Tauluvalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Tuo kauneimmat muistosi esiin tauluvalaisimella

  Meillä jokaisella on ollut elämässämme hetkiä, joilla on edelleen suuri merkitys, olipa kyseessä sitten safari Afrikassa, oman lapsen ensimmäinen koulupäivä tai vaikka hääpäivä. Valokuvan ylle asennettu tauluvalaisin on loistava tapa tuoda nämä muistot esille. Taiteen ystävälle tauluvalaisin on pakollinen hankinta, sillä mikään muu ratkaisu ei tuo suosikkitaulua yhtä houkuttelevasti esille.

  Tauluvalaisimen asentaminen

  Tauluvalaisimet kiinnitetään lähtökohtaisesti aivan samalla tavalla kuin tavalliset seinä- tai kattovalaisimet. Aivan ensimmäiseksi on muistettava kytkeä sulaketaulusta virta pois turvallisuutesi takaamiseksi. Tämän jälkeen avataan valaisimen seinään kiinnitettävä kotelo, liitetään valaisin sähköverkkoon ja kiinnitetään valaisin seinään. Vasta kun kaikki nämä vaiheet on suoritettu ja asennus valmis, voidaan virta kytkeä taas päälle. Yleisesti ottaen kannattaa aina käyttää sähköasentajaa valaisimen asennukseen, sillä silloin voi olla varma siitä, että kaikki on tehty oikein. Asentamiseen liittyviin kysymyksiin saat apua myös asiakaspalvelustamme, jonka yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  Vinkki: Tauluvalaisin on kiinnitettävä keskitetysti ja muutaman senttimetrin päähän maalauksen tai valokuvan yläpuolelle, jolloin sen valo korostaa kohdetta täydellisesti. Suuria tauluja varten tarvitaan useampia valaisimia. Muista myös ottaa huomioon, että jos kuvan päällä on lasi, tulisi sen aina olla heijastamatonta, jotta tauluvalaisimen valosta ei muodostu ei-toivottuja heijastuksia.

  Bewegliche LED-Bilderleuchte Tolu in modernem Look
  tauluvalaisin

  Tauluvalaisinten valotekniikka

  Nykyaikaiset tauluvalaisimet toimivat useimmiten ledeillä, sillä tämä teknologia mahdollistaa kompaktin muotoilun, jolloin valaisimet pysyvät kapeina ja jäävät taka-alalle. Näin korostettava esine nousee upeasti esille.  

  Muotoilun lisäksi led-valaisimet tarjoavat seuraavia etuja:

  • Ledit kuluttavat 80–90 % vähemmän energiaa kuin hehkulamput.
  • Niiden käyttöaika on 50‑kertainen hehkulamppuihin verrattuna.
  • Ne ovat erittäin kestäviä – niissä ei ole hehkulankaa, joka voisi palaa.
  • Ne valaisevat heti päälle kytkemisestä lähtien täydellä teholla.
  • Ne kestävät jopa 50 000 tuntia.

  Tauluvalaisinten materiaalit

  Haluat varmaankin, että tauluvalaisimesi sopii yhteen valaistavan taulun kanssa. Materiaalin ja tyylin osalta valinnanvaraa on runsaasti, joten löydät varmasti valaisun kohteen tyylisuunnan kanssa toimivan valaisimen. Voit käyttää verkkokaupassamme suodatinta ”Materiaali” etsiessäsi sopivaa tauluvalaisinta, vaihtoehtoina on esimerkiksi messinki, alumiini, bambu, lasi, ruostumaton teräs ja muovi. Jos sinulla on materiaaleihin liittyviä kysymyksiä, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. 

  Tauluvalaisinten värit

  Myös tauluvalaisimen väri kannattaa valita tapauskohtaisesti: joko sävy sävyyn tai suurta värikontrastia luoden. Värin osalta sopivan tuotteen löytämistä helpottaa, kun käytät verkkokaupassamme suodatinta ”Väri”, jolloin voit valita mustan, valkoisen, harmaan, kromin, pronssin tai puun, vain muutamia esimerkkejä mainitaksemme. 

  Tauluvalaisinten tyylisuunnat

  Tauluvalaisimet pysyttelevät taka-alalla, jotta ne saavat kuvan säteilemään parhaalla mahdollisella tavalla, joten muotoilultaan nämä valaisimet ovat tavallisesti melko pelkistettyjä. Älä siis odota löytäväsi mitään selkeitä tyylisuuntia, vaikka joitakin suuntaa-antavia vaihtoehtoja on toki tarjolla. Käytä suodatinta ”Tyyli” ja valitse antiikki, design tai moderni

  Tauluvalaisinten erikoisominaisuudet

  Tauluvalaisimissa ei yleisesti ottaen ole juurikaan hienoja lisäominaisuuksia, mutta tietyt valaisinmallit tarjoavat kuitenkin seuraavia toimintoja:  

  • Himmennettävyys
   Tarkasta tuotteen teknisistä tiedoista, onko valaisimessa himmennystoiminto. Himmennyksen avulla saadaan aikaan tilaan täydellisesti sopiva korostusvalaistus.
  • Johdoton malli
   Paristolla toimivat tauluvalaisimet eivät ole kovin yleisiä, mutta niitä on kuitenkin tarjolla.

  Jos olet kiinnostunut näistä lisäominaisuuksista, niin muista tarkistaa ennen lopullisen päätöksen tekoa, että harkitsemasi tuote varmasti vastaa toiveitasi. Verkkokaupassamme löydät maininnan näistä lisäominaisuuksista sekä tuotekuvauksesta että tuotteen teknisten tietojen taulukosta. Jos valokuvia tai taideteoksia lähdetään korostamaan valolla, kannattaa se tehdä kerralla täydellisesti!

  Onko sinulla vielä kysyttävää tauluvalaisimista? Soita asiantuntevaan neuvontaamme numeroon +358 9 3157 9451 tai lähetä meille viesti yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.