LED-seinävalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Led-seinävalaisimet: piristystä valaistukseen

  On jo tunnettu tosiasia, että ledit voittavat muut valotekniikat energiatehokkuudessa, pitkäikäisyydessä ja yksilöllisessä ja monipuolisessa valossa, ja näin on toki myös seinävalaisinten tapauksessa. Led-seinävalaisin on erinomainen vaihtoehto niin moderniin kotiin, klassiseen sisustukseen kuin skandinaaviseen tyyliinkin, sillä valikoima on valtava.

  Monet maailmankuulut designerit ovat suunnitelleet seinävalaisimia, joista on tullut ajan kuluessa eräänlaisia kulttiesineitä. Led-valaistusteknologia on ollut tässä merkittävänä apuna. ”Led-tekniikka on avannut monia mahdollisuuksia. Konsepti, erittäin lyhyt kytkentäaika ja kompakti lamppu tarjoavat valtavan paljon vapautta suunnittelulle”, sanoo Gigi Ranica, Knikerbokerin perustaja ja designer. Led-tekniikka mahdollistaa täysin uudenlaiset muodot, joihin huomio kiinnittyy herkästi, sillä seinävalaisimet ovat aina katseen korkeudella.

  Vinkki: Nettilamppu.fi-verkkokaupassa ”LED-seinävalaisimet” käsittävät kiinteällä led-tekniikalla varustettujen valaisinten lisäksi myös ne lampunkannalliset tuotteet, joiden mukana tulee led-lamppu. Voit tarkistaa tarkastelemasi valaisimen ledien tyypin klikkaamalla tuotesivulla ”Energialuokka” kohdan linkkiä ”Näytä energialuokitusmerkki”.

  Jos sinulla on kotonasi jo vanha, standardikannalla varustettu seinävalaisin, voit päivittää sen käden käänteessä nykyaikaan vain vaihtamalla siihen sopivan led-lampun. Näin saat näppärästi käyttöösi kaikki led-teknologian edut.

  Led-seinävalaisimet eri huoneissa

  seinaevalaisin led

  Olohuone

  Olohuonetta varten tarjolla on valtava määrä erilaisia tyylejä ja muotoja. Lisäksi voit muuttaa tavallisen (vaihdettavalla lampulla toimivan) seinävalaisimen led-seinävalaisimeksi helposti sopivalla led-lampulla.

  Kromiset tai kipsiset mallit ovat erittäin moderneja, kun taas pyöreä opaalilasinen seinävalaisin on myös ajattoman kaunis. Klassista tyyliä edustavat esimerkiksi messinkiset valaisimet. Elegantteja ovat myös perinteikkäät valaisinmallit, joiden narukatkaisimella valaisin kytketään päälle ja pois päältä.

  Eteinen

  Kapeisiin eteisiin sopivat hyvin litteät valaisinmallit. Ne eivät ehkä ole mitään katseenvangitsijoita, mutta tarjoavat riittävän valaistuksen kengännauhojen solmimiseen ja asukokonaisuuden tarkastamiseen. Suuremmissa eteisissä ei puolestaan ole rajoituksia, vaan myös suurikokoiset valaisinmallit tulevat kyseeseen.

  Kromi- ja lasivalaisimet ovat moderneja. Klassista tyyliä tuovat mallit, jotka muistuttavat kynttilänjalkaa, tai joiden lampun ympärillä voi olla varjostin. Kristallivalaisimet ovat ylellinen vaihtoehto. Niin modernit kuin klassisetkin led-seinävalaisimet toimivat sekä valaistuksena että katseenvangitsijoina!

  seinaevalaisin led
  seinaevalaisin led

  Makuuhuone

  Makuuhuoneessa led-seinävalaisimet ovat kaunis vaihtoehto klassisille yöpöydän valaisimille. Nykyään varsinkin seinäkohdevalaisimia asennetaan luku- ja opastusvaloksi yöpöydän ylle.

  Käännettävä valaisinmalli on hyvä ratkaisu ja takaa toimivan valaistuksen silloin, kun istut sängyssä selkä suorana lehteä lukien, kuten myös silloin, kun upottaudut peiton alle lukemaan romaania. Suoraan valaisimessa oleva katkaisin on kätevä ominaisuus. Jos seinässä ei ole sopivassa paikassa valmiina sähköliitäntää, kannattaa valita pistokejohdolla varustettu valaisin, jolloin sille saa virran lähimmästä pistorasiasta.

  Led-seinävalaisin kylpyhuoneessa: huomioitavat seikat

  Ennen kuin siirryt aamulla ihmisten ilmoille, käyt yleensä kylpyhuoneessa. Katselet itseäsi peilistä, hierot unet pois silmistä, ajat parran tai meikkaat, peseydyt ja valitset päivän vaatetuksen. Kun kaikki on valmista, toteat voivasi lähteä liikkeelle. Ikävien yllätysten välttämiseksi olisi suotavaa, että kylpyhuoneen valaistus muistuttaisi mahdollisimman lähelle päivänvalon olosuhteita. Tätä varten tarvitaan riittävän kirkas valo ja hyvä värintoisto.

