Yöpöydän valaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Yöpöydän valaisimet kaikkiin makuuhuoneisiin


  Yoepoeydaen valaisimet

  Makuuhuone ilman yöpöytävalaisinta on kuin kehykset ilman kuvaa. Se toimii, mutta jotain yksinkertaisesti puuttuu!

  Makuuhuoneessa pienellä lisävalolla on suuri merkitys. Se ei vain turvaa varpaitasi yöllisiltä törmäyksiltä sängynjalkoihin, vaan luo ympärilleen myös lämpöä ja mukavuutta ja saa aikaan rentouttavan tunnelman, esim. iltaiseen musiikin kuunteluun tai lukuhetkeen.

  “Mutta jos minulla ei ole yöpöytää, ei minun tarvitse uhrata ajatustakaan yöpöydän lampuille”, saatat ehkä ajatella. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaikka normaalisti perinteinen yöpöytävalaisin toki onkin sijoitettu yöpöydälle.

  Itse asiassa on vaikeaa löytää yhtään hyvää syytä olla nauttimatta tästä tunnelmallisesta, hyödyllisestä lisävalaistuksesta.

  Klassinen pöytävalaisin yöpöydälle

  Yoepoeydaen valaisimet

  Yöpöytävalaisimien suosituin variantti on itse asiassa edelleen pöytävalaisin, sillä yöpöydät ovat nykyäänkin tavallisia makuuhuoneen sisustuselementtejä.

  Jos sinulla ei kuitenkaan ole yöpöytää, voit siirtyä suoraan seinävalaisinvaihtoehtoihin.

  Yöpöytiä varten tarjolla on laaja vaihtoehtojen kirjo, johon kuuluvat muun muassa puolisuunnikkaan muotoiset, (puoli)pyöreät tai sylinterin malliset, kankaiset tai lasiset lampunvarjostimet sekä puiset tai metalliset lampunjalat.

  Yllä oleva kuvaus tiivistää hyvin yöpöydän valaisinten klassiset mallit. Sadat suunnittelijat ovat keskittyneet tähän valaisintyyppiin antaakseen sille uuden, luovan muodon ja parannellakseen sitä lisäominaisuuksilla, kuten esimerkiksi USB-liitännällä puhelimen latausta varten.

  Klassinen yöpöydän valaisin tarjoaa

  • suuntaamattoman, pehmeän valon ja kodikkaan tunnelman
  • pistokkeen valaisimen helppoon kytkemiseen
  • useimmiten katkaisijan kaapelissa

  Vinkki: Yöpöydän valaisin kosketushimmentimellä

  Jokainen meistä on ainakin kerran etsinyt säkkipimeässä makuuhuoneessaan valokatkaisinta löytämättä sitä heti. Tämä ongelma on kuitenkin helposti ratkaistavissa integroidulla kosketushimmentimellä varustetulla pöytävalaisimella, jonka sytyttämiseen tarvitsee vain kurottaa kätensä ja napauttaa valaisimen jalkaa kerran. Valaistuksen määrää voi vielä säätää kirkkaustaso kerrallaan lisäkosketuksilla. Äärimmäisen käytännöllistä!

  Yöpöydän valaisin lukulamppuna

  Yoepoeydaen valaisimet

  Lukutoukan valaisinvalinta on tietysti lukulamppu, joka sopii sekä romaanien että sanomalehden ystäville.

  Lukulampun suunnattava valo helpottaa huomattavasti tekstistä nauttimista. Pehmeää tunnelmavalaistusta tärkeämpää on tässä valaisintyypissä valaistuksen käytännöllisyys, vaikka lamppu voikin silti olla myös muotoilultaan tyylikäs. Tässä lampputyypissä on varjostin, joka kohdentaa valon.

  Toisin sanoen ero työpöytävalaisimeen ei ole kovin suuri.

