Valonheittimet ulkokäyttöön

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Kohdevalaisimet luovat ulkona näyttäviä yksityiskohtia puutarhaan

  Spottivalaisin voidaan sijoittaa ulkona maahan, seinälle tai kattoon ja korostaa näin valokeilalla haluttuja kohtia pihapiiristä. Ulkokohdevalaisimet valaisevat lumoavasti:

  • puutarhamajat, talot ja piharakennukset
  • kukat, puut, pensaat ja puutarhan kokonaisuudessaan
  • terassit, seinät ja julkisivut 
  • lammet, purot ja uima-altaat
  • taideteokset ja mainoskyltit

  Voit siis valaista mitä vain haluat ja itse toteutukseen riittää vaihtoehtoja. Paras vaihtoehto ei aina ole pelkän valon tuominen piha-alueelle, vaan joskus valaistuksen väriä vaihtamalla luodaan tunnelmallisempi ilmapiiri. Tarkista tuotekuvauksen kohdasta ”valon väri”, onko värin vaihtaminen mahdollista. Monivärinen valaistus sallii sinun valita mielialasi mukaan sopivan väriteeman.

  Myös liiketunnistin voi tuoda sinulle selvää hyötyä: lisää käyttömukavuutta, turvaa kompastumiselta ja murtovarkailta sekä huomattavan sähkönsäästön.

  kohdevalaisimet ulos
  kohdevalaisimet ulos
  kohdevalaisimet ulos

  Mihin pitäisi kiinnittää huomiota liiketunnistimissa?

  Liiketunnistin on nykyisin integroitu jo moniin ulkovalaisimiin. Jos valaisimessasi ei ole tunnistinta, voit lisätä sen tarvittaessa jälkikäteen. Sopivia tuotteita jälkiasennukseen löydät verkkokauppamme liiketunnistimet-kategoriasta. Liiketunnistimen asennuksen pitäisi sujua mutkattomasti, sillä jokaisen tuotteen mukana toimitetaan helppolukuinen asennusohje, jota seuraamalla ongelmia ei pitäisi esiintyä. Jos asennusvaiheessa ilmenee vielä kysymyksiä tai ongelmia, voit aina ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Mitä etuja hämärätunnistimella on?

  Käytännöllinen hämärätunnistin takaa, että valo syttyy itsekseen illan hämärtyessä, ja pysyy toisaalta pimeänä niinä aikoina, kun valaistusta ei tarvita. Näin ollen ei haittaa, vaikka kotona ei olisi ketään kytkemässä päälle puutarhan valaistusta, eikä valoa myöskään tarvitse muistaa sammuttaa auringon noustessa. Hämärätunnistimet ovatkin erittäin käytännöllisiä pihalla ja puutarhassa.

  Mikä kotelointiluokan tulisi olla ulos asennettavilla kohdevalaisimilla?

  Jos ulkovalaisin asennetaan suojaiselle ja katetulle alueelle, riittää kotelointiluokaksi IP23. Suojaluokka IP44 tarjoaa valaisimelle suojaa roiskevedeltä kaikista suunnista, joten tätä luokkaa pidetään yleisesti vähimmäisvaatimuksena kattamattomalle alueelle. Mikäli valaisin altistuu erityisen kovalle rasitukselle säätilojen vuoksi, on vähimmäisvaatimus IP55 tai jopa tätäkin korkeampi luokka. Tarkan asennuspaikan yksilölliset olosuhteet vaikuttavat vaadittavaan luokitukseen, joten jo ennen ulkovalaisimien hankintaa olisi hyvä kysyä sähkömiehen näkemystä sopivista luokista. Vaihtoehtoisesti voit kysyä valintaan koska tahansa neuvoa asiakaspalvelustamme.

  Numeroiden merkitykset näet alla olevasta kuvasta.

  kohdevalaisimet ulos
  Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
  0Ei suojausta
  1Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
  2Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
  3Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
  4Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
  5Suojattu pölyltä
  6Pölytiivis (täydellinen suojaus)
  Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
  0Suojaamaton
  1Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
  2Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
  3Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
  4Roiskuvalta vedeltä
  5Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
  6Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
  7Kestää hetkellisen upotuksen veteen
  8Kestää jatkuvan upotuksen veteen
  9KKestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä

  Kumpi on parempi - LED vai halogeeni?

  Suosittelemme ehdottomasti LED-teknologian käyttöä, vaikka halogeenikin tosin voittaa perinteisen hehkulampun leikiten käyttöiän ja virrankulutuksen osalta. LED-lamput säästävät 60 prosenttia sähköä halogeenilamppuihin verrattuna, joten oikean valonlähteen valinta ei ole vaikeaa.

  Onko markkinoilla kauko-ohjattavia ulkokohdevalaisimia?

  Kyllä – pidät tässä tapauksessa mahdollisesti myös esim. valon värin ohjausta kirjaimellisesti käsissäsi. Haluatpa valita sitten monivärisen valaistustilan tai esimerkiksi lämpimän valkoisen värilämpötilan, hoituu homma nappia painamalla. Tutkiessa vaihtoehtoja verkkokaupassamme löydät tiedon valon värin vaihtomahdollisuuksista kohdasta ”valon väri”.

  kohdevalaisimet ulos

  Onko ulos tarjolla kohdevalaisimia, joissa on kamera?

  Murtovarkaat eivät pidä valosta, saati sitten kameroista, joten kameralla varustettu ulkospotti lisää kotisi turvallisuutta vielä yhden pykälän. Tällaisen valaisimen ominaisuudet ovat parhaiten hyödynnettävissä sisäänkäyntien välittömässä läheisyydessä, jolloin voit esimerkiksi rantakahvilasta käsin katsoa älypuhelinsovelluksella, kuka parhaillaan on ovellasi. Jos valaisimessasi on myös mikrofoni, voit kotoa poissa ollessasi sopia ovellesi saapuneiden vieraiden kanssa näppärästi paremman vierailuajankohdan. Hyviä ystäviä ei tosin tulisi huijata liian usein tällä ominaisuudella.

  Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään kameran asentamiseen ja käyttämiseen liittyvissä kysymyksissä. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  Onko aurinkokäyttöisiä ulkokohdevalaisimia?

  Aurinkokennolla varustettu kohdevalaisin tallentaa auringonvalon kätevästi iltaa ja yötä varten. Erityisen käteviä ovat liiketunnistimella varustetut mallit, sillä ne valaisevat ilman sähkökustannuksia ja vain tarvittaessa, joten akussa riittää todennäköisemmin virtaa valaistusta todella kaivattaessa. Vinkki: kiinnitä huomiota aurinkokennovalaisimien sijoituspaikkaan, jotta ne latautuvat täysin päivän aikana ja ovat toimintavalmiita pimeyden saapuessa.

  Steinelin upea kohdevalaisinvalikoima

  Steinel tunnetaan ulkokohdevalaisimistaan – ja muista ulkovalaisinmalleistaan. XLEDin kaltaisella LED-ulkoseinävalaisimella voidaan valaista pihatiet ja puutarhat erittäin energiatehokkaasti. Innovatiivisella LED-teknologialla ja passiivisella infrapuna-anturilla varustettu valaisin kuluttaa minimaalisen määrän sähköä, valaistuksen pysyessä silti korkeatasoisena ja miellyttävänä.

  kohdevalaisimet ulos
  kohdevalaisimet ulos

  Onko sinulla kysyttävää ulkokohdevalaisimista? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Tavoitat meidät puhelimitse numerosta +358 9 3157 9451 tai helposti yhteydenottolomakkeen kautta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.