Seinävalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Sopivan seinävalaisimen valinta kotiin

  Seinävalaisin ei ole pelkkä vaihtoehto kattovalaisimelle, sillä vaikka ne toki tuovat valoa tai jopa vastaavat perusvalaistuksesta, on oikein asennettu seinävalo aina näkyvillä. Harvemmin huomiota keräävästä kattovalaisimesta poiketen on seinävalaisin siis useimmiten myös sisustuselementti.

  Nettilamppu.fi-sivustolta saat vinkkejä juuri sinulle sopivan seinävalaisimen valintaan ja sen asennukseen.

  seinävalaisimet

  Miten valitsen sopivan seinävalaisimen?

  Aluksi kannattaa miettiä, mihin huoneeseen ja mitä tarkoitusta varten uusi seinävalaisin tarvitaan. On olemassa seinävaloja, jotka ovat ennen kaikkea koristeellisia, osa on jopa todellisia design-luomuksia. Vaikka valo toki yksi tärkeä osa näiden valaisimien kokonaisuutta onkin, on varsinaisella kirkkaudella usein toissijainen rooli. Osa seinävalaisimista on suunniteltu valaisemaan tietyn alueen kohdevalon avulla, kun taas osa on tarkoitettu esimerkiksi koko keittiön valaisemiseen.

  Millaisia ominaisuuksia sinä vaadit seinävalaisimeltasi?

  Seinävalot sisustusesineinä

  Seinävalaisimia voidaan käyttää sisustamiseen kahdella eri tavalla: joko niiden ulkonäön (muotoilun) tai aikaansaadun valon avulla. Valaisin voi esimerkiksi muotoilla valon kartion muotoon ja valaista sekä ylöspäin että alaspäin, jolloin se toimii loistavana sisustuselementtinä esimerkiksi olohuoneessa tai ruokailutilassa.

  Seinävalon ulkonäön osalta kannattaa puolestaan varmistaa se, millaiseen sisustustyyliin valaisin on tarkoitus liittää. Seinävalaisimet voivat olla erittäin pelkistettyjä tai moderneja, tai niistä voi tulla huoneen katseenvangitsijoita. Sopivaa seinävalaisinta etsiessä on suositeltavaa ensin valita tyyli, esimerkiksi

  seinävalaisimet

  Tyylejä on toki paljon muitakin, minkä lisäksi tietyn tyylin sisällä on jo itsessään runsaasti valinnanvaraa. Esimerkiksi puinen seinävalaisin voi näyttää materiaalinsa ja muotonsa ansiosta yhtä raskaalta kuin vanhan maalaiskartanon huonekalut, tai vaihtoehtoehtoisesti yhtä keveältä kuin skandinaavisten kotien sisustus, joissa jokainen sisustuselementti tasapainottaa ja harmonisoi kodin tunnelmaa.

  Palaamme siis jälleen kysymykseen: mitä sinä haluat?

  Seinävalaisimet yleisvalaistukseen

  Jos kotisi katossa ei ole sähköliitäntöjä, kannattaa sinun valita tehokas seinävalaisin, jonka luumenarvo takaa riittävän kirkkaan perusvalaistuksen. Ihanteellisia ovat seinävalaisimet, jotka suuntavat valon sekä ylös- että alaspäin, tai vaihtoehtoisesti täysin seiniin päin. Näissä tapauksissa puhutaan epäsuorasta valosta, sillä valaistus heijastuu tilaan seinien ja katon kautta.

  Epäsuoraan valoon tarvitaan ehdottomasti vaaleaa seinän (ja tilasta riippuen katon) väriä, sillä tummat värit imevät valon itseensä.

  Seinävalaisimet tiettyjen alueiden valaisemiseen

  Kodin yleisvalaistusta tehokkaampaa valaistusta vaativat alueet voidaan valaista seinävalaisimilla, joissa on kohdevalo. Kohdevalaisimia (eli spottivalaisimia) voidaan käyttää myös perinteisten yöpöytävalaisimien tilalla tai esimerkiksi senkkien tai nojatuolien valaisuun. Kohdevalaisinten ryhmään kuuluu myös tauluvalaisimet, jotka nostavat taulut ja lomakuvat kauniisti esille. Rajatun valokeilansa vuoksi kohdevalaisimet eivät yksin kykene luomaan perusvalaistusta huoneeseen.

  seinävalaisimet

  Seinävalaisimet tiettyjen alueiden valaisemiseen

  Kodin yleisvalaistusta tehokkaampaa valaistusta vaativat alueet voidaan valaista seinävalaisimilla, joissa on kohdevalo. Kohdevalaisimia (eli spottivalaisimia) voidaan käyttää myös perinteisten yöpöytävalaisimien tilalla tai esimerkiksi senkkien tai noj