Kattotuulettimet

Suodatin

Monikäyttöiset tuulettimet valaisevat, jäähdyttävät ja lämmittävät

Meistä melkein jokainen odottaa kuumaa kesää, mutta kun se saapuu, emme aina ole siitä iloisia.  Valitettavasti emme voi viettää koko kesää uimarannalla, joten toimistolla ja kotona ollaan kiitollisia tuulettimen aikaansaamasta viileästä tuulahduksesta. Kattotuulettimia on saatavilla myös käytännöllisinä All-in-One-ratkaisuina, jotka sisältävät valaisimen.

tuulettimet
tuulettimet

Mitä on otettava huomioon ostettaessa tuuletinta, jossa on myös valaisin?

Jos pelkkä tuuletin ei riitä vastaamaan tarpeisiisi tai huoneessa on vain yksi kattoliitäntä, kannattaa sinun tutustua tuuletinvalaisimiin, joissa yhdistyy näppärästi tuuletin ja valaisin. Tuuletinvalaisimet tarjoavat myös hyödyllisiä lisäominaisuuksia, kuten esimerkiksi vaihdettavan valon värin.

tuulettimet

Miten tuuletin jäähdyttää?

Tuuletin ei saa ilmastointilaitteen tapaan aikaan kylmää ilmaa, vaikka se ehkä siltä tuntuukin. Miellyttävän viilentävä, ihoa hivelevä tunne saadaan aikaan ilmaa kierrättämällä.

Miten tuulettimella voidaan säästää lämmityskuluissa?

Tunnetko tilanteen, jossa lämmin ilma kertyy talvella huoneen kattoon ja sinulla on kylmät jalat täysillä olevasta lämmityksestä huolimatta? Tuulettimen pyöriessä talviasetuksella lämmin ilma jakautuu tasaisemmin, jolloin voit säästää jopa 30 prosenttia lämmityskuluissa. Tuulettimen täytyy kuitenkin olla talvikäyttöön sopiva, eli sen täytyy pyöriä sekä eteen- että taaksepäin. Suodattamalla verkkokauppamme tuulettimet pyörimissuunnan mukaan voit varmistua siitä, että valitsemasi tuuletin on sinulle hyödyksi myös talvella.

Mihin suuntaan tuulettimen tulee pyöriä?

Pyörimissuunta riippuu täysin tuulettimen käyttötarkoituksesta. Jos käytät tuuletinta kesällä siihen, ettei sinun tarvitsisi hikoilla sisällä, on pyörimissuunta eteenpäin. Talvella taaksepäin pyöriminen on puolestaan hyödyllinen, sillä se jakaa kattoon kertyvän lämpimän ilman tasaisemmin huoneeseen, jolloin saat enemmän irti lämmityksestäsi.

Onko tuulettimia saatavilla kaukosäätimellä varustettuna?

Voit itse valita, haluatko ohjata tuuletinta mieluummin seinäkytkimellä vai kaukosäätimellä. Nettikaupassamme voit suodattaa kaukosäätimen sisältävät tuotteet ja saada näin haluamasi mallit näkyviin. Kaukosäätimellä voit valita enemmän kuin vain pelkän tuuletusnopeuden, sillä monissa tuuletinvalaisimissa on mahdollisuus muuttaa myös valon väriä. Mikäli kaukosäädin ei ole sinun juttusi, pystyt yhtä hyvin säätämään tuulettimen nopeutta seinäkytkimellä. 

tuulettimet
tuulettimet

Mitkä tuulettimet ovat hiljaisia?

Kesällä pitäisi olla miellyttävän viileää, mutta ei mielenrauhan kustannuksella. Siksi erityisen oleellinen hankintaan liittyvä kysymys on käyntiääni, sillä pyörivän tuulettimen ei tulisi häiritä elämää. Kattotuulettimillamme on yleensä erittäin hiljainen käyntiääni, joten äänitason vuoksi ei tarvitse olla huolissaan. Hitaimmilla nopeuksilla ei kuulu oikeastaan pihaustakaan, ja korkeimmillakin vain ilmavirtauksen aikaansaama ääni. Useat asiakkaamme käyttävät kattotuulettimiamme makuuhuoneissaan ja parantavat näin uniaan kesähelteillä.

Miten kattotuuletin asennetaan oikein?

