Seinävalaisimet kangas

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Kangasvarjostimella varustettu seinävalaisin – loistavaa viihtyisyyttä makuuhuoneeseen ja muualle kotiin

  Lähes kaikilla on varmaankin kotonaan klassinen yöpöydän valaisin. Mutta entä jos yöpöydällä ei ole tilaa tai sitä ei edes ole? Silloin kannattaa valita seinävalaisin ja nimenomaan kangasvarjostimella varustettu seinävalaisin, joka tuo tilaan viihtyisyyttä ja kodikkuutta sekä tietenkin tunnelmallista valoa yleisvalaistuksen tueksi. Lukuvalolla eli lukuvarrella varustettu malli on erityisen käytännöllinen, sillä se tuo suoraa valoa illan lukuhetkiin sängyssä.

  Kangasvarjostimella varustettu seinävalaisin sopii makuuhuoneen lisäksi loistavasti myös vaikkapa käytävään sekä olo- ja työhuoneeseen. Silmän korkeudelle asennettuna tällainen seinälamppu säteilee viihtyisyyttä.

  Seinaevalaisin kangasvarjostimella

  Kangasvarjostimella varustettujen seinävalaisinten parhaat sijainnit

  Kangasvarjostimella varustetut seinävalaisimet ovat parhaimmillaan kotisi kaikissa niissä paikoissa, joissa toivotaan viihtyisää tunnelmaa, kaunista valoa yleisvalaistuksen tueksi ja hienoa muotoilua silmän korkeudelle. Erityisen suosittuja ne ovat esimerkiksi käytävässä, olohuoneessa sohvan lähellä tai yläpuolella sekä myös ruokailuhuoneessa.

  Keittiöön kannattaa kuitenkin valita jokin muu valaisin, sillä keittiössä muodostuvat hajut, rasva ja lika pilaavat nopeasti uuden seinävalaisimen viehättävän ulkomuodon.

  Yleisesti nämä valaisimet ovat aivan erityisen pidettyjä makuuhuoneissa. Ne voivat olla yksinkertaisen trendikkäitä ja samalla ajattoman tyylikkäitä, mukavia ja kuitenkin erittäin käytännöllisiä – ne ovat siis hyvä vaihtoehto klassiselle yöpöytävalaisimelle.

  LEDit kangasvarjostimella varustetuissa seinävalaisimissa

  LEDit sopivat tietenkin erinomaisesti kangasvarjostimella varustettuihin seinävalaisimiin. Itse asiassa ne ovat kaikkein paras vaihtoehto, joka on tällä hetkellä saatavilla valaistuksen alalla, sillä:

  • LEDit ovat heti päällekytkemisestä lähtien 100-prosenttisen kirkkaita;
  • LEDien käyttöikä on jopa 50 000 tuntia, eli 50-kertainen hehkulamppuihin verrattuna;
  • LEDien avulla säästät energiaa ja toimit samalla ympäristöystävällisesti: 90 % pienempi energiankulutus hehkulamppuihin verrattuna ja 60 % pienempi halogeenilamppuihin verrattuna;
  • LEDit eivät sisällä elohopeaa, toisin kuin esimerkiksi energiansäästölamput;
  • LEDejä on saatavilla monissa eri valoväreissä;
  • LEDit mahdollistavat ohuen ja futuristisen valaisinmuotoilun.

  Paras on vielä mainitsematta: LEDejä on saatavilla sekä valaisimiin kiinteästi asennettuina LED-levyinä että vaihdettavina lamppuina (retrofit-lamput). Valinnan teet sinä itse: haluatko mieluummin kiinteästi asennetut vai vaihdettavat valonlähteet? Molempia vaihtoehtoja on tarjolla kangasvarjostimellisiin seinävalaisimiin.

  Varjostimella ja katkaisimella varustetut seinävalaisimet

  Markkinoilla on valtava valikoima seinävalaisimia, joiden kytkeminen päälle ja pois päältä hoituu perinteisesti seinälle asennetun valokatkaisimen kautta. Valon päälle- ja poiskytkemiseen on kuitenkin myös kaksi muutakin vaihtoehtoa: katkaisin voi ensinnäkin olla kiinni suoraan valaisimessa, jolloin valaisimen vierestä ei tarvitse nousta. Tämä ratkaisu on erityisen kätevä suoraan yöpöydän viereen tai yläpuolelle asennetussa seinälampussa, sillä se korvaa käytännöllisyydellään perinteisen yöpöytävalaisimen ja säästää näin tilaa yöpöydällä.

  Käytännöllisyyttä lisää myös se seikka, että kangasvarjostimelliset mallit on varustettu usein myös lukuvalolla. Lukuvalon katkaisin on yleisesti erillään valaisimen pääkatkaisimesta, mikä tuo käyttömukavuutta vielä asteen lisää.

  Seinaevalaisin kangasvarjostimella
  Seinaevalaisin kangasvarjostimella
  Seinaevalaisin kangasvarjostimella

  Toisaalta on myös seinävalaisimia, joiden katkaisin on suoraan pistokejohdossa. Pistokkeen ansiosta tällaisen valaisimen sijoittaminen seinälle on erityisen joustavaa, sillä sopivaa paikkaa miettiessä on vain varmistettava, että lähellä on pistorasia.

