Kaari lattiavalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Kaarivalaisimet: miellyttävä muotoilu ja valaistus

  kaarivalaisin

  Kaikki valaisintyypit on kehitetty johonkin tiettyyn tarpeeseen. Kaarivalaisin syntyi, kun valon haluttiin heijastuvan pöydälle. Tähän tarkoitukseen on tietenkin olemassa myös kattovalaisimia ja riippuvalaisimia, mutta kaarivalaisimet toimivat tässä tehtävässä kätevästi ilman katon virtaliitäntää tai mitään muutakaan erityisjärjestelyä.

  Nykyään tämä valaisintyyppi, joka tuli tunnetuksi vuonna 1962 Castiglionin veljesten Arco-design-ikonin myötä, on käytössä paljon laajemmin. Kaarivalaisin valaisee lukemiseen pyhitetyn nojatuolin, kulmasohvan ja muita vastaavia paikkoja. Tämän valaisintyypin valo tulee ylhäältä päin riippuvalaisimen tavoin ja kohdistuu niin, että muodostuu erillinen valosaareke, jossa voi vaikkapa lueskella tai rentoutua.

  Kaarivalaisimen asentaminen

  Kaarivalaisinten asentaminen on ihastuttavan yksinkertaista ja useimmiten nopeampaa kuin kattovalaisimen kiinnittäminen. Kaikkien kaarivalaisinten mukana toimitetaan asennusohje (esimerkkejä löydät oman tuotemerkkimme Lampenwelt.comin alta), jossa kerrotaan lyhyesti ja yksinkertaisesti, mitkä osat on kiinnitettävä tai kierrettävä yhteen. Sitten pistoke vain liitetään pistorasiaan, ja uuden valaisimen asennus on valmis.

  Kaarivalaisimet voivat olla kooltaan hyvin suuria ja saatatkin kokoamisen päätteeksi havaita, ettei hankkimallesi valaisimelle olekaan riittävästi tilaa. Tällaisessa tilanteessa joudut purkamaan valaisimen ja hankkimaan pienemmän mallin, mikä tarkoittaa runsaasti ylimääräistä työtä. Ota siis huomioon seuraavat vinkit ennen valaisimen ostoa:

  • Mittaa käytettävissä oleva tila etukäteen.
  • Haluatko valaista ruokailualueen? Tällöin kannattaa kiinnittää huomiota suuriin kaarivalaisimiin, jotka ovat korkeudeltaan ja ulottuvuudeltaan kaksimetrisiä. Näin pääset pöydän ympäri ilman kulkureitille osuvaa valaisinta.
  • Haluatko valaista lukemiseen tarkoitetun tilan? Valitse tällöin valaisin, jonka ulottuvuus on noin 50 cm, jolloin varjostin asettuu näin hyvin nojatuolin ylle. Korkeussäädettävä valaisin takaa, että valo on sopivan korkealla lempituoliisi nähden.
  • Onko kattosi vino? Tällöin kaarivalaisimella voi korvata riippuvalaisimen. Muista kuitenkin ottaa huomioon vinon osan alla olevan tilan korkeus.
  kaarivalaisin

  Led-kaarivalaisinten edut

  Kiinteästi asennettujen ledien etuja ovat täysin huoltovapaa valaistus ja 90 % pienempi energiankulutus hehkulamppuihin verrattuna. Nämä ovat tosin kaikkien ledien perusominaisuuksia. Kaarivalaisinten tapauksessa LED-lampuilla on vielä yksi olennainen etu: ledit ovat kooltaan kompakteja. Pienen koon vuoksi ledit mukautuvat hyvin valaisimen runkoon ja mahdollistavat näin erittäin litteät ja kapeat muodot.

  Led-teknologian vuoksi valaisimissa ei tarvita suurta, putkimaista lamppua eikä suurta varjostinta.

  Vinkki: Led-kaarivalaisinten osalta on erittäin tärkeää ottaa huomioon valon väri ja värintoisto. Valon olisi oltava väriltään lämpimän valkoista, eli alle 3 300 kelviniä. Värintoistolla on puolestaan merkitystä varsinkin silloin, kun kaarivalaisinta käytetään riippuvalaisimen sijasta ruokapöydän yllä. Ruoan värit näkyvät oikein vasta arvosta Ra 80 alkaen. Laadukkaat LED-tuotteet saavuttavat tämän arvon ongelmitta.

  Himmennettävät kaarivalaisimet

  Jotkin kaarivalaisimet ovat myös himmennettäviä, mutta eivät kaikki. Voit tutustua himmennettäviin kaarivalaisimiin verkkokaupassamme täällä. Huomaat varmasti, että monet niistä ovat myös LED-tuotteita. Tämän valotekniikan edut ovat erinomaisesti yhdistettävissä himmennettävään valoon, joten pääset nauttimaan aina yksilöllisestä valaistustunnelmasta.

  Ota kuitenkin huomioon, että himmennin on asennettu useimmiten valaisimen jalkaan, joten himmentimeen ei ylety suoraan nojatuolista, kuten uplight-lattiavalaisten tapauksessa.

  Kaarivalaisinten klassikot

  kaarivalaisin

  Achille ja Pier Giacomo Castiglionin suunnittelema Arco, joka kuuluu design-yritys FLOSin valikoimaan, on todellinen klassikko. Itse asiassa voimme kiittää kyseisiä herroja siitä, että kaarivalaisimia ylipäätään on olemassa. Arco-valaisinmalli, jonka jalka on Carraran marmoria ja jossa on tyylikäs runko, on nykyään yhtä haluttu kuin luomishetkenään vuonna 1962. Ajattomuuden periaate on ollut designereille selvä jo pitkään!

  Kaarivalaisimet ruokailuhuoneessa

  kaarivalaisin

  Jo ensimmäinen kaarivalaisin eli Arco suunniteltiin nimenomaan ruokailutilaa varten.

  Et ehkä halua enää toista riippu- tai kattovalaisinta, jota varten kattoon tarvittaisiin jälleen uusi virtaliitäntä. Toisaalta, jos pöytä on valaistava lattiavalaisimella yläpuolelta riippuvalaisimen tavoin, ei lattiavalaisimen jalka tai runko saa olla tiellä. Pöydän ympäri on päästävä kiertämään niin, että valaisinta ei tarvitse varoa. Tämä on mahdollista vasta taivutetun, korkean ja pitkälle ulottuvan valaisimen, eli kaarivalaisimen avulla.

  Jos haluat ottaa tällaisen ratkaisun käyttöön muttet halua valita Arcoa, on valaisimesi joka tapauksessa oltava riittävän korkea ja ulotuttava riittävän pitkälle, jotta pääset kulkemaan helposti kaaren alta.

  Ota huomioon ruokapöydän valaisemisen yhteydessä, että

  • valon värin on oltava miellyttävä, lämpimän valkoinen, eli alle 3 300 kelviniä
  • värintoiston on oltava vähintään Ra 80, jotta ruoka näyttää herkulliselta värien näkyessä oikein

  Onko sinulla kysyttävää? Ammattitaitoinen neuvontamme on apunasi: soita numeroon +358 9 3157 9451 tai käytä yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.