Kylpyhuoneen plafondit

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Kylpyhuoneen kattovalaisimet: hyvä perusta kylpyhuoneen valaistukselle

  Kattovalaisimet loistavat kirkkaina kaikissa huoneissa vastaten useimmiten yleisvalaistuksesta, ja tästä syystä hyvä kattovalaisin kuuluu myös kylpyhuoneen perusvarustukseen. Kattoon asennettavan kylpyhuonevalaisimen lisäksi toimivaan valaistussuunnitelmaan sisältyvät muutkin valonlähteet, kuten esimerkiksi peilivalaisimet, jotka ovat välttämättömiä hiuksia laitettaessa, partaa ajaessa ja piilolinssien kanssa puuhailtaessa.

  Kylpyhuoneen kattovalaisimen asentaminen

  Asennettaessa valaisimia kylpyhuoneeseen on aina ehdottoman tärkeää huolehtia turvallisuudesta. Koska kylpyhuone on kostea tila, on välttämätöntä varmistaa, että sähköstä ja kosteudesta ei aiheudu hengenvaarallista yhdistelmää.

  Kaikki voi sujua tietenkin täysin ongelmitta, mutta seuraava ohje on syytä ottaa kirjaimellisesti ja tosissaan: sähköasentajan on aina suoritettava asennus. Pääset nauttimaan kylpyhuoneen valaistuksesta huoletta vain, jos valaisin on suojattu kosteudelta oikein (lisätietoa jäljempänä) ja liitäntä on tehty asianmukaisesti ja virheettömästi.

  kylpyhuone kattovalaisimet
  kylpyhuone kattovalaisimet
  kylpyhuone kattovalaisimet

  Kylpyhuoneen valaisinten riittävät kotelointiluokat

  Kylpyhuoneen kattovalaisimen (ja muiden kylpyhuonevalaisinten) asentaminen on aina annettava sähköalan ammattilaisen tehtäväksi. Ammattilainen tuntee standardin DIN VDE 0100 osan 701 mukaiset turvallisuusvaatimukset, jotka liittyvät turvallisuuteen kosteissa tiloissa.

  Kylpyhuone on jaettu eri suoja-alueisiin. Esimerkiksi kylpyamme kuuluu alueeseen 0, kun taas ammeen ympäristö on aluetta 1, joka voi kastua melko paljonkin roiskuvasta ja suihkuavasta vedestä. Tämän jälkeen tulevat loogisesti alueet 2 ja 3, joista jälkimmäinen on jo jokseenkin kaukana kosteuden lähteistä, mutta alueella olevat valaisimet voivat silti kostua esimerkiksi vesihöyrystä.

  Jokainen alue edellyttää erityistä IP-kotelointiluokkaa valaisimille, minkä lisäksi myös käyttöjännitteellä on merkitystä. Seuraavat säännöt pätevät poikkeuksetta kylpyhuoneen valaistukseen:

  • Suoja-alue 0: Suihkun ja kylpyammeen alueella saa käyttää vain valaisimia, joiden pienoisjännite on enintään 12 volttia ja joiden kotelointiluokka on vähintään IPX7.
  • Suoja-alue 1: Alueella, joka on ammeesta tai suihkusta pystysuoraan mitattuna enintään 2,25 metrin päässä, saa käyttää vain valaisimia, joiden pienoisjännite on enintään 12 volttia ja jotka on suojattu roiskevedeltä, eli joiden kotelointiluokka on vähintään IPX5.
  • Suoja-alue 2: Suoja-alue 1:stä 60 senttimetrin päässä olevalla alueella saa käyttää vain valaisimia, joiden kotelointiluokka on vähintään IPX4.

  Lisäksi:

  • Muuntajia ei saa asentaa suoja-alueille 0 ja 1.
  • Pistorasioita ja katkaisimia ei saa sijoittaa suoja-alueille 0, 1 ja 2.

