VINKIT

VALAISTUS PIHAVAJAAN TAI PIHAMÖKKIIN
Monikäyttöiset tilat

Pihavajoja käytetään pääasiallisesti säilytystiloina työkaluille ja koneille, mutta viime vuosina niiden käyttö on siirtynyt jonkin verran puutarhamökkien suuntaan. Viihtyisästi sisustettu puutarhavaja toimii varsinkin kesäaikaan oivana vierastilana tai kodin ylimääräisenä olohuoneena. Puutarhavajat ovat alkaneet täydentyä myös pienellä terassilla, joka sopii esimerkiksi auringonottoon tai paljun sijaintipaikaksi.


Valaistus puutarha- tai pihavajaan

Led-sisävalaisimet

Pihavajan valaistustarpeet riippuvat pitkälti sen käyttötarkoituksesta ja mahdollisesta lämmityksestä. Mikäli vajaa käytetään lämpimänä oleskelutilana, kannattaa tyylikkään näköisiin sisävalaisimiin satsata jo tunnelman puolesta. Riippuvalaisin, lattiavalaisin ja pöytävalaisin tekevät tilasta jo kodikkaan. Jos puutarhavajaa käytetään ainoastaan varastona, hoituu valaistus näppärästi kattoon asennettavilla kohdevalaisimilla. Valinnoissa kannattaa ehdottomasti suosia led-valaisimia niiden pitkäikäisyyden ja vähäisen sähkönkulutuksen vuoksi.

Katso lisää

Ulkovalot liiketunnistimella

Liiketunnistimella varustetut ulkovalaisimet tekevät kodin ja pihavajan välisen etapin taittamisesta sekä miellyttävämpää että mukavampaa. Vajan sisäänkäynti kannattaa valaista ulkoseinävalaisimella, kun taas pihapolku kaipaa pollari- ja pylväsvalaisimia.

Katso lisää

Seinävalot aurinkokennolla

Jos puutarhavajaan ei ole viety sähköliitäntää, on yhtenä vaihtoehtona käyttää aurinkokennovalaisimia. Suomen pitkän ja pimeän talven vuoksi ympärivuotinen käyttö ei onnistu, mutta keväällä ja syksyllä aurinkokennovalaisin on selkeästi tyhjää parempi, kunhan se on asennettu oikein.

Katso lisää

Koristevalot

Kun pihamökin valaistuksen käytännöllinen osuus on saatu kuntoon, on aika panostaa tunnelmaan. Erilaisia koristevaloja käyttämällä sekä sisä- että ulkotiloihin saadaan tuotua viihtyisyyttä. Suosittuja valaisimia puutarhakäytössä ovat pallovalot sekä erilaiset valoketjut.

Katso lisää


Erikoisvinkit puutarhamökin valaistukseen

Akulla varustetut kannettavat valaisimet

Jos pihavaja on mökin tyylisesti kalustettu tai siihen on liitetty oleskelutilaksi terassi, kannattaa harkita akulla varustetun lyhdyn hankkimista. Tällaiset valaisimet kulkevat näppärästi mukana illanvietossa ja tuovat valoa myös sähköttömiin vajoihin.

Katso lisää

Älyvalaistus ulkotiloihin

Suunnitellessa pihan ja puutarhan valaistusta kannattaa harkita myös älyvalaisinten käyttöä. Saatavilla on led-älynauhoja ja älykoristevalaisimia kuin myös älytoiminnoilla varustettuja käytännöllisiä pihavalaisimia pylväsvalaisimista maapiikkivalaisimiin. Erilaisilla väreillä on helppo tehostaa kesäillan juhlatunnelmaa.

Katso lisää


  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

15 Voucher

*Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.