Älyvalaistus

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Älykoti (smart home) – uudenlaista, yksilöllistä valaistusta

  Jokaisen valaisimen voi kytkeä päälle ja pois päältä, mutta nykyään modernilta valaistukselta sopii odottaa jo muutakin - itse asiassa paljon muutakin. Älylamput ja älyvalaisimet mahdollistavat mitä erilaisemmat toiminnot ja huolehtivat näin yksilöllisestä ja monipuolisesta kokemuksesta, joten arjestasi tulee selvästi mukavampaa ja viihtyisämpää. Älyvalaistuksen tarjoamia mahdollisuuksia on monia, muun muassa:

  • Täysin yksilöllisen valaistusohjelman luominen, erityisesti aamuihin ja iltoihin
  • Lomakohteen valaistuksen loihtiminen esiin olohuoneeseen valokuvan perusteella 
  • Murtovarkaiden huiputtaminen luomalla valaistus, joka antaa vaikutelman, että kotona on joku

  Älykotituotteet (smart home -tuotteet)

  Älykotituotteilla tarkoitetaan itse varsinaisen valaistuksen luovien tuotteiden lisäksi kaikkia niitä järjestelmän osia, jotka liittävät lamput ja valaisimet yhteen ja joita voi ohjata sovelluksen avulla. Älykotijärjestelmää varten käytössä on oltava WLAN-verkko, joka tosin löytyykin jo monista kodeista, sekä useiden järjestelmien osalta vielä erillinen langaton silta (esim. Philips Bridge, Osram Gateway), joka liittää järjestelmän eri osat toisiinsa.

  Smart home -valaistuksen valmistajat

  Jos päätät siirtyä älykkääseen valaistukseen, kannattaa sinun valita tuotemerkki, johon voit luottaa. Yleisesti ottaen hyviä vaihtoehtoja ovat seuraavat, tunnetut valmistajat:

  Upeiden älykotijärjestelmien tekniset ominaisuudet ja tiedot esitetään seuraavassa kätevässä yhteenvedossa:

  smart home laitteet taulukko

  Älykotituotteet yleisesti

  Jos haluat tehdä kodistasi ja sen valaistuksesta älykkään, on sinun ensin tutustuttava siihen, mitä smart home -tuotteita yleensä ottaen on markkinoilla. Jos sinulla on kysyttävää tuotteista tai niiden yhdistelemisestä, voit aina ottaa yhteyttä asiantuntevaan asiakaspalveluumme. Parhaiten juuri sinun tarpeisiisi soveltuvan älyvalaistuksen kasaaminen ei välttämättä ole aivan yksinkertaista, joten pienimpiinkin yksityiskohtiin kannattaa kiinnittää huomiota. Eri tuoteryhmät on esitetty seuraavassa karkeassa luettelossa:

  • Valaisimet
   Ennen kuin ryhdyt suunnittelemaan älykästä valaistusta, pohdi, onko aika kypsä uusille valaisimille. Kaikilla älykotituotteiden valmistajilla on hienoja valaisimia, joissa on kiinteästi asennettu älyvalaistus. Valikoimaa on paljon, ja teet varmasti löytöjä katto-, riippu-, seinä- tai lattiavalaisinten joukosta. Tutustu kaikkiin vaihtoehtoihin.
  • Lamput
   Älyvalaistus on hyvä juttu, muttet ehkä silti ole valmis luopumaan kotonasi jo olevista suosikkivalaisimistasi. Tällaisessa tilanteessa voit hankkia vanhaan valaisimeesi älylampun ja liittää sen näin osaksi kotisi älyvalaistusta. Vanhat ja hyväksi havaitut valaisimet voidaan siis myös kytkeä mukaan älykkääseen järjestelmään, jolloin niihin tulee silmänräpäyksessä toimintoja, joista aiemmin olet voinut vain haaveilla.
  • Langattomat sillat
   Langaton silta on tarpeen joissakin järjestelmissä. Se on osa, joka liittää älykotijärjestelmän osat toisiinsa. Philips Huessa tätä osaa kutsutaan ”bridgeksi”, Osram Smart+:ssa puolestaan ”gatewayksi”. iDualissa ja WiZissä ei sen sijaan tarvita langatonta siltaa.
  • Kaikki muu
   Mitä muuta tarvitaan? Ehkäpä kätevä himmennin, seinäkatkaisin, jota voi käyttää myös kännykällä, kaukosäädin, liiketunnistin ja niin edelleen. Jos sinulla on monenlaisia älylaitteita etkä halua ohjata kaikkia pelkästään älypuhelimella, on olemassa monia muitakin ratkaisuja. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiantuntevaan neuvontaamme, jonka yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta. Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi.
  smart home laitteet
  smart home laitteet
  smart home laitteet

