T8 / G13-loisteputket

T8 G13 -loisteputket

Nykyaikainen valonlähde

G13-kantaiset T8-loisteputket ovat kehittyneet valtavasti alkuajoistaan, jolloin niitä käytettiin lähinnä kellareissa, varastoissa ja kodinhoitohuoneissa. Nykyaikaisten T8-loisteputkien valo on lämpimämpää ja mukavampaa, joten ne ovat varteenotettava vaihtoehto esimerkiksi kodin tai toimiston valaisuun.

T8 G13 loistevalo

Millainen on T8 G13 -loisteputki?

T8 G13 -loisteputki on täytetty jalokaasulla ja pienellä määrällä elohopeaa, joka muuttuu valoksi sähköpurkauksen kautta. Elektronit kulkevat lasiputkessa ja reagoivat fluoresoivan pinnoitteen kanssa muuttaen UV-säteilyn näkyväksi valoksi.

T8 G13 -loisteputkia on saatavilla useilla eri tehoilla, kuten 15 W, 18 W, 30 W, 36 W ja 58 W.

G13-kannallisen T8-loisteputken tunnistaa helpoiten standardimittaisesta putken halkaisijasta, joka on 26 mm, sekä kannan nastojen välistä, joka on aina 13 mm.

Loistelampuissa käytetään joko perinteisiä magneettisia kuristimia tai elektronisia liitäntälaitteita eli hakkureita.

Missä T8 G13 -loisteputkia käytetään?

Vuosia sitten T8 G13 -loisteputkien valolla oli vielä erittäin korkea värilämpötila, mikä sai valon näyttämään kylmältä. Tästä syystä loisteputkivalaisimia käytettiin lähinnä varastoissa, autotalleissa, kodinhoitohuoneissa ja kellareissa.

Lämpimänsävyisten valojen kehityksen ansiosta T8 G13 -loisteputkien käyttöympäristö on laajentunut merkittävästi, ja nykyisin niitä löytääkin esimerkiksi peilivalaisimista, keittiöistä ja viherhuoneista.

Huomioi, että T8 G13 -loisteputkia on saatavilla monilla eri pituuksilla, joten ennen uuden loisteputken hankkimista sinun täytyy varmistaa tarvitsemasi loisteputken pituus. Löydät verkkokaupassamme tämän tiedon tuotesivun teknisten tietojen taulukosta.

Loisteputken pituuden lisäksi sinun täytyy tietää haluamaasi kirkkautta vastaava luumen-arvo sekä värilämpötila (kelvineissä).

koristeulkovalo tower t8 g13
G13 led loisteputki

Onko T8 G13 -led-loisteputkia saatavilla?

T8 G13 -loisteputkia on saatavilla myös led-versioina. Led-loisteputket ovat energiatehokkaampia ja niiden elinikä on kaasupurkauslamppuja pitempi.

Mitä eroa on T8- ja T5-loisteputkilla?

T8:n ja T5:n erottaa vain niiden halkaisija ja kannassa olevien nastojen etäisyys toisistaan.

T8-loisteputki on halkaisijaltaan 26 mm, T5 puolestaan 16 mm.

Loisteputken pituus, teho, valon väri ja valovirran määrä vaihtelee tuotekohtaisesti, eikä T8- tai T5-merkintä itsessään kerro näistä mitään.

loisteputki G13 18W tld super
loisteputki T5 8W master tl mini

Haluatko lisätietoa T8 G13 -loisteputkista, niiden pituuksista tai kuristimista? Saat yhteyden asiakaspalveluumme soittamalla numeroon https://www.nettilamppu.fi/ tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

10 Voucher

*Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.