Peilivalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Paljon enemmän kuin pelkkää käytännöllisyyttä: kylpyhuoneen valaistus

  Iso- ja isoisovanhempamme muistavat vielä pihojen perällä sijainneet ulkohuussit. Entä erityinen pesuhuone? Se ei aina ole kuulunut joka kodin vakiovarustukseen. Nykyisin monet kotitaloudet ovat kuitenkin panostaneet erityisesti kylpyhuoneeseen ja muokanneet siitä tärkeän osan kotia, luoden todellisen hyvinvoinnin temppelin. Tämän päämäärän saavuttamiseksi on välttämätöntä perehtyä tunnelmallisiin valaistussuunnitelmiin!

  Millaisia valaisimia tarvitaan kylpyhuoneeseen?

  Kattovalaisin – niin sanottuun yleisvalaistukseen – tarvitaan joka tapauksessa. Nopeaan suihkussa käyntiin kattovalaisin riittää oikeastaan täysin. Parran tarkkaan ajamiseen ja meikkaamiseen vaaditaan kuitenkin tarkemmin kohdentavaa valaisinta, ja siksi pelivalaisin onkin tähän käyttöön ihanteellinen. Entä jos haluat nauttia rentouttavasta kylvystä? Kirkas valaistus on varmasti virhe, sillä rauhallisiin hetkiin sopii täydellisesti miellyttävät, lämpimät valon sävyt, tai vaihtoehtoisesti himmennetyt valonlähteet.

  Lyhyesti:

  • Pyykkien lajitteluun, suihkussa käyntiin tai pukeutumiseen? Katto-, seinä- tai uppovalaisimet riittävät täysin
  • Kulmakarvojen nyppimiseen tai parran siistimiseen? Nyt on vuorossa peilivalaisin
  • Omasta hyvinvointikeitaasta nauttimiseen? Tähän tarvitaan pehmeää valaistusta – himmennettävät valonlähteet ovat täydellisiä
  kylpyhuone peilivalaisimet
  kylpyhuone peilivalaisimet
  kylpyhuone peilivalaisimet

  Kuinka peilivalaisin asennetaan oikein?

  Näyttikö meikkisi hyvältä pesuhuoneessa, mutta myöhemmin huomasit sen olevan aivan liian vahva? Tai muuttuiko täydellisesti ajettu parta myöhemmin päivänvalossa astetta vähemmän täydelliseksi? Peilisi valaistus ei vielä ole ollut ihanteellinen.

  Tärkeää:

  • Peili on valaistava tasaisesti
  • Älä häikäisty muusta kuin omasta peilikuvastasi
  • Valaisin peilin yläpuolella keskellä toimii hyvin, kuten myös valaisimet molemmilla sivuilla
  • Satinoitu lasi tai opaalilasi sopivat hyvin valaisinmateriaaleiksi
  • Vaihtoehtona on kylpyhuoneen valaisin, joka suuntaa varjostimella valon peiliin
  • Lisäjoustoa saadaan käännettävillä peilivalaisimilla
  kylpyhuone peilivalaisimet

  Peilivalaisimet voidaan asentaa ja niitä voidaan käyttää eri tavoin. Jotkin mallit voidaan helposti nipistää kiinni peiliin, osa asennetaan imukupilla ja osa taas ruuvataan seinään. Peilivalaisimet voidaan sytyttää ja sammuttaa mallista riippuen seinäkatkaisimella tai valaisimen katkaisimella. Joitain peilivalaisimia voidaan myös ohjata kaukosäätimellä. Ja koska pistorasioita ei koskaan ole liikaa, on joissakin peilivalaisimissa myös integroitu pistorasia, joka on käytännöllinen esimerkiksi hiustenkuivaajan liitäntänä.

  Kuinka leveä tulee peilin yläpuolella olevan valaisimen olla?