  Kylpyhuoneeseen voi valita monenlaisia seinävalaisimia, esimerkiksi peilin valaisemiseen. Sähkön säästön lisäksi led-teknologia tarjoaa nykyisin älykotiteknologian myötä monenlaisia lisäominaisuuksia, joten led-seinävalaisimet päihittävät perinteiset loisteputket yhä useammin.

  Tärkeää: Kun kylpyhuoneeseen asennetaan valaisimia, on tehtävä annettava ammattilaiselle. Valaisimet altistuvat tässä tilassa enemmän tai vähemmän kosteudelle, ja siksi kylpyhuoneen valaisimiin sovelletaan erityisiä turvallisuusmääräyksiä. Kylpyhuone jaetaan suoja-alueisiin, joissa otetaan huomioon valaisimen kotelointiluokan ohella myös muita näkökohtia, esimerkiksi käyttöjännite.

  Jos haluat keskustella asiantuntijan kanssa siitä, mitä valaisimia kylpyhuoneessa voi käyttää, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  Led-seinävalaisinten älykkäät ominaisuudet

  Elämme älykotijärjestelmien aikakautta, joten myös valaisimet ovat nykyään osa älykodin verkostoa. Voit siis kytkeä eteisesi seinävalaisimen päälle ja pois päältä vaikka maailman toiselta puolelta. Tämä voi olla kätevää, jos olet unohtanut valon päälle lomalle lähtiessäsi tai jos haluat antaa valoilla vaikutelman siitä, että kotona on joku.

  Älykotitoiminnot ovat saatavilla vain led-teknologiaa edustavissa lampuissa ja valaisimissa, eivätkä vanhentuneet teknologiat näitä tue. Seuraavassa luettelossa mainitaan älykkäitä toimintoja, jotka nykyään ovat käytettävissä led-valaisimissa:

  • RGB-värinvaihto (jopa 16 000 000 väriä tietyissä älykotijärjestelmissä)
  • Värilämpötilan vaihto (lämmintä valkoista kodikkaaseen tunnelmaan, perusvalkoista tai päivänvalon valkoista työskentelyyn)
  • Käyttö kaukosäätimellä, älypuhelimella tai tabletilla (älykotijärjestelmästä riippuen)
  • Himmennettävä led-tekniikka (EasyDim-tekniikalla jopa ilman erillistä himmennintä)
  • Ohjelmoitavat valorutiinit (kaikissa sovellusohjattavissa järjestelmissä)

  Vinkki: Erittäin monenlaisia toimintoja on tarjolla PHILIPS Hue -älykotijärjestelmässä. Tämän järjestelmän lampuilla ja valaisimilla pääset itse kokemaan (tuotteesta riippuen) kaikki edellä mainitut toiminnot. Jos taas et halua liittää koko kotiasi älykkääseen verkkoon, voit aloittaa esimerkiksi iDual-järjestelmällä. Ja jos et ole ollenkaan kiinnostunut älykodista mutta haluat nauttia himmennettävästä LED-tekniikasta ilman himmennintä, kannattaa sinun tutustua EasyDim-tuotteisiin.

  Led-seinävalaisimen sähköliitäntä

  Ensimmäiseksi tärkein ohje: Turvallisuussyistä sähköasennuksia saavat tehdä vain ammattilaiset, jotka noudattavat asennuksessa turvallisuusmääräyksiä.

  Kaikkien Nettilamppu.fi-verkkokaupan valaisinten mukana toimitetaan asennusohje ja turvallisuusohjeet. Ennen asentamista kannattaa tarkastaa, että pakkauksen sisällöstä ei puutu mitään ja että tuotteessa ei näy kuljetuksessa syntyneitä vaurioita.

  Sitten sähköasentaja pääsee töihin: Hän tarkastaa, että asennus ei vaurioita mitään seinässä piilossa olevia sähköjohtoja. Jos esteitä asennukselle ei ole, niin sulaketaulusta kytketään virta pois päältä ja varmistetaan, että sitä ei kytketä uudelleen päälle ennen kuin asennus on täysin valmis. Jännitteettömyys tarkastetaan ja todetaan multimittarilla kaikkinapaisesti ja kaikilta puolilta. Johto johdetaan paikalleen ja eristetään asianmukaisesti. Suojajohdin (PE), nollajohdin (N) ja vaihe ”Phase” (L) asetetaan liittimeen, ja niiden hyvä pito tarkastetaan. Sitten valaisimen asennus viimeistellään, ja lamput asetetaan paikoilleen (jos ne eivät ole kiinteästi asennettuja). Liitännästä muodostuu tukeva kiinnityskohta valaisimelle. Asennuksen lopuksi sulakkeen voi kytkeä takaisin päälle ja testata valaisimen toiminnan.

  Onko sinulla kysyttävää seinävalaisimen asentamisesta, led-teknologiasta tai valaisinten käytöstä kylpyhuoneessa? Ammattitaitoinen neuvontamme on valmiina auttamaan. Soita numeroon +358 9 3157 9451 tai lähetä viesti yhteydenottolomakkeella.

   

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.