Sisävalaisimet Olohuone/ruokailutila

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Olohuoneen valaisimet: luovia valaistusideoita asunnon ytimeen

  Olohuonetta voi hyvällä syyllä kutsua asunnon ytimeksi, sillä siellä otetaan vastaan vieraat, joten huone on edustava ja osoittaa isäntäväen tyylitajun. Olohuoneessa myös luetaan, katsotaan televisiota, pelataan, askarrellaan, jutellaan ja rentoudutaan. Tilan on siis oltava viihtyisä, ja valaistuksella onkin oma tärkeä osansa tässä kaikessa. Olohuoneen valaisimet korostavat isäntäväen valitsemaa tyyliä ja takaavat miellyttävän tunnelman. Lisäksi olohuoneen valaisimet ovat nykyisin funktionaalisia: ne tarjoavat erilaisiin tunnelmiin ja tilanteisiin sopivia valaistusratkaisuja valon värin ja kirkkauden muuttamisesta älyohjaukseen.

  Olohuone

  Olohuoneen oikeanlainen valaistus

  Mitään oikeaa tai väärää valaistusratkaisua ei oikeastaan ole, mutta tietyt näkökulmat on syytä ottaa huomioon luotaessa harmonista valaistuskokonaisuutta. Ensimmäiseksi on hyvä huomioida, että yksi valaisin ei millään riitä koko olohuoneeseen. Alkuun hyvä lähtökohta on usein koko tilan kirkastavan perusvalaistuksen järjestäminen. Tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti kattovalaisin.

  Perusvalaistuksen lisäksi on luotava eräänlaisia valosaarekkeita, eli aluevalaistusta. Esimerkiksi lukemista varten saat toivotun valaistuksen aikaan lattiavalaisimella. Myöskään tunnelmavalaistusta, johon voi käyttää esimerkiksi koristevalaisimia tai vaikkapa led-nauhoja, ei sovi unohtaa, sillä viihtyisä tunnelma on erityisen tärkeää olohuoneessa.

  Olohuoneen valaistuskokonaisuuteen kuuluvat valaisimet

  Erilaiset valaisimet toimivat siis olohuoneessa eri tehtävissä. Seuraavassa lyhyessä yhteenvedossa kerrotaan, mitä valaisimia olohuoneeseen kannattaa valita

  • Olohuoneen kattovalaisimet
   Aloita etsimällä olohuoneeseesi hieno kattovalaisin. Mistä sitten tiedät, mikä olohuoneen kattovalaisin on kotiisi sopiva valinta? Suosittelemme käyttämään verkkokauppamme suodattimia löytääksesi unelmiesi valaisimen. Voit valita esimerkiksi suosikkityylisuuntasi, lempivärisi ja suosikkimateriaalisi. Sitten voit vielä klikata esiin itsellesi tärkeimmät lisäominaisuudet, joita voivat olla esimerkiksi kaukosäädin tai himmennystoiminto. Lähestymällä asiaa tällä tavoin pragmaattisesti saat luettelon valaisimista, jotka täyttävät parhaiten vaatimuksesi.

