LED-kohdevalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  LED-kohdevalaisimet – huoneen hienovaraiset sisustuselementit mainiolla valaisuteholla

  LED-spoteilla on helppo tuoda esiin haluttuja kohtia huoneesta. Lukutoukan osalta tämä tarkoittaa laiskanlinnan korostamista, kun taas taiteen ystävä valaisee suosikkiteoksensa. Yksi kohdevalaisin riittää tällaiseen kohdistettuun valaistukseen. Mikäli haluat valaista suuremman alueen tai useampia alueita, tarvitset puolestaan useammalla lampulla varustetun LED-kohdevalaisinryhmän. Modernien LED-spottivalaisinryhmien teho riittää valaisemaan koko huoneen

  Visuaalisesti LED-kohdevalaisimet ovat melko huomaamattomia ja jopa tylsiä, ja siksi ne kääntävätkin katseen muuhun sisustukseen. Näiden sisävalaisinten huomaamattomalla muotoilulla ja hillityllä värityksellä ei siis normaalisti saavuteta wow-efektiä, vaan salaisuus piilee erityisen valaistuksen luomisessa. Tehokkaasti kohdistettu valo luo huoneeseen nimittäin vaikuttavia, tunnelmallisia eroja eri alueiden välille, ja toisaalta tuo valaistusta juuri sinne, missä sitä tarvitaan. 

  led-kohdevalaisimet
  led-kohdevalaisimet

  Mitä on huomioitava LED-kohdevalaisimia ostettaessa?

  Valaistuksen joustavan säätömahdollisuuden aikaansaamiseksi on tärkeää varmistaa, että spotit ovat säädettäviä, eli kierrettäviä ja käännettäviä. Useimpien LED-kohdevalaisinten suhteen asia onkin näin. Kirkkauden suhteen joustavuutta saat himmentimellä, jonka tarpeellisuutta on erittäin suositeltavaa miettiä ennen päätöksentekoa. LED-spotit voivat tarjota joustavuutta myös valon värilämpötilan suhteen, vaikkakin tämä ominaisuus on spottivalaisimissa tavallista harvinaisempi. Valon värin muuttamisen jälkeen tarkistuslistalla on vielä kysymys valaisimen hallinnasta, sillä halutessasi voit ohjata valaistustasi älypuhelinsovelluksen tai kaukosäätimen kautta.

  Kohdevalaisimen sijoituspaikka on osaltaan myös erityisen tärkeä kysymys, sillä kostumisvaaran sisältävässä tilassa, kuten kylpyhuoneessa, täytyy ehdottomasti huomioida valaisimen asianmukainen kotelointiluokka. Vaadittava suojausluokka eli IP-luokka riippuu huoneen lisäksi valaisimen asennuspaikasta. Mitä kosteammaksi huone voi tulla, sitä parempi suojaus kosteutta vastaan tarvitaan – kotelointiluokituksessa tämän ilmaisee IP-koodin jälkimmäinen luku.

  led-kohdevalaisimet

  Voiko LED-kohdevalaisimia käyttää kylpyhuoneessa?

  Kylpyhuoneeseen sijoitetut spottivalaisimet varmistavat hyvän vaikutelman riittävän valaistuksen myötä. Kattoon sijoitettu LED-spottivalaisin valaisee koko huoneen, kun taas peilin yläpuolelle sijoitettu spotti tarjoaa kohdevalaistuksen, jolloin kulmien ehostus ja parranajo sujuvat ilman häiritsevästi lankeavia varjoja. Erityisen hyvin peilin yläpuolelle sijoitettavaksi valaisimeksi sopii monilamppuinen LED-spotti. Kosteussuojauksen suhteen liikut turvallisella alueella kotelointiluokassa IP44, olipa kyseessä sitten kattokohdevalaisin tai peilivalaisin. Valaisinten asennukseen kosteisiin tiloihin tulisi aina käyttää ammattimiestä, joka tietää tarkalleen mikä kotelointiluokka vaaditaan missäkin paikassa. Erityisesti kylpyhuoneessa on kosteuden osalta huomioitava monia asioita.

