Ulkoseinävalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Ulkoseinävalaisimet loistavat talosi julkisivulla kuin tähdet

  Mihin ulkoseinävalaisin kannattaa sijoittaa? Kätevä paikka on heti ulko-oven vieressä, jolloin avaimen saa osumaan avaimenreikään heti ensiyrittämällä. Talon takana luonteva paikka on vastaavasti terassin oven vieressä. Kauniin ja tasapainoisen vaikutelman luomiseksi on suositeltavaa asentaa ulkovalaisin sekä oven oikealle että vasemmalle puolelle. Talon ulkoseinälle asennetut seinävalaisimet valaisevat kätevästi pihatien, jolloin varpaiden iskeminen piiloon jääneeseen porrasaskelmaan voidaan välttää. Muita sopivia asennuspaikkoja ovat esimerkiksi parveke, puutarhamaja ja kellarin rappuset. Näihin ja muihin tarpeellisiin paikkoihin on valittavissa runsaasti erilaisia ulkoseinävalaisimia. Riittää, että tiedät, mihin käyttökohteeseen ulkovalaisintasi etsit ja mitä tyyliä sen toivot olevan.

  LED vai halogeeni – kumpi lamppu sopii ulkoseinävalaisimeen?

  Ulkoseinävalaisimessa voi lähtökohtaisesti käyttää kumpaa tahansa lampputyyppiä. Valaisimessa on standardin mukainen lampunkanta, esimerkiksi E27, joten siihen voi liittää yhtä lailla halogeeni- kuin LED-lampunkin. Ennen kuin teet valintasi LEDin ja halogeenin välillä, tutustu seuraaviin tietoihin, joiden perusteella voit valita sopivan lampun:

  • LEDit ovat nykyaikaisia valonlähteitä, halogeenilamput puolestaan jo menneisyyttä.
  • LEDit säästävät halogeenilamppuihin verrattuina 60 % sähköä, hehkulamppujen osalta säästö on jopa 90 %.
  • LEDit kestävät hyvin usein tapahtuvaa päälle- ja poiskytkemistä.
  • LEDien käyttöikä on jopa 50 000 tuntia, halogeenilamppujen puolestaan vain noin 4 000 tuntia.
  • LEDit eivät sisällä elohopeaa, toisin kuin energiansäästölamput.
  • LEDit sopivat hyvin yhteen myös liiketunnistimien kanssa, sillä lamput loistavat heti 100-prosenttisen kirkkaasti.
  • LEDit näyttävät hehkulankatekniikan ansiosta todella hyviltä myös avoimissa valaisimissa.

  Ulkoseinävalaisimen kotelointiluokka

  Ulos asennettavien seinävalaisinten käyttöolosuhteet voivat olla vaativat. Talvella on lunta ja jäätä, paukkuvaa pakkasta ja muitakin säähän liittyviä hankaluuksia. Myös sään jatkuvat vaihtelut, äärimmäinen helle tai jatkuva sade voivat rasittaa ulkoseinävalaisimia huomattavasti. Herkän elektroniikan ja itse valaisimen suojaamiseksi jokaisella ulkoseinävalaisimella on kotelointiluokka, jonka tunnus on IP (Ingress Protection) – esimerkiksi IP44 tai IP65.

  Eri tilanteissa vaadittava kotelointiluokka määritetään sen mukaan, mihin valaisin on kiinnitetty ja millaisille sääolosuhteille valaisin altistuu joko suoraan tai epäsuoraan. Tarvittavaa kotelointiluokkaa ei voi valitettavasti määrittää yleispätevästi, vaan se on valittava tapauskohtaisesti.

  Tunnuksen ensimmäinen numero kertoo suojauksesta vierailta esineiltä. Toinen numero antaa puolestaan tietoa kosteussuojauksesta. Seuraavissa taulukoissa esitetään numeroiden merkitykset:

  Tarvitsetko apua ulkoseinävalaisimesi kotelointiluokan valintaan? Voit soittaa tai kirjoittaa meille (katso yhteystiedot jäljempänä). Asiantuntijamme antavat mielellään lisätietoja!

  Liiketunnistimella varustetun ulkoseinävalaisimen edut

  Ulkoseinävalaisimiin on nykyään monien muiden ulkovalaisinten tavoin usein integroitu liiketunnistin. Tämä onkin järkevää, sillä liiketunnistimella:

  • säästetään sähköä ja kuormitetaan lamppua vähemmän – myös kukkaro ja ympäristö hyötyvät
  • puutarhassa ei ole häiritsevää jatkuvaa valoa (ns. valosaastetta)
  • valo syttyy aina silloin, kun sitä tosiaan tarvitaan: avaimenreikää ei tarvitse enää etsiä pimeässä
  • säästetään sähköä, mikä on mainitsemisen arvoinen asia vielä toisenkin kerran: moderneilla LED-lampuilla säästö jopa kaksinkertaistuu
  • valaistus kohdistuu täsmällisesti haluamallesi alueelle juuri niin kauan kuin haluat – tämän mahdollistavat liiketunnistimen erilaiset säädöt.

  Vinkkimme: Liiketunnistimien kanssa ei kannata käyttää energiansäästölamppuja, sillä ne tarvitsevat aikaa saavuttaakseen täyden kirkkautensa. On vaivalloista ja joskus vaarallistakin, jos riittävää valoa joutuu odottamaan. Siksi LED-lamput ovat parempi valinta. Niiden kirkkaus on heti 100-prosenttinen (kuten myös halogeeni- ja hehkulampuissa).