  Ohjausmahdollisuudet

  Onko sinulla ideoita ja odotuksia sen suhteen, miten haluat hallita ja säätää valaistusta? Hyvä niin, sillä älykäs valaistus tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja. Valaistuksen asetuksia voi muuttaa seuraavilla tavoilla:

  • Älypuhelin ja tabletti
   Pyyhkäisy sateisena sunnuntai-iltana riittää kytkemään päälle valo-ohjelman, joka säteilee aurinkoista rantatunnelmaa. Älypuhelimella tai tabletilla voit näppärästi kokeilla erilaisia ohjelmia ja tallentaa suosikkiasetuksesi.
  • Ääniohjaus
   Haluatko, että valo kytkeytyy päälle, kun sanot niin? Tämäkin on mahdollista ääniohjausta käyttämällä. Voit valita ääniohjausjärjestelmäksi joko Google Homen, Amazon Echon tai Apple HomeKitin. Tämän listan alla olevassa kätevässä yhteenvedossa esitetään puheohjausjärjestelmien ja älyvalaistustuotemerkkien yhteensopivuuteen liittyvät tiedot. 
  • Kaukosäädin
   Pidätkö eniten kaukosäätimestä? Tämäkin on hyvä vaihtoehto älyvalaistuksen ohjaamiseen. Valitse vain sopiva järjestelmä, esimerkiksi iDual tai WiZ.
  smart home laitteet
  • Katkaisin
   Valaistus saa toki olla älykästä, mutta et halua luopua vanhasta hyvästä valokatkaisimesta? Tällöin voit toki käyttää edelleen katkaisinta, jonka voi joko asentaa seinään tai sitä voi kantaa mukanaan. Tällaisia älykkäitä langattomia katkaisimia tarjoavat esimerkiksi Philips Hue (Tab) ja Osram Smart+ (Switch).
  • Tunnistin
   Jos et ole kovin innoissasi ruudun pyyhkäisyistä, napsautuksista, klikkauksista ja painamisesta ja haluat, että valo kytkeytyy automaattisesti päälle huoneeseen tullessasi, on ratkaisuna liiketunnistin. Tunnistin havaitsee huoneeseen tulon tai huoneessa liikkumisen ja huomaa toki vastaavasti, kun huoneessa ei enää liikuta, jolloin valoakaan ei siis tarvita. Esimerkiksi Osram Smart+:n ja Philips Huen älyvalaisimiin on saatavilla tällaisia liiketunnistimia. 

  Älykotilaitteiden ja ääniohjauksen yhteensopivuus

  Älykotijärjestelmiä on monia ja niin on puheohjauksiakin. Älylaitteiden ja ääniohjausjärjestelmien yhteensopivuus selviää seuraavasta kätevästä yhteenvedosta. Jos sinulle kuitenkin jää vielä yhteensopivuuteen liittyviä kysymyksiä, ota ihmeessä yhteyttä asiakaspalveluumme ennen tilauksen tekoa. 

  smart home laitteet taulukko

  Kameralla varustetut älyvalaisimet

  Pidätkö monikäyttöisistä valaisimista? Siinä tapauksessa saatat olla kiinnostunut älykkäistä ulkovalaisimista, joihin on integroitu kamera, joka lähettää erityisen sovelluksen avulla kuvia älypuhelimeesi. Kun istuskelet kahvilassa, älypuhelimesi voi lähettää sinulle ilmoituksen siitä, että ovellasi on postinkantaja. Aivan erityisenä ominaisuutena osassa valaisimia on se, että voit jopa jutella vierailijan kanssa reaaliajassa. Jos ovellasi on puolestaan kutsumattomia vieraita, saat tästäkin heti tiedon. Kamera on siis kätevä lisäominaisuus myös turvallisuuden ja murtovarkailta suojautumisen kannalta.

  smart home laitteet
  smart home laitteet
  smart home laitteet

  Onko sinulla vielä kysyttävää älykotilaitteista? Se on täysin ymmärrettävää, sillä aiheeseen liittyy monenlaista pohdittavaa. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja kerro täydellisen älykodin luomiseen liittyvistä suunnitelmistasi. Asiantuntevan neuvontamme tavoitat puhelimitse numerosta +358 9 3157 9451 tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

  15 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.