Sisävalaisimet Kylpyhuone

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Kylpyhuoneen valaisimet: käytännöllisyyttä ja tunnelmaa

  Kylpyhuone

  Kylpyhuoneeseen kannattaa sijoittaa muutama hyvä valaisin, jotta päivittäisten askareiden hoito on siellä mahdollisimman mukavaa. Kylpyhuoneessa peseydytään, siistiydytään ja harjataan hiukset, joten tämä huone on tärkeä osaa elämää!

  Jos edellinen toteamus kuulostaa liian korkealentoiselta, niin kokeile joskus, millaista meikkaaminen tai parranajo on ilman kunnollista pelivalaisinta. Pyykkikoriin kompastumisen vaarankin voi minimoida hankkimalla kylpyhuoneeseen hyvän kattovalaisimen.

  Näitä molempia valaisintyyppejä tarvitaan siis tasapainoisen valaistuksen aikaansaamiseen. Kylpyhuoneen rooli asuinympäristössä kasvaa kuitenkin vasta silloin, kun valaistuksessa on pientä ekstraa, esimerkiksi EasyDim-toiminnolla varustettu LED-paneeli, jonka voi helposti himmentää. Astetta joustavampi ratkaisu on vielä kylpyhuoneen älyvalaisin, joka tuo persoonallista ilmettä värinvaihtotoiminnolla, muuttaen sammuttuaan kylpyhuoneen taas valkoiseksi. 

  Oikealla valaistuksella voit muuttaa tämän tarpeellisen tilan myös viihtyisäksi!

  Kylpyhuoneen valaisimet

  Kylpyhuone on tärkeä osa kotia – vaikka tällä hetkellä ajattelisitkin, ettei sillä ole mitään yhteistä esimerkiksi olohuoneen kanssa. Voit halutessasi sisustaa kotisi niin, että tunnelmaan panostetaan enemmän muiden huoneiden osalta, ja kylpyhuone edustaa enemmänkin käytännöllisyyttä. Muista kuitenkin, että kaikkien muiden asuinhuoneiden lailla myös kylpyhuoneessa tarvitaan valaisimia, jotka huolehtivat vähintään kahdesta ensimmäisestä seuraavan listan kohdasta:

  • Yleisvalaistus - tilan näkemistä varten (ei kompastumisvaaraa / valo WC:ssä käyntiä varten)
  • Aluevalaistus - erityisiä tarpeita varten (meikkaus ja parranajo)
  • Tunnelmavalaistus - hyvää oloa varten (niin halutessasi)

  Jotta pystyt liikkumaan vaivatta kylpyhuoneessa, tarvitset hyvän yleisvalaistuksen hakiessasi pyykkejä tai suihkuun mennessäsi. Aluevalaistus tarkoittaa kylpyhuoneessa puolestaan yleensä peilivaloa, jonka avulla meikkaaminen, parranajo ja peseytyminen on mahdollista ilman häiritseviä varjoja. Tunnelmavalaistuksen ainoa rooli on nimensä mukaisesti vastata kylpyhuoneen tunnelmasta, eli muuttaa huone rentouttavaksi temppeliksi.

  Näitä eri valaistustehtäviä varten on käytettävä erilaisia valaisimia kylpyhuoneen eri paikoissa.

  Kylpyhuone

  Kylpyhuoneen kattovalaisin

  Kylpyhuoneen kattovalaisin huolehtii perusvalaistuksesta ja on designiltaan useimmiten valkoinen krominvärisin elementein täydennettynä. Vaikutelma on tyylikäs ja puhdas – ja juuri tällainen ilme sopiikin lähes kaikkiin kylpyhuoneisiin. Jos juuri sinun kylpyhuoneesi kaipaa jotakin muuta, voit valita vintage- tai maalaistyylisen kattovalaisimen.

  » Kattovalaisimet kylpyhuoneeseen

  Kylpyhuoneen seinävalaisin

  Tavallisesti kylpyhuoneen seinävalaisimet asennetaan peilin yhteyteen, mutta toisaalta kylpyhuoneen yleisvalaistusta voi tietenkin täydentää myös hyvin valaisevilla seinälampuilla. Ota kuitenkin huomioon, että valo ei saa häikäistä, eli valaisimen lamppuun ei saa olla suoraa näköyhteyttä, ja että valaisin on kiinnitettävä seinän ylimmän kolmanneksen korkeudelle, eli n. 1,701,80 m:n korkeuteen.

  » Seinävalaisimet kylpyhuoneeseen

  Kylpyhuone
  Kylpyhuone

  Kylpyhuoneen upotettavat valaisimet

  Varsinkin pieniin kylpyhuoneisiin kannattaa valita valaistus, joka ei vie ylimääräistä tilaa. Upotettavat valaisimet sopivat kuitenkin myös esimerkiksi monien hotellien ja uimahallien kylpyhuoneisiin, sillä ne näyttävät riisutun tyylikkäiltä. Näiden valaisinten asentaminen on kuitenkin hiukan hankalampaa, sillä upotettavia valaisimia ja alasvaloja varten tarvitaan myös kylpyhuoneissa alaslaskettu kipsilevykatto.