  Lukulamppu-mallinen yöpöytävalaisin tarjoaa:

  • suunnattavan valon lukemista varten
  • taivuteltavan varren useilla nivelillä
  • hieman valoa muulle huoneelle yöllistä liikkumista varten

  Vinkki: suositeltavat valon värit yöpöydän valaisimille

  Useat nykyaikaiset älypuhelimet vähentävät automaattisesti näyttönsä sinisen valon määrää illan koittaessa, sillä tämä valon väri vaikuttaa moniin ihmisiin piristävästi. Samasta syystä yöpöydän valaisimeen sopii väriltään miellyttävä, lämpimän valkoinen, eli 2 700 - 3 300 Kelviniä. Kevyt punertava valo vaikuttaa rauhoittavammin kuin valkoinen tai sinertävä, ja onkin siksi erittäin suositeltava illan hetkiin. 

  Yöpöydän valaisinten aidot design-klassikot

  Pöytävalaisin on suunnittelijoiden keskuudessa erittäin rakastettu valaisintyyppi. Varta vasten yöpöydälle suunnitellut klassikot ovat tosin harvassa, mutta kuka kieltää asettamasta esimerkiksi Bauhaus-kauden ajattoman modernia pöytälamppua yöpöydälle?

  Kun ymmärtää, että periaatteessa minkä tahansa pöytävalaisimen voi asettaa myös yöpöydälle, ovat design-vaihtoehdot loputtomat!

  Esimerkkejä yöpöydälle sopivista design-valaisimista:

  • FLOS:n tyylitellyt, suositut taide-esineet
  • Artemiden maailmankuulut klassikot (mikään ei ole sen tyylikkäämpää, kuin lukea Tolomeon valossa)
  Yoepoeydaen valaisimet

  Vinkki: yöpöydän valaisimet LED-lampuilla

  Useat valmistajat ja suunnittelijat käyttävät yhä enenevässä määrin LED-valonlähteitä. LED-tekniikka on yöpöydän valaisimissa äärimmäisen pitkäikäinen, sillä normaalisti ne eivät ole päällä yhtä kauan kuin kattovalaisimet. LED-lampuille ei toisaalta ole myöskään ongelma, jos joskus unohdat sammuttaa valaisimesi yön ajaksi. LED-valaistustekniikalla varustetut valaisimet eivät tarvitse huoltoa, luovat tasaista valoa ja säästävät energiaa. Jos olet joskus pelästynyt kiinteästi asennettuja LEDejä, on huolesi turha, sillä normaaleissa olosuhteissa nämä kiinteät lamput eivät mene rikki. On myös toisaalta mahdollista, että useiden vuosikymmenien kuluttua haluat kuitenkin päivittää sisustustasi ja ostaa uuden valaisimen vanhan tilalle.

  Yöpöydän valaisimet seinällä

  Missä yöpöydän valaisimen paikka on, jos ei yöpöydällä? Tietenkin seinällä sängyn vieressä.

  Useissa hotelleissa valaistus on rakennettu juuri tällä tavalla, vaikka yöpöytä tavallisesti löytyykin huoneesta. Asiakas tarvitsee kuitenkin valaistuksesta huolimatta paikan kirjalleen, puhelimelleen ja rannekellolleen.

  Seinävalaisin on myös sinun makuuhuoneeseesi hyvä vaihtoehto silloin, kun tarvitset yöpöytääsi muita tavaroita varten.

  Seinävalaisimet luovat useimmiten suunnattua valoa sängylle.

  Seinävalaisin-mallinen yöpöytävalaisin tarjoaa

  • suunnattavan valon lukemista varten
  • joustavan, käännettävän valaisinpään
  • hieman valoa huoneeseen yöllistä liikkumista varten
  • mutta vaatii pistorasian seinällä (tai kaksi, jos molemmille nukkujille tarvitaan oma valaisimensa)
  Yoepoeydaen valaisimet

  Epätavalliset yöpöydän riippuvalaisimet

  Yoepoeydaen valaisimet

  Riippuvalaisin on vielä hyvin epätavallinen valaisintyyppi yöpöydän valaistukseen. Mutta aivan kuten muutkin harvinaiset asiat, tekevät ne usein suuren vaikutuksen.

