Lattiavalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Lattiavalaisimet ja jalkalamput luovat kotoista valaistusta

  Lattiavalaisimet ovat osa hyvin valaistua huonetta, sillä kattovalaisin ei yksinään vielä valaise kattavasti koko tilaa, ainakaan jos huoneessa haluaa tehdä muutakin kuin vain kulkea sen läpi. Toisaalta lattiavalaisin ei myöskään yksin pysty huolehtimaan riittävästä valaistuksesta, joten nämä valaisimet täydentävät toisiaan täydellisesti.

   

  Riittävän perusvalaistuksen aikaansaaminen on helppoa missä tahansa huoneessa: kattovalaisin kytketään mieluiten huoneen keskelle sille varattuun sähköliitäntään, lattiavalaisin taas mihin tahansa pistorasiaan.

   

  Mihin tarvitsen lattiavalaisinta?

  • Sanomalehden lukemiseen,
  • kotoiluun,
  • työskentelyyn,
  • askarteluun,
  • valosaarekkeen luomiseen,
  • huoneen jaotteluun,
  • ja viimeiseksi: kodin kaunistamiseen (sillä lattiavalaisimet ovat todella kauniita!).

  Käyttötarkoituksia on runsaasti, eikä yksi lattiavalaisin luonnollisestikaan pysty kaikkeen, joten markkinoilta löytyy hyvin erityyppisiä valaisimia.

   

  Minkälaisia lattiavalaisimia on olemassa?

  Lattiavalaisimia on kolmenlaisia: klassisia jalkalamppuja, kaarivalaisimia ja ylöspäin suunnattuja (uplight) valaisimia. Eri tyypit eroavat toisistaan niin muodoltaan kuin ominaisuuksiltaankin. Ylöspäin suunnatuissa valaisimissa pidetään yleisesti yhtenä tärkeimmistä ominaisuuksista erillistä, integroitua lukulamppua. Valaisimen muoto määräytyy yleisesti huoneen koon ja sisustustyylin mukaan.

   

  Klassiset lattiavalaisimet ja jalkalamput

  Klassisella lattiavalaisimella on jalka, pitkä ja suorana ylös kurottava runko ja esim. kankainen varjostin. Ne sopivat valaisemaan huoneen yleistilasta eroteltuja viihtyisiä alueita sekä huoneen jakamiseen. Klassisilla lattiavalaisimilla voidaan myös täydentää kauniisti huoneen tyyliä. Monet hotellit hyödyntävät klassisia jalkalamppuja luodessaan aulaansa kutsuvia saarekkeita, ja tätä samaa periaatetta voi soveltaa myös kotoa.

   

  Kaarivalaisimet

  Kaarivalaisimet eroavat muista lattiavalaisimista kaarevalla rungollaan. Valaisimen jalustan voi sijoittaa sohvan alle, jolloin kaari (runko) kurottautuu tyylikkäästi selkänojan yli luoden valoa ylhäältä (tai hieman sivusta) lukemasi kirjan sivuille. Lukeminen on mukavampaa, kun kirjaa ei koko ajan tarvitse kääntää valoa kohti.

   

  Ylöspäin suunnattu valaisin (uplight-jalkalamppu)

  Ylöspäin suunnatut valaisimet kurottautuvat suorina ylöspäin aivan kuten klassinen lattiavalaisin. Valo ei kuitenkaan lankea sivuille ja alaspäin, vaan pelkästään ylöspäin huoneen kattoon. Vaalea katto heijastaa valoa, joka lankeaa pehmeästi takaisin huoneeseen, mustan katon peilatessa valosta vain hyvin minimaalisen määrän. Ylöspäin suunnattu valaistus toimii hyvin heikosti esimerkiksi lukiessa, ja tästä syystä suunnittelijat ovat lisänneet jo useimpiin uplight-lattiavalaisimiin lisävalonlähteen, joustavan varren päässä olevan lukulampun, joka helpottaa kohdevalaistusta vaatia askareita.