  » Upotettavat valaisimet kylpyhuoneeseen

  Kylpyhuoneen kohdevalaisimet ja spottivalot

  Monilamppuiset spottivalaisimet valaisevat kylpyhuoneen tasaisesti. Vieläkin tasaisemman valaistuksen saa tosin aikaan litteillä LED-paneeleilla, mutta spottivalojenkin valaistus on erittäin toimiva. Ja toisin kuin paneelien, eli litteiden, valaisevien levyjen tapauksessa, voidaan spottivaloissa ottaa huomioon myös design-näkökohdat, eli ihastuttavat rungot ja varjostimet. Muista kuitenkin tarkastaa, että valo ei häikäise. Hyvä olo on nimittäin kaukana, jos makaat ammeessa ja lamppujen kirkas valo osuu suoraan silmiisi!

  » Kohdevalaisimet kylpyhuoneeseen

  Kylpyhuone
  Kylpyhuone

  Kylpyhuoneen peilivalaisimet

  Kylpyhuoneessa peilivalaisimia tarvitaan tavallisesti siksi, että peiliin katselija on itse kattovalaisimen valon tiellä. Tällöin kasvoihin tulee varjoja, huulipuna osuu huulien sijasta minne sattuu ja partaa ajaessa lähtee puolet kokoparrasta täysin vahingossa. Varjojen estämiseksi kylpyhuoneeseen on asennettava ylimääräinen valonlähde eli peilivalaisin. Sen värintoiston on oltava erittäin hyvä, eli vähintään Ra 80, ja se ei saa häikäistä lainkaan – muutenhan olisi mahdotonta katsella itseään peilistä.

  » Peilivalaisimet kylpyhuoneeseen

  Kylpyhuoneen LED-valaistus

  LED-valaistus on ykkösvaihtoehto myös kylpyhuoneessa. Olipa kyse sitten LED-uppokohdevalaisimesta, LED-spottivalosta tai LED-kattovalaisimesta: kylpyhuoneen LED-valaisin säästää energiaa, eikä se vaadi huoltoa pitkään kestävän valotekniikan ansiosta. Tarkasta kuitenkin aina, että LEDeissä on erittäin hyvä värintoisto ja varsinkin kiinteästi asennettujen LEDien tapauksessa (joita ei voi vaihtaa jälkikäteen) tilaan sopivan kirkas valo eli riittävä luumen-arvo.

  » LED-valaisimet kylpyhuoneeseen

  Kylpyhuone

  Sopiva luumenmäärä kylpyhuoneessa neliömetriä kohden

  Kysymykseen ”Kuinka monta spottivaloa tai valonlähdettä tarvitsen kylpyhuoneeseen ja kuinka kirkkaita niiden on oltava?” on hankala antaa yksiselitteistä vastausta. Valaistuksessa on otettava huomioon tilan ominaisuudet, esimerkiksi seinien ja laattojen värit, huoneen koko, nurkat, kaapit ja muut yksityiskohdat. Valaistus on määriteltävä juuri kyseiseen tilaan sopivaksi ja on muistettava, että mikä sopii yhteen kylpyhuoneeseen, voi toisessa näyttää liian pimeältä tai kirkkaalta. Hyvin laadittu valaistussuunnitelma on avuksi.

  Jos et halua tehdä kylpyhuoneesi valaistusta koskevia päätöksiä yksin, voit ottaa yhteyttä ammattitaitoiseen asiakaspalveluumme. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  Kylpyhuone

  Kylpyhuoneen valaisimilta edellytettävät kotelointiluokat

  Kosteus ja sähkö on hengenvaarallinen yhdistelmä. On ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että kylpyhuoneen valaisimissa on riittävä kotelointiluokka.

  Muista siis tärkeä neuvo: anna kylpyhuoneen valaisinten asentaminen aina sähköasentajan tehtäväksi.

  Sähköalan ammattilainen tuntee standardin DIN VDE 0100 osan 701 turvallisuusmääräykset. Tässä standardissa käsitellään kaikki seikat, jotka liittyvät turvallisuuteen kosteissa tiloissa.

  Kylpyhuone on jaettu erilaisiin suoja-alueisiin. Alueista keskimmäinen on suihku tai kylpyamme – alue 0. Jokaiselle suoja-alueelle on omat kylpyhuoneen valaisimia koskevat vaatimuksensa.

  Suoja-alue 0: Suihkun tai kylpyammeen alue. Vain suojaava pienoisjännite 12 volttiin saakka ja vähintään kotelointiluokka IPX7.

  Suoja-alue 1: Pystysuoraan rajattu alue kylpyammeesta tai suihkusta. Vain suojaava pienoisjännite 12 volttiin saakka ja vähintään kotelointiluokka IPX4. Ilman kiinteää suihkua alue jatkuu 120 cm:iin saakka suihkusuuttimen ympärillä. Korkeuden raja molemmissa tapauksissa on 2,25 m.

  Suoja-alue 2: 60 cm suoja-alueen 1 reunasta. Vähintään kotelointiluokka IPX4. Ruiskuavan veden, esim. hierovien suihkujen, tapauksessa vähintään kotelointiluokka IPX5.

  Lisäksi suoja-alueille 0 ja 1 ei saa asentaa muuntajia. Suoja-alueille 0, 1 ja 2 ei saa sijoittaa pistorasioita eikä kytkimiä.

  Jos sinulla on kysyttävää kylpyhuoneen suoja-alueista tai et ole varma, onko jonkin tietyn valaisimen käyttö turvallista kylpyhuoneessa, ota yhteyttä neuvontaamme. Voit joko soittaa meille numeroon +358 9 3157 9451 tai käyttää yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.