  Valaisinten asennukseen liittyvät säännöt voivat vaikuttaa monimutkaisilta, mutta ne on silti ehdottomasti otettava huomioon, sillä kyse on turvallisuudesta. Jos sinulla on kysyttävää tästä tärkeästä aiheesta, voit ottaa yhteyttä asiantuntijoihimme joko puhelimitse tai yhteydenottolomakkeen kautta. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

   

  Himmennettävät kylpyhuoneen kattovalaisimet

  Kylpyhuoneessakin on lupa nauttia himmennettävän valon mukavuudesta, mutta himmennyksen toteuttaminen ei kuitenkaan turvallisuusmääräyksien vuoksi ole aivan yksinkertaista. Kylpyhuoneen kattovalaisimissa hyödynnetäänkin yleisesti erityistä himmennysratkaisua, jota varten ei tarvita ulkoista himmennintä, eli tarkemmin sanottuna puhutaan EasyDim-tekniikalla varustetuista valaisimista.

  EasyDim-himmennys voi sisältyä kiinteästi valaisimeen, tai vaihtoehtoisesti kylpyhuoneessa jo valmiina olevaan kattovalaisimeen vaihdetaan EasyDim-lamppu.

  EasyDim-teknologian käyttöönoton jälkeen valaistuksen himmentäminen onnistuu napauttamalla kaksi kertaa tavallista valokatkaisinta ja pitämällä sitä pohjassa niin kauan, kunnes valaistus on täydellinen rentouttavaa kylpyä varten. Astu vain ammeeseen ja rentoudu tunnelmallisen valon hohteessa.

  EasyDim kuuluu LED-valaistusteknologian piiriin, joten se tuo mukanaan ledien kaikki edut:

  • Pitkä käyttöikä – lampun vaihtamista ei enää juuri tarvita.
  • Heti 100-prosenttisen kirkas valo – kiireisenä aamuna haluat tuskin odotella valon syttymistä kylpyhuoneessa.
  • Energian (ja myös rahan) säästäminen – luopumatta ihanteellisesta valaistuksesta.
  • Upea valon laatu – valon värilämpötilan, värintoiston ja tasaisen valon kannalta.
  • Nopea asentaminen – jos kattovalaisimessa on lampunkanta, voit liittää siihen LED-lampun.
  easydim

  Design-kattovalaisimet kylpyhuoneeseen

  kylpyhuone kattovalaisimet

  Kylpyhuone ei lukuisten turvallisuusmääräysten vuoksi ole varsinaisesti mikään muotoilijoiden leikkikenttä. Design-valaisimet on myös tarkoitettu kaikkien nähtäviksi, joten kylpyhuone on melko yksityinen tila sellaisen sijaintipaikaksi. Nettilamppu.fi tarjoaa kuitenkin myös kylpyhuoneen kattoon sopivia design-valaisimia, sillä osa merkkivalmistajista tarjoaa myös kosteissa tiloissa käyttökelpoisia, kauniita kattovalaisimia. Esimerkiksi Northernin IP44-luokitettu Over Me -valaisin sopii kylpyhuoneen kattoon.    

  Voit tutustua kaikkiin kylpyhuoneen design-kattovalaisimiin täällä.

  Spottivalaisimet – hyvä vaihtoehto kylpyhuoneen kattoon

  Spotti- eli kohdevalaisimet ovat toimiva ja suosittu vaihtoehto kylpyhuoneessa, sillä ne näyttävät erittäin rennoilta ja selkeiltä. Kun spottivaloja on riittävästi ja ne on sijoiteltu oikein, tulee kylpyhuoneesta sopivan kirkas.

  Kaikki turvallisuusmääräykset koskevat tietenkin myös upotettavia spottivalaisimia, joten turvallisen asennuksen takaamiseksi on syytä kääntyä sähköasentajan puoleen. Upotettavia spottivaloja varten katossa on oltava tilaa upotukselle, joten nämä valaisimet vaativat alaslasketun katon, johon porataan valaisimen mittojen mukainen asennusreikä. Kun valaisin on kytketty sähkövirtaan, painetaan se sille tehtyyn aukkoon.

  Lisätietoa kylpyhuonevalaisimista saat ammattitaitoisesta neuvonnastamme. Soita meille numeroon +358 9 3157 9451 tai käytä yhteydenottolomaketta. Olemme apunasi valaistusta suunnitellessasi.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.