  Olohuone
  Olohuone
  Olohuone
  • Olohuoneen seinävalaisimet
   Kunnon perusvalaistuksen voi toki luoda muutenkin kuin kattovalaisimella. Voit käyttää olohuoneessa yhtä hyvin seinävalaisimia, joita on saatavilla monenlaisina moderneina malleina ja kaikissa eri tyylisuunnissa, ja ne toimivat varmasti olohuoneen hienoina katseenvangitsijoina. Toisin kuin kattovalaisimet, ovat seinävalaisimet katselijan silmien korkeudella, joten ne ovat luonnostaan näyttävämpiä. Upeat mallit sopivat olohuoneen seinälle ainutlaatuista loistoa.
  Olohuone
  Olohuone
  Olohuone
  • Olohuoneen lattiavalaisimet
   Eikö olekin mukavaa, jos olohuoneessa on tilaa erilaisille alueille, joita voi korostaa eri tavoin valaistuksen avulla? Huoneessa voi olla esimerkiksi lukunurkkaus, TV:n alue ja askartelupaikka. Lattiavalaisin valaisee tällaisilla alueilla upeasti. Lisäksi olohuoneen lattiavalaisin on katseenvangitsija – muutenkin kuin kokonsa ansiosta. Valaisimen hienot värit, materiaalit ja kuvioinnit tuovat tilaan kaunista ilmettä silloinkin, kun valaisimessa ei pala valo.  
  Olohuone
  Olohuone
  Olohuone
  • Olohuoneen riippuvalaisimet
   Jos huoneessa on kattovalaisin, ei siellä välttämättä tarvita enää riippuvalaisinta, vaikka sellainen monessa tapauksessa hyvin suositeltava lisä onkin. Olohuoneen riippuvalaisin ei nimittäin välttämättä valaise koko huonetta, vaan se loistaa pikemminkin yksittäisen alueen valona. Näitä alueita voivat olla esimerkiksi istuinnurkkaus ja siihen kuuluva pöytä, jonka ääressä vietetään hauskoja peli-iltoja. Tai vaihtoehtoisesti kaunis pikkuinen sivupöytä sohvan vieressä, itse asiassa hienoja valosaarekkeita voi olla tilassa useitakin. riippuvalaisimet toimivat olohuoneessa erinomaisesti kauniina katseenvangitsijoina.
  Olohuone
  Olohuone
  Olohuone
  • Olohuoneen pöytävalaisimet
   Sivupöytä
   ja pikkuinen apupöytä ovat omaa reviiriäsi, johon sopii aivan erityisen hyvin pöytävalaisin. Näitä pieniä ja koristeellisia valaisimia on saatavilla kaikissa mahdollisissa tyylisuunnissa. Pöytävalaisimet tuovat mukanaan luovaa korostusta ja funktionaalisuutta. Tekniikan ystäville on tarjolla malleja, joissa on aivan erityisiä lisäominaisuuksia, esimerkiksi himmennystoiminto tai kaukosäädin, jolla valon väriä voi muuttaa tunnelman mukaan. 
  Olohuone
  Olohuone
  Olohuone
  • Olohuoneen spottivalaisimet & uppokohdevalaisimet
   Upotettavat kohdevalaisimet, jotka on upotettu hillitysti seinään, sopivat myös olohuoneeseen. Tällainen valaistus kuitenkin mielellään syytä suunnitella ennen remontoinnin valmistumista. Uppokohdevalaisimia ei voi nimittäin asentaa yhtä nopeasti kuin vaikkapa spottivalaisimia. Spottivalo sopii esimerkiksi nostamaan olohuoneen seinällä olevan kuvan tai maalauksen esiin oikealla tavalla, tai kattokohdevalaisimilla voi huolehtia huoneen riittävästä yleisvalaistuksesta. Useimmiten spottivalot voi suunnata yksilöllisesti ja suurin joustavuus saadaankin siksi aikaan monilamppuisilla malleilla, sillä valo voidaan kohdentaa kaikkiin haluttuihin suuntiin.

  Olohuone
  Olohuone
  Olohuone

  LED-lamput olohuoneeseen

  LEDit ovat eittämättä paras ratkaisu – vakuutut tästä varmasti, kun tutustut LED-lamppujen hyötyihin. Kukapa ei haluaisi säästää, suojella ympäristöä ja hyötyä pitkään lähes huoltovapaasta tekniikasta? Seuraavassa yhteenvedossa kerrotaan, miksi LED-lamput ovat ehdottomasti kannattava vaihtoehto myös olohuoneessa:

  • ne säästävät hehkulamppuihin verrattuna jopa 90 % energiaa
  • ne säästävät halogeenilamppuihin verrattuna jopa 60 % energiaa
  • LEDien käyttöikä on hehkulamppuihin verrattuna 50-kertainen
  • LEDit ovat ympäristöystävällisiä, sillä ne eivät sisällä elohopeaa
  • LEDit ovat erittäin kestäviä, sillä niissä ei ole hehkulankaa, joka voisi palaa
  • LEDien käyttöikä on jopa 50 000 tuntia
  • LEDit ovat 100-prosenttisen kirkkaita heti sytyttämisestä lähtien

  Tiesitkö, että LED-valaistus on nykyään lähes vakioratkaisu olohuoneissa. Usein valaisimen lamppua ei voi enää edes valita, sillä moderni LED-tekniikka on asennettu valaisimiin kiinteästi. Tämä ratkaisu mahdollistaa näyttävät ja kompaktit mallit, jotka eivät olisi olleet mahdollisia hehkulamppujen vanhoina hyvinä aikoina.  

