-luvulla, led-teknologian jo 1990-luvulla, ja lisäksi hän on käyttänyt jo oled-teknologiaa luomuksissaan jo muutamia vuosia.


Ingo Maurer – saadut palkinnot

Ingo Maurer on saanut useita palkintoja valaisimistaan ja elämäntyöstään, mukaan lukien seuraavat:

  • Compasso d'Oro 2011 elämäntyöstä

  • Saksan liittotasavallan muotoilupalkinto elämäntyöstä 2010

  • Kunniatohtorin arvo Royal College of Artissa 2006

  • Oribe Award 2003

  • Lucky Strike Designer Award 2000

  • Vuoden suunnittelija 1997


Ingo Maurer –klassikot

Bulb-valaisin

Bulb-pöytävalaisin muistuttaa ylisuurta hehkulamppua ja se on valmistettu kiiltävästä, kromatusta metallista ja kristallilasista. Maurer on kertonut saaneensa inspiraation valaisimeen kauniista 15 watin hehkulampusta, jonka hän huomasi roikkuvan hotellihuoneensa katosta sängyllä makoillessaan. Hehkulampun paikka on yleensä piilossa varjostimen takana, joten tämä luomus tuo sen kauneuden esille peittelemättä. Tämä Ingo Maurerin valaisinklassikko on päässyt esille New Yorkin Museum of Modern Artiin.

Lucellino-valaisinperhe

Lucellino-valaisinperhettä on laajennettu ja kehitetty jatkuvasti vuodesta 1992 lähtien. Lucellino-valaisimet on koristeltu hanhen höyhenistä käsintehdyillä siivillä, mikä luo kevyen, eläväisen ja tyylikkään ulkonäön. Valaisimissa käytettiin aluksi Ingo Maurerin suunnittelemaa erikoislamppua, joka sopi vain Lucellino-malleihin. Modernit Birdie’s nest -kattovalaisin ja Lucellino NT -seinävalaisin on varustettu tavallisilla E27-lampunkannoilla, joten niissä voi käyttää esimerkiksi hehkulamppua muistuttavaa led-lamppua.

Ricchi Poveri -valaisimet

I Ricchi Poveri on vielä melko uusi valaisinmallisto vuodelta 2014. Siihen kuuluvat valaisimet ”Toto”, Monument for a Bulb”, ”Fly”, ”Five Butterflies” ja ”Bzzzz”, jotka herättävät varmasti huomiota ulkonäöllään. Osassa näistä valaisimista käytetään erityistä pienjännitehalogeenilamppua, joka on suunniteltu nimenomaan käyttökohteeseensa ja luo miellyttävän valaistuksen. I Ricchi Poveri -tuotesarjan Fly-valaisimen lampussa käytetään uusinta led-tekniikkaa, ja sitä on saatavilla vain rajoitettu erä.

Klassikkovalaisin Zettel’z

Vuonna 1997 Ingo Maurer loi Zettel’z 5 -valaisimen ja vuotta myöhemmin Zettel’z 6 -valaisimen, joista tuli erityisen haluttuja klassikkoja. Valaisin on yhdistelmä japanilaisesta paperista tehtyjä paperilappuja, joista osassa on painatus ja osassa ei. Valaisimeen voi kiinnittää näitä lappuja oman maun mukaan, eli tilaa on myös omille luonnoksille ja viesteille. Paperilaput muodostavat Zettel’z 5 -valaisimen varjostimen, jota valaisee kaksi lamppua, luoden erittäin pehmeän ja miellyttävän valon.

Zettel'z 6 -valaisin tarjoaa enemmän tilaa kirjoituksille, muistiinpanoille, runoille ja pienille piirustuksille. Tässä valaisimessa on vain yksi lamppu. Jos valaisimen valon täytyy kohdistua suoraan alaspäin, suositellaan Zettel’z 5 -versiota.


Tietoja Ingo Maurerista

Alkuperämaa: Saksa
Perustamisvuosi: 1966 
Perustaja:Ingo Maurer

Palkinnot:
Compasso d'Oro elämäntyöstä (2011) | Saksan liittotasavallan muotoilupalkinto elämäntyöstä (2010)

Osoite
Ingo Maurer GmbH
Kaiserstrasse 47
80801 München

Yliviivatut hinnat nettilamppu.fi-verkkokaupassa ovat valmistajan suosittelemia vähittäismyyntihintoja.
Kaikkien tuotteiden hinnat on ilmoitettu euroina, sisältäen ALV 24 % ja ilman toimituskuluja.

© 2023 Lampenwelt GmbH