Modernit riippuvalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Nykyajan muotoilua: modernit riippuvalaisimet

  riippuvalaisin moderni

  Modernin riippuvalaisimen tunnistaa erittäin helposti ulkonäöstä, sillä sen design erottuu selkeästi perinteisestä tyylistä. Tässä lyhyessä oppaassa selvitetään, mitä ”moderni” ulkonäkö ylipäätään tarkoittaa.

  Tässä valaisintyypissä modernius ei liity pelkkään ulkonäköön, vaan myös sisältö, eli valaistusteknologia, edustaa uusinta uutta. Oppaassamme selvennetään myös sitä, miksi valaistusteknologiaan kannattaa kiinnittää huomiota. 

  Modernin riippuvalaisimet ominaispiirteet

  Moderni on vanhanaikaisen vastakohta, mikä tosiaankin näkyy tämän kategorian riippuvalaisimissa. Erityisen trendikkäitä ovat muun muassa värikkäät, lasiset lampunvarjostimet, uudet muodot sekä näyttävin puuosin koristellut riippuvalaisimet.

  Lisäksi Bauhaus-tyyli on tullut takaisin. Bauhausin 100-vuotispäivää juhlittiin vuonna 2019, ja siihen sopien ovat minimalistiset ja funktionaaliset riippuvalaisimet jälleen huippusuosittuja. Tähän trendiin kuuluvat futuristiset mallit, joissa on näyttäviä, vaikkapa krominvärisiä elementtejä, mutta jotka muotokieleltään ovat samanaikaisesti pelkistettyjä. Luovat design-riippuvalaisimet kulkevat puolestaan aivan omia polkujaan.

  On toinenkin tunnuspiirre, joka tekee näistä riippuvalaisimista moderneja. Kyse on valaistusteknologiasta, joka nykyään on poikkeuksetta led. Ledit…

  • säästävät kustannuksia, sillä niiden valaistustehokkuus on hyvä
  • suojelevat ympäristöä vähäisen energiankulutuksen myötä
  • kestävät jopa 50 kertaa pidempään kuin hehkulamput
  • kestävät päälle- ja poiskytkemistä
  • tarjoavat tasaista ja ihastuttavan kaunista valoa

  Vinkkejä uuden lempivalaisimesi valintaan: Käytä verkkokaupassamme ”Teknologia”-suodatinta ja valitse ”LED”-kohta, niin näet suoraan LED-valaisinten valikoiman. Voit myös tutustua kiinnostaviin valaisimiin rajaamatta hakua mitenkään. Jos suosikiksesi valikoituu valaisin, jossa on lampunkanta, voit varustaa sen helposti modernilla LED-lampulla. Näin yhdistät lempi-designisi teknologiaan, jonka edut ovat lyömättömät.

  riippuvalaisin moderni
  riippuvalaisin moderni
  riippuvalaisin moderni

  Modernin riippuvalaisimen ripustuskorkeus ruokapöydän yllä

  Korkeussäädettävät riippuvalaisimet ovat tavallaan melko moderneja, joskin tällaisia valaisimia on ollut markkinoilla jo pitkään. Useimmat riippuvalaisimet eivät kuitenkaan ole korkeussäädettäviä, eli niiden ripustuksen pituutta ei voi asennuksen jälkeen enää helposti säätää. Tällaisia riippuvalaisimia asennettaessa onkin kiinnitettävä erityistä huomiota asennuskorkeuteen, sillä muutoin valaisin ei täytä tehtäväänsä huoneen silmänruokana. Kun riippuvalaisin asennetaan ruokapöydän ylle, suositellaan pöytälevyn ja valaisimen välille 80-100 cm:n etäisyyttä.

  Yllä mainittu etäisyys jättää tarpeeksi tilaa pöydän ja valaisimen väliin, jolloin pöydän eri puolilla istuvien ihmisten näkökenttä pöydän yli pysyy esteettömänä. Toisaalta valaisin on kuitenkin niin matalalla, että ruokapöydän alueesta tulee huoneen keskipiste – ja muu ympäristö, esimerkiksi keittiötaso likaisine astioineen, jää hämärämmäksi.

  riippuvalaisin moderni
  riippuvalaisin moderni

  Korkeussäädettävät riippuvalaisimet

  Modernius ei tarkoita riippuvalaisinten tapauksessa sitä, että ne olisivat aina korkeussäädettäviä. Korkeuden säätämiseen tarvittava tekniikka on ollut olemassa jo pidempään. Toiveena on ollut jo kauan, että valaistusta voi muuttaa ruokapöydän alueella tilanteen mukaan (vieraiden määrä, ruokailuun tai oleskeluun sopiva tunnelma, tilan muuttaminen työskentelyä varten jne.). Valaisimen korkeuden säätäminen onkin pysynyt tärkeänä ominaisuutena ajan kuluessa, ja siksi korkeussäädettäviä valaisimia löytyy edelleen myös klassista suuntausta edustavista riippuvalaisimista. Korkeussäädettävän valaisimen tunnistaa verkkokaupassamme siitä, että teknisten tietojen kohdassa ”Korkeus säädettävissä” lukee ”Kyllä”. Tämä tarkoittaa, että valaisimessa on erityinen mekanismi, jolla valaisimen korkeutta voi säätää näppärästi asennuksen jälkeen.

  Modernit riippuvalaisimet ja kosketushimmennin

  Osassa riippuvalaisimia on kosketushimmennin, joka tietyissä tapauksissa onkin toimiva ratkaisu. Tämä säätötapa voi kuitenkin vaatia varpaille nousemista ja jättää valaisimen kromipinnalle näkyvän sormenjäljen, minkä lisäksi valaisin voi jäädä vielä lopuksi heilumaan. Moderni vaihtoehto valaistuksen säätöön on riippuvalaisinten osalta eleohjaus.

  Nostaessasi kätesi riippuvalaisimen alle integroidut tunnistimet havaitsevat, että haluat muuttaa valaistuksen kirkkautta. Tällainen ohjaussysteemi löytyy esimerkiksi B-Leuchtenin Blue Sticks -valaisimista. Tarkista tuotteen teknisten tietojen taulukosta aina kohdat ”Himmennettävä” – ”Kyllä” ja ”Himmennin” – ”Sisältää”, sekä tarkista vielä tuotekuvauksesta, mitä himmennintä tai himmennystekniikkaa tuotteessa käytetään.  

  Jos sinulla on jo esim. E27-kantainen riippuvalaisin, josta et halua luopua, voit päivittää vanhan valaisimesi lampulla, johon on integroitu himmennysmahdollisuus. Tällaisia lamppuja ovat esim. älylamput sekä EasyDim-tekniikalla varustetut lamput.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.