  Olohuoneen valaistuksen sopiva voimakkuus

  Ei ole mitään yksiselitteistä vastausta siihen, miten voimakasta valaistusta tarvitset olohuoneessasi tai miten monta spottivaloa tai muuta valonlähdettä on tarpeen. Valaistus riippuu nimittäin paljon henkilökohtaisista mieltymyksistä sekä huoneen ominaisuuksista. On otettava huomioon seinien väri ja rakenne sekä sisustusesineet, niiden määrä, värit ja sijainti toisiinsa nähden ja niin edelleen. Valaistus onkin suunniteltava aina kuhunkin huoneeseen yksilöllisesti, eikä tarkoista säännöistä ole hyötyä. Hyvä valaistussuunnitelma on kaiken A ja O, jotta pääset nauttimaan hyvästä tunnelmasta.

  Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä asiantuntevaan neuvontaamme ja käy valaistusasiat läpi vaihe vaiheelta. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  Olohuone

  Modernit ja himmennettävät olohuoneen valaisimet

  Olohuone merkitsee viihtyisyyttä, joten olisi todella harmillista, jos valo ei olisi mukana viihtyisän tunnelman luomisessa. Erityistä joustavuutta valaistukseen tuo himmennettävä valo. Jos pidät himmennystoimintoa tärkeänä, käytä verkkokaupassamme suodatinta ”Himmennettävä” ja valitse ”Kyllä”. Tällöin saat esille kaikki olohuoneen valaisimet, joiden kirkkautta voi tarpeen mukaan säätää. Kunkin tuotteen kuvauksessa kerrotaan tarkemmin, miten himmentäminen tapahtuu. Vaihtoehtoja ovat esimerkiksi easydim-toiminto, kosketushimmennin, kaukosäädin tai erityinen seinäkytkin. Jos haluat kysyä näistä tarkemmin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. 

  Olohuoneen valaisinten materiaalit

  Onko valaisimesi materiaali sinulle aivan yhtä tärkeä ominaisuus kuin itse valaistus? Käytä silloin haussa suodatinta ”Materiaali” etsiessäsi sopivaa olohuoneen valaisinta, ja saat esille kaikki materiaalivaihtoehdot. Joukossa on varmasti mukana myös suosikkimateriaalisi, esimerkiksi puu, messinki, pronssi, kupari tai kristalli. Voit tarttua myös tilaisuuteen ja ihastua johonkin aivan uuteen vaihtoehtoon: esimerkiksi betoni sopii rustiikkiseen loft-ilmeeseen, paperi taas tekee valaisimen ulkonäöstä kevyen. Inspiroidu eri vaihtoehdoista! 

  Olohuone
  Olohuone
  Olohuone

  Olohuoneen valaisinten tyylisuunnat

  Olohuoneessa voi tuoda hyvin esille eri tyylisuuntia. Onhan se kuitenkin paikka, jossa vieraat otetaan vastaan, joten siellä voi nostaa näkyville omat luovat suosikit. Hienostunut valinta on olohuoneen design-valaisimetdesign-lattiavalaisimista design-kattovalaisimiin ja design-riippuvalaisimiin. Moderneja olohuoneen valaisimia on saatavilla myös monissa muissa tyylisuunnissa – voit valita skandinaavista ilmettä pohjolasta tai maaseudun vaikutelmaa eli maalaistyyliä. Kaikkiin tarjolla oleviin tyylisuuntiin voit tutustua käyttämällä ”Tyyli”-suodatinta.

  Olohuone
  Olohuone

  Onko sinulla vielä kysyttävää olohuoneeseen sopivasta valaistuksesta? Käänny ammattitaitoisen asiakaspalvelumme puoleen joko soittamalla numeroon +358 9 3157 9451 tai käytä yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.