  Riippuvalaisinten harvinaisuus selittyy kattokytkennän tarpeella. Ne pitää asentaa juuri oikeaan kohtaan sänkyyn nähden, eikä sängyn paikan muuttaminen ole näin ollen myöhemmin enää mahdollista. Riippuvalaisinten käyttö makuuhuoneessa vaatiikin hyvää pitkän tähtäimen suunnittelua, mikä osaltaan selittää tämän valaisintyypin yleisemmän käytön hotelleissa kuin yksityisissä makuuhuoneissa.

  Riippuvalaisin-mallinen yöpöytävalaisin:

  • luo suunnattua tai hajautettua valaistusta lukemista tai tunnelmaa varten
  • on huiman tyylikäs tulkinta sängynvierusvalaistuksesta
  • tarvitsee sähkökytkennän katossa (tai kaksi, jos molemmat nukkujat haluavat oman valaisimensa)

  Jokapaikanhöylä: vaikuttava seinävalaisinyhdistelmä

  Yoepoeydaen valaisimet

  Tämä valaisintyyppi on suunniteltu ihmisille, jotka haluavat valoteknisesti kaiken.

  Olipa sinulla yöpöytää tai ei, on seinävalaisin integroidulla, täydentävällä lukuvalaistuksella todellinen jokapaikanhöylä. Se yhdistää tunnelmallisen himmeän, miellyttävän valon ja lukuvalon spottimaisen valon, eikä vie milliäkään tilaa yöpöydältä.

  Tämä erityinen yöpöytävalaisintyyppi:

  • luo täydellistä, suunnattua valoa sängyssä lukemiseen
  • saa aikaan kauniin, tunnelmallisen valaistuksen rentoutumiseen ja yölliseen liikkumiseen
  • tarjoaa mahdollisuuden sytyttää erikseen haluttu valaisinosa
  • ei vie tilaa yöpöydältä
  • on kodikas, moderni ja suosittu

  Viimeisenä, muttei vähäisimpänä: tilansäästäjät (tai väliaikaiset ratkaisut)

  Entä jos yöpöytää ei ole tai pöytätilaa tarvitaan muuhun tarkoitukseen?

  Eikä seinävalaisin tai riippuvalaisin tule kysymykseenkään tai asennus ei ole mahdollinen (jos kyseessä on esim. opiskelija-asunto)?

  Ei ole väliä, onko kyse tilanpuutteesta, tarpeesta väliaikaiselle ratkaisulle vai jopa molemmista: klipsi- ja pistorasiavalaisimet ovat ratkaisu.

  Nämä molemmat makuuhuoneen valaistusratkaisut ovat: 

  • täysin tilaa säästäviä
  • todella nopeasti ja joustavasti asennettavia
  • joustavasti suunnattavia yksilöllisesti säädettävän valaisinvarren vuoksi 
  Yoepoeydaen valaisimet

  Klipsi- ja pistorasiavalaisinten osalta huomioon tulee ottaa ainoastaan se, kuinka kaukana pistorasia tai kiinnityspiste on valaistavasta alueesta. Pistorasiavalaisin, joka sijaitsee jossain jalkalistan tienoilla, tarjoaa hyvin heikosti valaistusta lukemiseen. Toisaalta metrin päähän hyllyyn kiinnitetty klipsivalaisin ei myöskään auta sen enempää. Ideaalitapauksessa pistorasiavalaisin on noin 60-70 cm korkeudella ja käden ulottuvilla, klipsivalaisin puolestaan samalla korkeudella niin, että valokatkaisin on käden ulottuvilla.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.