  LED on selkeä ykkönen

  Kuten nimestäkin voi jo päätellä, käytetään LED-kohdevalaisimissa LED-tekniikkaa, suurimmassa osassa itse asiassa kiinteää sellaista. Kiinteän LED-tekniikan valonlähteitä ei voi vaihtaa, eli lampunvaihto jää kokonaan pois. Kiinteästi asennettujen LEDien etuja ovat:

  • suuri energiansäästö: 90 % verrattuna hehkulamppuihin
  • pitkä käyttöikä: jopa 50 000 tuntia
  • nopeasti syttyvä: välittömästi 100 % maksimivalovirrasta

  Kuinka monta luumenia tarvitsen neliömetriä (m²) kohti?

  Tarvittava luumenmäärä riippuu kahdesta asiasta: haluamastasi kirkkaudesta sekä valaistavasta huoneesta. Karkeasti ottaen luumenien suhteen voidaan käyttää seuraavaa nyrkkisääntöä:

  • Perusvalaistus asuinhuone / käytävä:     100 lm/m²
  • Perusvalaistus keittiö / kylpyhuone:       300 lm/m²

  Tuotteidemme teknisistä tiedoista löydät valovirran luumeneissa, joka erittelee valovirran yhtä yksittäistä lamppua kohti. Mikäli valaisimessa on useampia lamppuja, kertoo kohta ”valovirta yhteensä” kokonaisvalovirran. Asiantuntijapalvelumme vastaa mielellään valaistukseen liittyviin kysymyksiisi ja auttaa sinua tarvittaessa teknisiltä ominaisuuksiltaan sopivien valaisinvaihtoehtojen määrittämisessä.

  led-kohdevalaisimet
  led-kohdevalaisimet

  Miten LED-kohdevalaisimet asennetaan?

  Kohdevalaisinten asennustapa vaihtelee paljon eri mallien välillä. Jokaisen valaisimen mukana toimitetaan kuitenkin helppolukuinen asennusohje piirroksineen, jota vaihe vaiheelta noudattamalla asennuksen pitäisi onnistua helposti. Jos sinulla on vielä kysyttävää ennen asennusta tai sen aikana, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja nappaa vielä viime hetken vinkit, yhteystiedot löydät sivun alaosasta. Vinkki: omatoimisen asennuksen sijaan on aina parempi ottaa sähköalan ammattimies hoitamaan homma, mikäli et ole asennuksen suhteen täysin varma.

  Tuottavatko LED-kohdevalaisimet lämpimän vai kylmän valkoista valoa?

  Valon värilämpötila riippuu ainoastaan omasta valinnastasi. Mitä väriä pidät parhaimpana, vai pitäisikö värin vaihto olla mahdollista? Valitsemalla verkkokaupassamme tuoteryhmän ”LED-kohdevalaisimet” alta suodattimen ”valon väri”, voit suodattaa valikoimastamme toiveisiisi sopivat tuotteet. Valittavanasi on seuraavia värilämpötiloja:

  • Värin vaihto RGB + valkoinen
  • Värin vaihto lämmin valkoinen / päivänvalo
  • Monivärinen
  • Päivänvalo
  • Perusvalkoinen
  • Lämmin valkoinen

  Päätöksen tulisi pohjautua siihen, mihin tarkoitukseen olet LED-kohdevalaisintasi hankkimassa. Kellarin kattoon perusvalaistusta varten hankittavan spottivalaisimen värilämpötila ei välttämättä ole äärimmäisen tärkeä valinta, kun taas toisaalta olohuoneessasi haluat ehkä siivota tarpeeksi kirkkaassa valaistuksessa, mutta nauttia tunnelmallisesta ilmapiiristä iltaisin sohvalla. Jälkimmäisessä tapauksessa onkin erittäin suositeltavaa valita valaisin, jossa on mahdollisuus värilämpötilan vaihtoon.

  led-kohdevalaisimet
  led-kohdevalaisimet
  led-kohdevalaisimet

  Haluatko tietää vielä enemmän LED-kohdevalaisimista? Ota siinä tapauksessa yhteyttä asiakaspalveluumme numeroon +358 9 3157 9451 tai täytä yhteydenottolomake. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman nopeasti.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.