ARTEMIDE-VALAISIMIIN

TUTUSTU TUOTEVALIKOIMAAN

ARTEMIDE-VALAISIMIIN

Artemide on yksi maailman tunnetuimpia valaisinvalmistajia. Yrityksen ikoniset valaisimet ovat todellisia taideteoksia, joille on myönnetty myös säännöllisesti arvostetuimpia, kansainvälisiä design-palkintoja. Tyylikäs ja innovatiivinen muotoilu yhdistyy yrityksen tuotteissa moderniin valaistustekniikkaan, jolloin lopputuloksena on todellisia tunnelmanluojia niin yksityisiin tiloihin, hienoihin ravintoloihin, toimistorakennuksiin kuin upeisiin hotelleihinkin.

Yrityksen nimi on johdettu kreikkalaisen kuun jumalattaren nimestä ja se kantaa mukanaan päättymätöntä avaruutta, universumin lumousta ja salaisuuksia sekä tutkimisen intoa ja pioneerihenkeä yrityksen alkutaipaleelta. Artemiden liiketoiminnan keskiössä on ihmisten ja heidän tarpeidensa ymmärtäminen ja tätä kautta elämänlaadun parantaminen. Artemide tunnetaan myös yrityksenä, joka ei koskaan unohda omaa vastuutaan tai yleisesti meidän kaikkien vastuutamme ympäristöä kohtaan.

Artemiden valaisinvalikoima

Artemide – loistavan menestystarinan alku

Artemide on italialainen yritys, joka valmistaa ikonisia valaisimia ja josta itsestäänkin on tullut ikoninen.

Artemide on asettanut itselleen erittäin tiukat vaatimukset, jotka koskevat muodon esteettisyyttä, tyylikästä ja aikaa kestävää designia sekä myös laatua ja varsinkin modernia valotekniikkaa.

Artemiden perustivat Ernesto Gismondi ja Sergio Mazza Italiassa vuonna 1960. Uusien markkinoiden myötä yritys avasi ensimmäisen sivutoimipisteensä Yhdysvaltoihin jo vuonna 1980, laajentuen kuusi vuotta myöhemmin myös Fröndenbergiin, Saksaan.

Näytä enemmän Näytä vähemmän

„The Human Light“ – „The Responsible Light“

The Human Light -konsepti viittaa ihmiseen ja hänen tarpeisiinsa, eli hänen toiveeseensa joustavuudesta ja optimaalisesta valosta, suojellen samalla ympäristöä kuluttamalla resursseja mahdollisimman vähän ja parantamalla näin elämänlaatua ja hyvinvointia. Italialainen Artemide-yritys on edustanut tällaista ajattelua jo yli viiden vuosikymmenen ajan, ja asettaa nämä arvot edelleen etusijalle kaikissa suunnitelmissaan ja luomuksissaan. Yksilölliset valaistusratkaisut ovat Artemidelle itsestäänselvyys. Ihminen ja hänen tarpeensa ovat kaiken keskiössä, ja valaistussuunnitelmat räätälöidään tämän mukaan.

Maailma ja sen asukkaat kehittyvät jatkuvasti. Valaistusmaailmakin kehittyy – ja vieläpä varsin nopeassa tahdissa. Sama koskee myös Artemidea. Italialaisena huippuvalaisinten valmistajana Artemiden eteenpäin vievänä voimana ovat innovaatio ja väsymätön pyrkimys edistykseen. Kyse ei ole vain olemassa olevien, modernien ja resursseja säästävien materiaalien käytöstä ja modernien tekniikoiden, esimerkiksi LEDien, tukemisesta ja käyttämisestä, vaan periksiantamattomasta pyrkimyksestä saavuttaa täysin uudenlaista edistystä ja yhdistää se taiteellisiin tavoitteisiin ja saada näin aikaan ainutlaatuisia tuotteita.

Ihmisten hyvinvoinnin lisäksi Artemide panostaa myös ympäristöön. Kyse ei ole siis pelkästään The Human Light konseptista, vaan myös The Responsible Light ajattelutavasta, joka on Artemiden filosofian perusta. Tällä entistäkin kehittyneemmällä yritysfilosofiallaan Artemide ottaa huomioon sen tosiasian, että ihmisten ajattelumallien on muututtava kaikkialla maailmassa energiavarojen huvetessa ja ihmisten kulutuksen kasvaessa samanaikaisesti.

Tämä italialainen design-valaisinvalmistaja panostaakin tuotteissaan kokonaisuuteen. Valaisimen koko elinkaari otetaan huomioon yksityiskohtaisesti, ja valaisin toteutetaan mahdollisimman tehokkaasti ja ympäristöä suojellen. Kaikki alkaa raaka-aineiden valitsemisesta ja jatkuu tuotantoprosessista aina kierrätykseen. Kokonaisvaltaisessa lähestymistavassa otetaan tietenkin huomioon myös valmistusta ja tuoteideaa edeltävä vaihe.

Artemiden tutkimustyöryhmä pyrkii väsymättä parempiin ratkaisuihin ja tekniseen kehitykseen, jotta valaistusteknologiaa voidaan parantaa entisestään ja jotta samalla voidaan optimoida energiatehokkuutta ja kestäviä tuotantomenettelyjä. Artemiden tutkimusosastolla painopisteinä ovat nykyään myös älypuhelinsovelluksilla toteutettavan joustavan valo-ohjauksen mahdollisuudet, melua vaimentavat valaisimet sekä tiedonsiirto valon välityksellä.