  Aurinkoenergialla toimivat ulkoseinävalaisimet

  Jos luulet, että aurinkoenergialla toimiva valaisin tarkoittaa vain hauskaa hillopurkkivalaisinta puutarhapöydällä, kirjavaa koristepalloa kukkapenkissä tai aurinkokäyttöistä kohdevalaisinta pihan kauneimman kohdan korostamiseen, on hyvä idea tutustua myös aurinkokäyttöisiin seinävalaisimiin. Aurinkoenergiaan perustuva tekniikka on nimittäin kehittynyt jo pitkälle alkuajoistaan, jolloin nämä valaisimet toimivat lähinnä vain koristekäytössä. Enää kyse ei siis ole pelkästä koristeesta, vaan aurinkokennotekniikkaa käytetään nykyisin myös normaaliin, käytännölliseen valaistukseen, kuten nimenomaan ulkoseinävalaisimissa. Aurinkokäyttöinen tekniikka tarjoaa lukuisia, vakuuttavia etuja:

  • ei ylimääräisiä sähkökustannuksia
  • modernit LED-lamput valmiiksi asennettuina
  • ei ylimääräisten virtajohtojen asentamista – vähemmän kustannuksia ja stressiä
  • erittäin helppo kohteissa tai paikoissa, joihin on vaikea päästä tai joissa ei ole virtaliitäntää
  • automaattinen kytkeytyminen päälle pimeän saapuessa hämärätunnistimen ansiosta
  • asennettavissa ilman ammattilaista
  • valaistusaika useimmiten 8–10 tuntia
  • liitettävissä joustavasti jo olemassa olevaan valaistuskonseptiin
  • saatavilla myös lisävarusteita, esimerkiksi liiketunnistin – valaistusta sinne, missä sitä tarvitaan, silloin kun sitä tarvitaan
  ulkoseinaevalaisimet
  ulkoseinaevalaisimet

  Vinkkimme: Valaisimen aurinkopaneeli kannattaa sijoittaa aina suoraan auringonvaloon ja ihannetapauksessa etelän suuntaan. Jos tämä ei ole mahdollista, kannattaa harkita aurinkoenergialla toimivaa ulkoseinävalaisinta, jossa aurinkopaneeli ei ole kiinteästi kiinni valaisimessa. Näin valaisimen voi sijoittaa sinne, missä valoa tarvitaan, ja aurinkopaneelin puolestaan nurkan taakse, missä on enemmän aurinkoa.

  Ylös- ja alaspäin valaisevat ulkoseinävalaisimet

  Ulkoseinävalaisinten osalta valittavanasi on eri valaistussuuntia: ylöspäin ja alaspäin, ainoastaan ylös- tai alaspäin tai niin halutessasi, kaikkiin suuntiin. Voit aivan itse päättää, millä tavalla seinävalaisin valaisee puutarhassasi tai talosi sisäänkäyntialueella. Ulkoseinävalaisimet tarjoavat monenlaisia vaihtoehtoja, joista yksi on mahdollisuus valita valon suunta sekä ylös että alas.

  Tällaisella valaisimella lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla, eli saat sekä turvallisuutta että valaistusta yhdellä ainoalla valaisimella. Valaisin tarjoaa esimerkiksi talon seinällä suoraan pihapolun yläpuolella turvallisuuden lisäksi myös hyvää valaistusta polulle. Samalla voi luoda myös upeaa korostusvalaistusta, koska valo luo tehosteitaan talon seinälle.

  Vinkkimme: Ulkoseinävalaisimia kannattaa asentaa useita pienelle etäisyydelle toisistaan. Saat naapurisikin hämmästymään näkemästään.

  ulkoseinaevalaisimet

  Kameralla varustetut ulkoseinävalaisimet

  Jo liiketunnistimella varustettu ulkoseinävalaisin on erittäin kätevä, sillä se säästää kukkaroa ja ympäristöä sekä parantaa lisäksi kodin turvallisuutta, mikä on tosiaankin positiivista. Valaistuksen voi viedä vielä askeleen pitemmälle mukavuuden ja turvallisuuden suhteen, kun käytetään kameralla varustettuja ulkoseinävalaisimia. Ne tarjoavat parhaiden valo-ominaisuuksien ja integroidun liiketunnistimen lisäksi monia muitakin etuja:

  ulkoseinaevalaisimet
  • yksinkertainen asentaminen ja suuntaaminen
  • ohjaus älypuhelimen sovelluksella
  • kamera, jossa korkean erottelukyvyn laajakulmaobjektiivi
  • kuvien suora lähettäminen ilmoitusten kanssa
  • video- ja kuvatallennus
  • kovaääninen sekä integroitu kaksisuuntainen puheyhteys
  • säädettävä hälytysääni

  Tutustu tuotekuvaukseen ja teknisiin tietoihin, niin saat selville, onko kameralla varustetussa ulkoseinävalaisimessa juuri sinulle tärkeät lisäominaisuudet.

  Haluatko lisätietoja ulkoseinävalaisimista tai onko sinulla muuta kysyttävää? Soita asiantuntijapalvelumme numeroon +358 9 3157 9451 tai ota yhteyttä kätevästi yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.