   

  Trendikästä juuri nyt: kolmijalkaiset lattiavalaisimet

  Kolmijalkaiset lattiavalaisimet, ns. kolmijalat, rikkovat klassista käsitystä lattiavalaisimesta – ja tekevät sen ehdottoman trendikkäästi. Tämä olohuoneen valaisin herättää mielikuvan kolmijalkaisesta kamerastatiivista. Monissa malleissa kohdevalo kruunaa valaisimen saaden sen näyttämään ateljeevalaisimelta, mutta myös kangasvarjostimella varustetut mallit ovat erittäin suosittuja. Kankainen varjostin yhdessä puisen, kolmijalkaisen runkonsa kanssa tuo kotiisi tuulahduksen skandinaavista kotoisuutta.

  Inspiroidu laajasta kolmijalkavalaisinten valikoimasta nettilamppu.fi:ssä ja löydä juuri sinun kotiisi täydellisesti sopiva valaisin.

   

  Mikä valonlähde sopii lattiavalaisimeen?

  Eihän valintasi missään nimessä ole hehkulamppu? Ne kuluttavat turhaan paljon sähköä ja ovat näin ollen kalliita käyttää. Nykyaikaiset LED-lamput luovat kauniin kotoisan valon, upean värintoiston ja oikeanlaisen kirkkauden, säästäen samalla noin 90 % energiaa hehkulamppuihin verrattuna. Mikäli sinulla on lattiavalaisin, jossa lamput voidaan vaihtaa (ns. kannallinen valaisin) ja käytät vielä hehkulamppua, siirry ihmeessä LED-teknologiaan. Jos taas olet miettinyt uuden jalkalampun ostoa, kannattaa sinun harkita myös kiinteällä LED-teknologialla varustettua valaisinta.

   

  Ovatko modernit lattiavalaisimet himmennettäviä?

  LED-valaisimien laajasta valikoimasta löytyy toki myös himmennettäviä vaihtoehtoja, sillä kotoisat hetket kirjan tai sanomalehden parissa nojatuolissa jäävät vain kaukaiseksi unelmaksi, jos valo ei ole säädettävissä. Jokainen ihminen kokee valon omalla tavallaan ja tästä syystä hyvissä lattiavalaisimissa, kuten esim. Lampenwelt.com:n ylöspäin suunnatuissa lattiavalaisimissa, on himmennin. Laadukkaissa valaisimissa voidaan tietenkin himmentää molemmat lamput (pää- ja lukulamppu) erikseen.

  Etkö ole varma valitsemasi tuotteen himmennettävyydestä? Katso tuotesivun teknisten tietojen taulukosta riviä “himmennettävä”. Mikäli rivillä lukee “kyllä”, riittää, että liität lattiavalaisimen pistorasiaan ja nautit yksilöllisestä valosta ilman lisähimmentimiä tms.

  Minkä lattiavalaisimen valitsen?

  Lopullinen valinta riippuu täysin sisustusmaustasi ja huoneen tyylistä. Verkkokaupassamme voit käyttää suodatustoimintoa haluamaasi tyyliä edustavien tuotteiden löytämiseen – aivan samalla tavoin kuin riippuvalaisinten, pöytävalaisinten jne. kohdalla. Tyylivalikoimaamme kuuluvat mm.:

   

  • maalaisromanttiset lattiavalaisimet, jotka ovat ilmeeltään valurautaisia ja rustiikkisia,
  • puiset lattiavalaisimet, joiden puujalat ovat kuin tehty kotoisaa asumista silmällä pitäen,
  • design-lattiavalaisimet, jotka Luceplan, FLOS ja kumppanit määrittelevät yhä uudelleen,
  • lattiavalaisimet kangasvarjostimilla, jotka suodattavat valon vielä viihtyisämmäksi,
  • kolmijalkaiset lattiavalaisimet, eli kolmijalat, ovat trendikkäitä juuri nyt.
  Mukava valaistus - Romeo Soft F -lattiavalaisin

  Kaipaatko vinkkejä eri sisustustyylit ja valikoimamme läpikotaisin tuntevalta henkilöltä? Soita asiakaspalveluumme numeroon +358 9 3157 9451 tai käytä yhteydenottolomaketta. Odotamme yhteydenottoasi!

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

  15 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.