Tizio, Tolomeo, Eclisse – Artemiden loistavat tyyli-ikonit

Etsitkö todellista loistavaa design-ikonia, jonka viehätys ja kauneus ei häviä vuosikymmentenkään kuluessa? Tällöin Artemide on oikea valinta. Artemiden valaisimet ovat ainutlaatuisia taideteoksia, joiden luojina on maailmankuuluja taiteilijoita. Valaisimet ovat design-esineitä, jotka kestävät tyylistä toiseen ja joista itsestään tulee ainutlaatuisen ilmeen ja ajattoman tyylikkyyden ansiosta ikonisia.

Näytä enemmän Näytä vähemmän

Pöytävalaisin Tolomeo

Artemiden Tolomeo Table -pöytävalaisin on todellinen tyyli-ikoni ja loistava klassikko. Se on ehkäpä maailman kuuluisin ja tunnetuin työpöytävalaisin, joka on esiintynyt myös televisiossa ja elokuvissa, mm. Saksan tunnetuimmassa rikossarjassa sekä maailman tunnetuimman salaisen agentin seikkailuissa. Tolomeo-pöytävalaisimen voi nähdä myös ylellisten hotellien auloissa, suurten yritysten toimistorakennuksissa, erilaisissa myymälöissä ja näyttelytiloissa sekä tietenkin myös yksityiskodeissa.

Tolomeo on yksi maailman ostetuimmista ja rakastetuimmista design-klassikoista. Menestyksen salaisuus on valaisimen linjakas ja ajaton muotoilu, joka yhdistyy moderniin tekniikkaan, maksimaaliseen joustavuuteen ja monitoimisuuteen.

Näytä enemmän Näytä vähemmän

Pöytävalaisin Tizio

Tizio-pöytävalaisin on Tolomeo Tavolo -pöytävalaisimen ohella yksi Artemiden tunnetuimmista valaisimista ja kuuluu nykyään teollisen muotoilun todellisiin ikoneihin. Tizion suunnitteli vuonna 1970 müncheniläinen maailmankuulu tuote-designer Richard Sapper, eikä valaisimen viehätys ole heikentynyt tähän päivään mennessä lainkaan.

Nykyisin Tizioon voi valita LED-lamput, mutta aikanaan se oli yksi ensimmäisistä valaisimista, jossa käytettiin pienjännitetekniikkaa ja jonka virransyöttö hoitui jalkaan kiinteästi asennetun muuntajan ansiosta täysin ilman häiritsevää johtoa.

Näytä enemmän Näytä vähemmän

Pöytävalaisin Eclisse

Täysin pyöreä muoto ja katseita keräävä väri – valaisin näyttää tyyliltään aivan 70-luvun tuotteelta, ja sitä se myös on. Lumoavan Eclisse-pöytävalaisimen suunnitteli vuonna 1967 tunnettu designer, kaupunkisuunnittelija ja arkkitehti Ludovico ”Vico” Magistretti. Samana vuonna Eclisse voitti Compasso d´Oron, joka on yksi maailman vanhimmista ja tärkeimmistä design-palkinnoista. Eclisse-pöytävalaisin on yhä edelleen yksi Artemiden varsinaisista mestariteoksista, ja se on saavuttanut kulttimaineen ympäri maailmaa.

Näytä enemmän Näytä vähemmän

Artemiden huippusuunnittelijat

Riippuvalaisimet Pirce, Eggboard, Ameluna ja Chlorophilia, pöytävalaisimet Tizio, Tolomeo, Demetra, Melampo Notte ja seinävalaisimet Droplet Mini, Talo ja Surf 300 – nämä ovat vain joitakin esimerkkejä lumoavista valaisimista, jotka kuuluvat italialaisen huippuvalaisinvalmistaja Artemiden laajaan valikoimaan. Maailman tunnetuimpiin kuuluvat designerit ja taiteilijat ovat osallistuneet Artemiden tuotteiden luomiseen, ja tästä syystä yrityksen valaisimet ovatkin varsinaisia taideteoksia. Jokaisen loistavan idean takana on aina ihminen.

Italialainen designer ja arkkitehti Michele De Lucchi, saksalainen teollinen muotoilija Richard Sapper, skotlantilainen designer Ross Lovegrove, yhdysvaltalainen Karim Rashid ja japanilainen muotisuunnittelija Issey Miyake – mainitaksemme vain joitakin lukuisista kansallisista ja kansainvälisistä taiteilijoista, ovat vaikuttaneet upeaan Artemide-tuotemerkkiin töillään. Lisäksi ainutlaatuisen yrityksen menestystarinaan kuuluvat teokset itse Ernesto Gismondilta – joka toimi alkuvuosina salanimellä Örni Halloween – ja hänen vaimoltaan Carlotta Bevilacqualta, joka on tunnettu italialainen designer ja arkkitehti.

Tämän italialaisen tuotemerkin valikoima ei rajoitu kuitenkaan vain tunnettujen taiteilijoiden teoksiin. Myös kyvykkäitä nousevia tähtiä tuetaan, ja heidän luoville ideoilleen on aina tilaa Artemidessa.


Artemide yrityksenä

Kotipaikka: Italia
Perustamisvuosi: 1960 
Perustajat: Ernesto Gismondi, Sergio Mazza

Palkinnot: Compasso d'OroRed Dot Design Award | Wallpaper Design Award | iF Produkt Design Award

Osoite:
Artemide S.p.A.
Via Bergamo 18
20010 Pregnana Milanese, Italia

Yliviivatut hinnat nettilamppu.fi-verkkokaupassa ovat valmistajan suosittelemia vähittäismyyntihintoja.
Kaikkien tuotteiden hinnat on ilmoitettu euroina, sisältäen ALV 24 % ja ilman toimituskuluja.

© 2023 Lampenwelt GmbH