  Kangasvarjostimella varustettujen seinävalaisinten asennuskorkeus

  Yleisesti ottaen seinävalaisimet on asennettava sellaiselle korkeudelle, että lampun valo ei osu suoraan silmiin. Valonhan ei ole tarkoitus häikäistä seinävalaisintenkaan tapauksessa. Tarkemmin sanottuna asentamiskorkeus riippuu varsinkin siitä, mihin valaisin sijoitetaan. Tuleeko se käytävään vai olo- ja ruokailuhuoneeseen yleisvalaistuksen täydennykseksi? Esimerkiksi ylös- ja alaspäin valaiseva seinälamppu suositellaan asennettavaksi seinän ylimmän kolmanneksen korkeudelle, mikä vastaa suunnilleen silmänkorkeutta. Näin valo ei häikäise, mutta valaisimen hieno muotoilu on esillä parhaalla mahdollisella tavalla ja kerää vieraidesi katseet.

  Jos seinävalaisin on sohvan lähellä tai jos se on trendikäs yöpöydän valaisimen korvaaja, ei sitä tietenkään kannata asentaa minnekään katon tuntumaan. Näissä käyttötarkoituksissa valaisin on kiinnitettävä seinällä matalammalle ja jälleen niin, että valo ei häikäise. Paras sijoittelu on sellainen, missä seinävalaisin valaisee riittävästi, muttei kuitenkaan ole liian lähellä häiritsemässä tai häikäisemässä. Kiinnitä valaisin kuitenkin oman makusi ja sohvasi tai sänkysi mukaan.

  Kangasvarjostimella varustettujen seinävalaisinten tyylit ja värit

  Valkoinen, beige, kermanvärinen, harmaa tai musta varjostin yhdistettynä klassisen hienostuneeseen, ajattomaan muotoiluun on tämän valaisintyypin klassikkomalli. Tällainen varjostimellinen seinälamppu on helppo yhdistää kaikenlaisiin sisustustyyleihin ja lopputuloksena on kaunis, häikäisemätön ja miellyttävä valaistus. Perinteisiin luottamalla kotiin on siis helppo luoda varma viihtyisyyden ja tunnelmallisuuden lähde.

  Seinaevalaisin kangasvarjostimella
  Seinaevalaisin kangasvarjostimella
  Seinaevalaisin kangasvarjostimella

  Klassisen ajaton tyyli on toki kaunis ja hieno, mutta vaihtoehtoja on tietysti muitakin. Muotoilullaan katseita keräävä valaisin voi olla koko seinän kohokohta ja säväyttää vieraasi jo eteisessä. Tai jos sisustustyylisi on romanttinen, löytyy kotiisi valtava määrä sopivia kangasvarjostimellisia seinävalaisimia. Tämän tuoteryhmän varjostimista löytyy myös hyvin erikoisia teemoja, kuten esimerkiksi merihenkiseen sisustukseen sopiva maailmankartta, tai ruusu- ja kristallikoristeet. Design-valaisimien ystävälle tarjolla on myös mielenkiintoisia vaihtoehtoja eri valmistajilta, kurkkaa alkuun esim. FLOS, De Majo tai Knapstein.

  Seinaevalaisin kangasvarjostimella

  Kangasvarjostimella varustetut yksi- ja monilamppuiset seinävalaisimet

  Tekstiilivarjostimella varustetussa seinävalaisimessa voi olla joko yksi tai useampi varjostin, eli valaisin voi olla yksi- tai monilamppuinen. Esimerkiksi kahdella varjostimella varustettu valaisin sopii hienosti käytävään tai olohuoneeseen. Tällainen valaisin kannattaa sijoittaa sinne, missä valaisin ja sen muotoilu korostavat omaa sisustustyyliäsi, esimerkiksi klassista tyyliä.

  On kuitenkin muistettava, että yksilamppuinen malli on ja pysyy varsinaisena varjostimellisten seinävalaisinten klassikkona, myös makuuhuoneessa, jossa se näyttää erityisen hyvältä. Makuuhuoneessa joustavalla lukuvalolla varustettu malli on myös äärimmäisen kätevä. Miten monta varjostinta haluat omaan seinävalaisimeesi?

  Seinävalaisimen kangasvarjostimen puhdistaminen

  Varjostimellinen seinävalaisin on tosiaan kaunis, mutta ehkäpä pohdit, miten valaisin pitää puhdistaa. Onko kangasvarjostin pesetettävä vai heitettävä vain pesukoneeseen, entä mitä lämpötilaa jälkimmäisessä tapauksessa tulisi käyttää? Unohda tällaiset puhdistustavat heti, sillä varjostinta ei saa pesettää eikä pestä pesukoneessa. Paljon parempi ratkaisu koko valaisimen kannalta on pölyhuisku, jolla voit huiskuttaa pölyt pois perusteellisesti. Voit käyttää myös mikrokuituliinaa, mutta muista, että valaisimen virta on kytkettävä pois päältä ennen puhdistamista. Kun virta on varmasti pois, on valaisin valmis puhdistusoperaatioon.

  Jos tarvitset vielä apua juuri sinulle sopivan valaisimen löytämiseen valtavasta valikoimastamme, voit ottaa meihin yhteyttä joko puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai yhteydenottolomakkeella. Ammattitaitoinen asiakaspalvelumme riemuitsee päästessään vastaamaan kysymyksiisi.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.