Kohdevalaisimet kattoon

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Kohdevalaisimet kattoon

  Kohdista valaistus oikeisiin paikkoihin

  Kodin valaistusta suunnitellessa yksittäisen kattovalaisimen valaisukyky loppuu helposti kesken esimerkiksi keittiössä, jossa valoa olisi hyvä saada kohdistettua huoneen eri osiin, erityisesti työskentelysaarekkeelle. Ongelmaksi voi myös muodostua epätavallisen muotoinen tai suuri huone, jolloin kattovalaisimen antama valo ei yllä kaikkiin nurkkiin. Perinteinen kattoplafondi toimii myös kaltevassa katossa huonosti, sillä sen valoa ei saada suunnattua tasaisesti huoneeseen, mikäli asennuksen ulkonäöstä ei olla valmiita tinkimään.

  Ratkaisuna edellä mainittuihin haasteisiin ovat kattospotit, joita voidaan käyttää kahdella tavalla. Ensinnäkin kattokohdevalot voivat toimia muun kattovalaistuksen tukena, jolloin niillä voidaan esimerkiksi luoda alueellinen valaistus huoneen tiettyyn osaan, aikaansaada tunnelmavalaistus tai korostaa tiettyä sisustuselementtiä. Toinen vaihtoehto on käyttää (monilamppuista) spottivaloa perinteisen kattovalaisimen sijaan, mikä on siinä mielessä näppärä ratkaisu, että useimmiten katossa on huonetta kohden vain yksi valmis sähköliitäntä. Nykyisin saatavilla on muun muassa kattokohdevalaisimia, jotka koostuvat kuudesta yksittäisestä ja yksittäin kohdistettavasta spottivalosta, joten riittävän yleisvalaistuksen luominen on helppoa.

  kohdevalaisimet kattoon

  Millaisia kattospottivalaisimia on olemassa?

  Kohdevalaisimet jaetaan kahteen pääluokkaan: kiinteisiin spottivaloihin (pääasiassa upotettavissa kattospoteissa) sekä säädettäviin kohdevaloihin, joiden valaistusta voidaan kohdentaa asennuksen jälkeen. Kattoon asennettavia kohdevalaisimia on saatavilla monissa väreissä, myös perusvalkoisena, sekä nykyisin myös erilaisissa tyyleissä aina modernista retroon.

  Miksi led-kohdevalot ovat paras valinta?

  Halogeenilamput olivat pitkään suosituin vaihtoehto kattospoteissa erityisten ominaisuuksiensa, kuten kompaktin koon ja himmennettävyyden, vuoksi.

  Led-lamput ovat kuitenkin nykyisin syrjäyttäneet halogeenit, ja siihen on monia hyviä syitä. Ensinnäkin led-lamput tuottavat miellyttävämpää valoa ja ovat pitkäikäisempiä kuin vastaavat halogeenilamput. Lisäksi ledit ovat energiatehokkaita, mikä näkyy keskinäisessä vertailussa jopa 60 prosentin energia- ja näin ollen myös kustannussäästöinä.

  kattospotti
  kohdevalaisin kattoon
  kohdevalo kattoon

  Miten suuntaan spottivalot oikein?

  Joustavasti säädettävillä valaisinpäillä varustettujen kohdevalaisinten suuntaus on erittäin helppoa, sillä nivelissä on lähtökohtaisesti hyvä säätövara. Nykyaikaisten kattospottien valo saadaankin hyvin kohdennettua muuten pimeiksi jääviin nurkkiin. Jos kohdevalaisimen luoma yleisvalaistus ei ole riittävä, ei ongelmana pääsääntöisesti ole huono suunnattavuus, vaan kattokohdevalaisimen valaisinpäiden lukumäärä ei ole riittävä tai valittu valaisin ei tuota huoneeseen riittävää valovirtaa.

  Kattoon kiinnitettäviä kohdevaloja käytetään yhä enenevissä määrin myös yksittäisten esineiden korostamiseen. Ne ovatkin tauluvalaisinten ohella suosittu tapa tuoda maalaus tai juliste paremmin esiin. Kattospotteja suunnataan myös kirjahyllyihin ja komeroihin.

  Tarvitsenko muuntajan spottivalaisimiini?

  Kattospotit ovat yleensä 230-volttisia, aivan kuten tavalliset kattovalaisimetkin. Tarkista asia kuitenkin vielä ennen lopullisen ostopäätöksen tekoa, sillä poikkeuksiakin löytyy. Verkkokaupassamme löydät aiheesta maininnan tuotteen teknisten tietojen taulukosta, jossa tulisi lukea ”Jännitesyöttö voltteina: 230”.

  Jos kattospottia varten tarvitaan muuntaja, on siitä maininta tuotekuvauksessa.

  Voiko kaikkia kattospotteja kääntää tai kallistaa?

  Nykyisin lähes kaikki pinta-asennettavat kattokohdevalaisimet ovat joustavasti kohdistettavia, mutta joissain malleissa rakenne on kuitenkin poikkeuksellisesti kiinteä. Lue tuotekuvaus huolellisesti ennen ostopäätöksen tekoa, jotta saat varmasti käyttöösi sopivan valaisimen.

  kohdevalaisimet kattoon

  Jäikö sinulle kysyttävää kattospoteista tai tarvitsetko muuten lisätietoa kohdevalaisimiin liittyen? Saat yhteyden asiakaspalveluumme soittamalla numeroon +358 9 3157 9451 tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

  15 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.