Periaatteessa kattotuulettimet voidaan asentaa mihin kohtaan kattoa tahansa, kunhan käytettävissä on vapaa sähköliitäntä. Kattotuulettimen ihanteellinen paikka on kuitenkin keskellä huonetta, eli kohdassa, johon yleensä on asennettu liitäntä huoneen kattovalaisimelle. Jos olemassa oleva valaisin halutaan säilyttää, sijoitetaan tuuletin sen viereen, jolloin tuulettimelle on asennettava oma, erillinen liitäntänsä.

Vinkkejä ja niksejä asentamiseen:

  • Tekniset tiedot osoittavat, onko kiinnitys kaltevaan kattoon mahdollinen. Asennus onnistuu yleensä pallonivelen avulla.

  • Kattotuulettimen sijoituksessa on säilytettävä vähimmäisetäisyys seiniin, huonekaluihin ja verhoihin. Vähimmäisetäisyys on määritelty käyttöohjeessa. Kattopalkit ja katon vinous voivat häiritä ilmanvirtausta.

  • Ovatko hiukset ja kaulahuivit turvassa? Asennuskorkeuden tulee olla vähintään 2,3 metriä lattiasta.

  • Katon on kyettävä kannattamaan pyörivää tuuletinta. Pyörivän tuulettimen kattoon kohdistama voima on suurempi kuin levossa olevan.

  • Uusi kattotuuletin tarvitsee vähintään 24 tunnin “sisäänajon” alhaisella kierrosluvulla. Ensimmäisten tuntien aikana tuulettimesta voi kuulua outoja ääniä. Myös keinunta ja heilunta ovat mahdollisia, mutta ne häviävät pian itsestään. Jos näin ei tapahdu, on siivet vain tasapainotettava paremmin.

Miten voin tasapainottaa kattotuulettimen siivet?

Tuuletin tulee kiinnittää kattoon niin vahvasti, että se ei pääse lainkaan heilumaan. Asennus on erityisen tärkeä suorittaa myös niin, että tuulettimen jalka ei ole yhtään vinossa. Tuulettimen asennus tulisi aina tarkistaa vatupassilla, jolloin voidaan olla varmoja siitä, että kallistuskulma on oikea. Monien mallien tuotepakkaukseen sisältyy siipien tasapainotusta varten painot, jotka on helppo asentaa ohjetta seuraamalla. Vaihtoehtoisesti siivet voidaan tasapainottaa myös kolikoilla.

Voiko tuuletin aiheuttaa vilustumista?

Tuulettimen aikaansaama viilentävä ilmavirtaus on erityisen ilahduttava silloin, kun hiki valuu kesän helteillä. Tuulettimiin päätee kuitenkin aivan sama periaate kuin ilmastointilaitteisiin: suojaudu liian voimakkaalta ilmavirtaukselta. Älä siis anna viileän ilman puhaltaa tuntikaupalla suoraan niskaasi ja selkääsi, vaan pidä sopiva etäisyys tuulettimeen. Makuuhuoneessa saatat kevyesti pukeutuneena ja ilman peittoa vilustua yön aikana, mikäli tuuletin käy täysillä kierroksilla, joten huonolla tuurilla heräät nenä tukossa ja kurkku kipeänä. Jos tuuletin on toiminnassa yöllä, on aina parempi peitellä itsensä.

Onko tuulettimia saatavilla ajastimella?

Haluaisitko nukahtaa viileään makuuhuoneeseen, mutta et kuitenkaan haluaisi herätä vilustuneena? Eräs vaihtoehto on hankkia tuuletin, jossa on ajastin. Ajastimella voit ohjelmoida tuulettimen kytkeytymään itsestään pois päältä huoneen viilennyttyä, kun itse olet jo unten mailla. Tuuletin voidaan ajastaa esimerkiksi kaukosäätimellä. 

Tarvitsetko neuvoa tuulettimen valinnassa? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme saadaksesi yksityiskohtaisempaa tietoa. Tavoitat meidät puhelimitse numerosta +358 9 3157 9451 tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Näytä enemmän Näytä vähemmän

Yliviivatut hinnat nettilamppu.fi-verkkokaupassa ovat valmistajan suosittelemia vähittäismyyntihintoja.
Kaikkien tuotteiden hinnat on ilmoitettu euroina, sisältäen ALV 24 % ja ilman toimituskuluja.

© 2023 Lampenwelt GmbH