Seinävalaisimet kipsistä

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Kipsiset seinävalaisimet

  Yksinkertaisuutta parhaimmillaan

  Puhtaan valkoiset pinnat, terävät linjat ja sulavat muodot ovat kipsisten seinävalaisinten yksinkertaisen eleganssin takana. Kipsivalaisimet sopivat jo sinällään monenlaisiin huoneisiin ja ne yhdistyvät hyvin erilaisiin sisustustyyleihin, mutta syvin salaisuus piilee valaisinten helpossa muokattavuudessa.

  Kipsi on nimittäin loistava pintamateriaali tee-se-itse-miehille ja käsityöharrastajille, sillä se on helposti maalattavissa. Näin ollen pienellä vaivannäöllä on mahdollista hankkia seinävalaisin, joka on varmasti ainutlaatuinen ja jonka värit sopivat huoneen muuhun sisustukseen.

  Maalattavien seinävalaisinten suosio on kovassa kasvussa, sillä kukapa ei haluaisi päästää luovuuttaan valloilleen. Persoonallisen seinävalaisimen valmistamiseen tarvitset siveltimen lisäksi kipsille sopivia värejä, joita löytyy helposti askartelutarvikeliikkeistä.

  Elegante Gipswandleuchte Tommi in weiß

  Miten korkealle kipsiseinävalaisin asennetaan?

  Seinävalaisimen asennuskorkeutta miettiessä kannattaa huomioida kaksi tärkeää seikkaa. Valaisinta ei kannata kiinnittää liian ylös seinään, sillä silloin se ei valaise optimaalisesti. Toisaalta myös liian matalalle asentaminen on ongelma, sillä valaisin sokaisee helposti.

  Huolimatta siitä, onko lampun valaisusuunta ylös tai alas (tai molempiin suuntiin), suositellaan asennuskorkeudeksi noin 5 cm silmien yläpuolelle. Käytännössä tämä tarkoittaa lattiasta mitattuna noin 170-180 senttimetrin asennuskorkeutta. Tämä sijaintikorkeus estää häikäisyn, mutta on toisaalta riittävän matala, jotta kaunis valaisin ei jää huomaamatta.

  Saako kipsisiä seinävalaisimia himmennettävinä?

  Monissa kipsisissä seinävalaisimissa käytetään sisäänrakennettuja led-valonlähteitä, joita ei voi himmentää. Jos olet hankkimassa seinävalaisinta, jossa on kiinteät ledit, muista tarkistaa, että valaisin on himmennettävissä. Löydät tämän tiedon tuotteen teknisten tietojen taulukosta. Jos valaisin on himmennettävä, löytyy kohdasta ”Himmennettävä” maininta ”Kyllä”. Muista myös, että useimpiin himmennettäviin seinävalaisimiin on hankittava erikseen ulkoinen himmenninkytkin. Jos varsinainen himmennin kuuluu tuotepakettiin, löytyy kohdasta ”Himmennin” merkintä ”Sisältää”.

  Suosittu himmennysvaihtoehto on EasyDim-seinävalaisimet, jotka kytketään tavallisten kattovalaisinten tavoin seinäkatkaisijaan. EasyDim-valaisimissa on valmiiksi asennettuja valaistustasoja, joita voi ottaa käyttöön painamalla seinäkatkaisinta useamman kerran.

  LED-Gipswandleuchte Magnesia

  Jos valitset seinävalaisimen, jossa on perinteinen lampunkanta, pidä huoli siitä, että valitsemasi lamppu on himmennettävä. Led-lampuista tunnetusti vain osa on himmennettävissä, joten asia on tärkeä tarkistaa. Löydät maininnan lampun himmennettävyydestä myöskin tuotteen teknisten tietojen taulukosta.

  Vinkki tuotteen valintaan: Jos tutkimasi kipsiseinävalaisimen teknisissä tiedoissa ilmoitetaan kannan tyyppi (esim. E14), käytetään valaisimessa vaihdettavia lamppuja kiinteiden led-valonlähteiden sijaan. Tällaisesta valaisimesta saa helposti himmennettävän valitsemalla oikealla lampunkannalla varustetun, himmennettävän led-lampun.

  Gips-Wandlampe Amran mit dekorativer Streifenauslassung

  Miten EasyDim-valot toimivat?

  EasyDim-himmennys on nykyisin suosittu ominaisuus katto-, riippu- ja seinävalaisimissa, sillä sen käyttöönotto on erityisen helppoa. Himmennyksen käytön edellytyksenä on, että valaisin on kytketty tavalliseen seinäkatkaisijaan.

  Portaattomasti himmennettävät EasyDim-valaisimet toimivat niin, että valon sytyttyä valokatkaisinta painetaan vielä kahdesti. Valo alkaa tämän jälkeen himmetä hitaasti, täydestä tehosta aina 10 prosenttiin asti. Voit pysäyttää himmennyksen koska tahansa painamalla katkaisijaa kahdesti, jolloin valittu kirkkaus jää päälle.

  Osassa EasyDim-valaisimista himmennys toimii ennalta ohjelmoitujen portaiden mukaan. Painamalla useamman kerran valokatkaisijaa voit valita näistä valmiista himmennystasoista haluamasi. Osassa valaisimia tasot ovat esimerkiksi 100 %, 75 %, 50 % ja 25 %.

  EasyDim-valaisimissa ei ole muistia, joten sammutettuasi valaisimen syttyy se seuraavalla kerralla jälleen täydellä kirkkaudellaan. Löydät tarkemmat tiedot tietyn valaisimen EasyDim-himmentimen toiminnasta tuotekuvauksesta.

  Ovatko led-lamput paras ratkaisu kipsisiin seinävalaisimiin?

  Led-lamppujen valtava suosio perustuu pitkän eliniän ja matalan sähkönkulutuksen lisäksi myös miellyttävään valoon. Aivan kuten oikeastaan kaikkien muidenkin sisätilan valaisinten tapauksessa, ovat led-lamput ehdottomasti paras markkinoilla oleva vaihtoehto myös kipsistä tehtyihin seinävalaisimiin.

  Haluatko lisätietoa kipsisistä seinävalaisimistamme? Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiisi numerossa +358 9 3157 9451. Voit myös käyttää yhteydenottolomakettamme.

  Wandlampe Jiru aus Gipskugel
  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

  15 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.