  Lähes yhtä leveä kuin peili epäsuoraa valaistusta käytettäessä (valo suuntautuu alaspäin, tai ylös- ja alaspäin), ei missään nimessä leveämpi. Tämä on paras tapa varmistaa peilin tasainen valaisu. Huonetta valaisevat valaisimet voivat olla pienempiä. Valaisimen valinnassa on tietysti kyse myös halutusta designista ja henkilökohtaisesta mausta.

  kylpyhuone peilivalaisimet

  Lämpimän valkoinen vai kliininen – mikä valon väri sopii kylpyhuoneeseen?

  Se riippuu täysin tilanteesta: haluatko rentoutua vaahtokylvyssä vai meikata aamulla ennen töihin lähtöä? Suosittelemme jälkimmäiseen perusvalkoista, kliinistä valoa, arvoltaan 3 000 - 5 000 kelviniä. Illalla hampaita pestessä on lämmin valkoinen, alle 3 300 kelviniä, sen sijaan miellyttävämpi, sillä se ei piristä.

  Montako luumenia tai wattia tulisi kylpyhuoneen valaistuksessa olla?

  On tärkeää muistaa, että watti kertoo valaisimen energiankulutuksesta, luumen valovirrasta. Jälkimmäinen arvo on ratkaiseva eri lamppujen kirkkautta vertailtaessa. Kylpyhuoneen valaistuksen kirkkaus on kaiken kaikkiaan kuitenkin makuasia. Asiakaspalvelumme antaa mielellään vinkkejä konkreettisista käyttötarkoituksista – löydät yhteystiedot alta.

  Onko kylpyhuonetta varten väriä vaihtavia valaisimia?

  Mikään ei korosta paremmin omaa kylpylätemppeliä kuin täydellinen valaistus. Nykyisin markkinoilla on tarjolla huomattava määrä valaisimia, joissa on Multicolour-toiminto. Esimerkiksi PHILIPS Hue -tuotteet tarjoavat jopa 16 miljoonan värin valikoiman, joten kylvystä on mahdollista nauttia joka kerta erilaisessa väri-ilmapiirissä. Valitettavasti ruuhka kylpyhuoneen ovella on myös taattu, sillä muutkin perheenjäsenet mieltyvät varmasti värikkäästi loistavan kylpyhuoneeseen.

  Asennus? Kuuluu ainoastaan ammattilaiselle!

  Kylpyhuone ei ole oikea paikka kokeilla taitojaan tee-se-itse-miehenä. Sanat märkä- ja kostea tila kertovat kaiken: kylpyhuoneissa valaisimet altistuvat roiskeille, suihkeille ja höyryille. Valaisinten asennukselle onkin erityisiä vaatimuksia, jotka sähkömies tuntee ja jotka hän osaa täyttää.  

  Mikä kotelointiluokka (IP-luokka) on tarkoitettu millekin suojattavalle alueelle?

  Kylpyhuone säännöllisesti kosteana tilana edellyttää valaisimilta erityisiä turvavaatimuksia, jotka on selitetty standardin DIN VDE 0100 osassa 701 ja tarkoitettu sähkömiehen sovellettaviksi. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että standardin mukaisesti kylpyhuone jaetaan suoja-alueisiin, joissa on käytettävä eri kotelointiluokan valaisimia.

  Vaadittava kotelointiluokka riippuu esimerkiksi siitä, mikä on asennetun valaisimen etäisyys suihkuun. Suoraan suihkun ja kylpyammeen yläpuolella tarvitaan vähintään IP65-kotelointiluokka, kun taas etäisyyden kasvaessa voidaan käyttää myös valaisimia, joiden kotelointiluokka on alhaisempi. Joillain alueilla voidaan mahdollisesti käyttää myös valaisimia, joilla ei ole erityistä kotelointiluokkaa. Asennustyön toteuttava sähkömies osaa neuvoa tarkemmin tarvittavista IP-luokista.

   

  Haluaisitko lisää tietoa kylpyhuoneen valaisimista? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, jonka tavoitat puhelimitse numerosta +358 9 3157 9451 tai helposti yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.