Älyvalaistus

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Älykoti (smart home) – uudenlaista, yksilöllistä valaistusta

  Jokaisen valaisimen voi kytkeä päälle ja pois päältä, mutta nykyään modernilta valaistukselta sopii odottaa jo muutakin - itse asiassa paljon muutakin. Älylamput ja älyvalaisimet mahdollistavat mitä erilaisemmat toiminnot ja huolehtivat näin yksilöllisestä ja monipuolisesta kokemuksesta, joten arjestasi tulee selvästi mukavampaa ja viihtyisämpää. Älyvalaistuksen tarjoamia mahdollisuuksia on monia, muun muassa:

  • Täysin yksilöllisen valaistusohjelman luominen, erityisesti aamuihin ja iltoihin
  • Lomakohteen valaistuksen loihtiminen esiin olohuoneeseen valokuvan perusteella 
  • Murtovarkaiden huiputtaminen luomalla valaistus, joka antaa vaikutelman, että kotona on joku

  Älykotituotteet (smart home -tuotteet)

  Älykotituotteilla tarkoitetaan itse varsinaisen valaistuksen luovien tuotteiden lisäksi kaikkia niitä järjestelmän osia, jotka liittävät lamput ja valaisimet yhteen ja joita voi ohjata sovelluksen avulla. Älykotijärjestelmää varten käytössä on oltava WLAN-verkko, joka tosin löytyykin jo monista kodeista, sekä useiden järjestelmien osalta vielä erillinen langaton silta (esim. Philips Bridge, Osram Gateway), joka liittää järjestelmän eri osat toisiinsa.

  Smart home -valaistuksen valmistajat

  Jos päätät siirtyä älykkääseen valaistukseen, kannattaa sinun valita tuotemerkki, johon voit luottaa. Yleisesti ottaen hyviä vaihtoehtoja ovat seuraavat, tunnetut valmistajat:

  Upeiden älykotijärjestelmien tekniset ominaisuudet ja tiedot esitetään seuraavassa kätevässä yhteenvedossa:

  smart home laitteet taulukko

  Älykotituotteet yleisesti

  Jos haluat tehdä kodistasi ja sen valaistuksesta älykkään, on sinun ensin tutustuttava siihen, mitä smart home -tuotteita yleensä ottaen on markkinoilla. Jos sinulla on kysyttävää tuotteista tai niiden yhdistelemisestä, voit aina ottaa yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme. Parhaiten juuri sinun tarpeisiisi soveltuvan älyvalaistuksen kasaaminen ei välttämättä ole aivan yksinkertaista, joten pienimpiinkin yksityiskohtiin kannattaa kiinnittää huomiota. Eri tuoteryhmät on esitetty seuraavassa karkeassa luettelossa:

  • Valaisimet
   Ennen kuin ryhdyt suunnittelemaan älykästä valaistusta, pohdi, onko aika kypsä uusille valaisimille. Kaikilla älykotituotteiden valmistajilla on hienoja valaisimia, joissa on kiinteästi asennettu älyvalaistus. Valikoimaa on paljon, ja teet varmasti löytöjä katto-, riippu-, seinä- tai lattiavalaisinten joukosta. Tutustu kaikkiin vaihtoehtoihin.
  • Lamput
   Älyvalaistus on hyvä juttu, muttet ehkä silti ole valmis luopumaan kotonasi jo olevista suosikkivalaisimistasi. Tällaisessa tilanteessa voit hankkia vanhaan valaisimeesi älylampun ja liittää sen näin osaksi kotisi älyvalaistusta. Vanhat ja hyväksi havaitut valaisimet voidaan siis myös kytkeä mukaan älykkääseen järjestelmään, jolloin niihin tulee silmänräpäyksessä toimintoja, joista aiemmin olet voinut vain haaveilla.
  • Langattomat sillat
   Langaton silta on tarpeen joissakin järjestelmissä. Se on osa, joka liittää älykotijärjestelmän osat toisiinsa. Philips Huessa tätä osaa kutsutaan ”bridgeksi”, Osram Smart+:ssa puolestaan ”gatewayksi”. iDualissa ja WiZissä ei sen sijaan tarvita langatonta siltaa.
  • Kaikki muu
   Mitä muuta tarvitaan? Ehkäpä kätevä himmennin, seinäkatkaisin, jota voi käyttää myös kännykällä, kaukosäädin, liiketunnistin ja niin edelleen. Jos sinulla on monenlaisia älylaitteita etkä halua ohjata kaikkia pelkästään älypuhelimella, on olemassa monia muitakin ratkaisuja. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiantuntevaan neuvontaamme, jonka yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta. Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi.
  smart home laitteet
  smart home laitteet