Riippuvalaisimet puu

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Puiset riippuvalaisimet:

  lisää luonnollisuutta kotiin


  puinen riippuvalaisin

  Onko kotisi sisustettu vaaleaan, skandinaaviseen tyyliin ja etsit nyt esinettä, joka korostaisi huoneiden luonnollisuutta? Vai edustaako sisustuksesi rustiikkista maalaistalotyyliä, jota uuden valaisimesi tulisi tukea? Tai ehkäpä valintasi onkin ollut moderni minimalismi, mutta sisustuksesta puuttuu vielä elementti, joka tuo hieman lämpöä tunnelmaan?

  Puiset riippuvalaisimet voivat olla hyvä ratkaisu erilaisisiin sisustustyyleihin, sillä

  • ne tuovat asuntoon luonnollista ilmettä
  • puun syyrakenne näyttää yksinkertaisesti upealta
  • puussa on lämmintä hehkua, eikä se tunnu koskaan kylmältä, kuten vaikkapa metalli
  • materiaali on monipuolinen ja sopii lähtökohtaisesti kaikkiin tiloihin
  • riippuvalaisin on järkevä valinta lähes kaikkiin sisustustyyleihin – valoahan tarvitaan aina.

  Oikea vaikutelma syntyy jo pienelläkin määrällä puuta, sillä jo yksittäinen elementti voi korostaa tilan viihtyisyyttä tai muuttaa huoneen yleiskuvaa mukavammaksi. Tällaiseksi elementiksi käy erinomaisesti puinen riippuvalaisin, sillä sijaintinsa vuoksi se tulee nähdyksi.

  Puisten riippuvalaisinten erilaiset tyylit

  Skandinaavista tai rustiikkista maalaistyyliä, retroa, minimalismia, New Countrya, designia: jokainen puinen riippuvalaisin on yksilöllinen. Valaisin voi olla valmistettu esimerkiksi tammesta, pähkinäpuusta, koivusta tai vaahterasta. Jotkin valaisinmallit ovat melko linjakkaita, toiset puolestaan näyttävät vanhoilta puunrungoilta, muistuttaen jopa oksaa tai häkkiä. Jotkin näyttävät vanhalta oven haalta, toiset taas kuin vanhan purjeveneen ruorilta.

  Puiset riippuvalaisimet ovat yhtä monipuolisia kuin materiaalinsa ja yhtä oivaltavia kuin suunnittelijansa.

  Mikä tyyli sopii parhaiten omaan sisustukseesi?

  Rustiikkinen tyyli

  Jos kotisi sisustus muistuttaa villin lännen uudisraivaajien puisia taloja, tunnet olosi varmasti kotoisaksi maalaistyyliin sisustetuissa huoneissa, jotka henkivät menneen ajan charmia. Tai ehkä meri on lähellä sydäntäsi, ja haluat tuoda tämän esiin myös kotonasi. Tietenkin on myös mahdollista, että vintage-tyyli, käytetyt tavarat ja shabby chic -tunnelma on sinun juttusi. Kaikissa näissä tapauksissa kannattaa sinun tutustua viehättäviin, rustiikkista tyyliä edustaviin puisiin riippuvalaisimiin.

  Rustiikkisen tyylin riippuvalaisimissa voidaan käyttää perustana esimerkiksi puista tukkia, jota kannattelevat mustat metallirenkaat ja tummat ketjut, jolloin vaikutelma on lähes keskiaikainen. Rustiikkiselta näyttävät myös puiset palkit. Täydelliseen linjakkuuteen ei pidä pyrkiä, vaan valaisimessa on oltava myös rouheutta, mikä koskee häkkimäisten valaisinten muotoilua.

  Puisten riippuvalaisinten yhdenkin tyylin sisällä voi siis olla merkittäviä eroja.

  Joko olet ehtinyt valita suosikkisi?

  puinen riippuvalaisin
  puinen riippuvalaisin
  puinen riippuvalaisin
  puinen riippuvalaisin
  puinen riippuvalaisin

  Design

  Oksat, ajopuu tai tukit voivat näyttää rustiikkisilta ja korostaa vanhan tyylin mukaista sisustusta, mutta niitä voidaan käyttää myös modernissa, design-tyylisessä sisustuksessa. Jokainen designer käsittelee puuta luovasti eri tavoin. Esimerkiksi KARE-valaisimissa puuta käytetään sen alkuperäisessä muodossa täysin omanlaisen designin korostamiseksi, kun taas Northern in valaisimissa puuta on puolestaan työstetty vain harvojen mestareiden hallitsemalla tavalla.

  puinen riippuvalaisin
  puinen riippuvalaisin
  puinen riippuvalaisin

  Moderni tyyli

  Modernissa sisustustyylissä puu ei ole enää pelkästään alkukantaisia, rustiikkisia juuria, vaan sitä on työstetty voimakkaasti. Minimalistisen tyylin linjakkuus kohtaa tällöin puun syyrakenteen upeat ominaisuudet, joten molempien ulottuvuuksien parhaat puolet yhdistyvät moderneissa puuriippuvalaisimissa.

  Modernisti muotoillut tummat puumateriaalit toimivat värikkäänä korostuksena valkoisissa tai yleisesti vaalean värisissä olohuoneissa. Vaalea puu tekee vaaleasta tilasta puolestaan vieläkin valoisamman, kevyemmän ja eloisamman, ja tarjoaa näin kepeää tunnelmaa.

  puinen riippuvalaisin
  puinen riippuvalaisin
  puinen riippuvalaisin

  Puisten riippuvalaisinten lamput

  Olipa puisen riippuvalaisimen muotoilu miten rustiikkista tahansa, kannattaa valaisimessa käyttää LED-valaistusteknologiaa, sillä se on modernia, ympäristöystävällistä ja edullista.

  Monissa puisissa riippuvalaisimissa lamppu on avoimesti näkyvillä. Tällöin käyttöön kannattaa valita filamenttilamppu, joka toimii LEDeillä, mutta näyttää hehkulampulta. Onhan aivan selvää, että tällaiseen riippuvalaisimeen ei käy liitäntälaitteellinen ja matalla kuvulla varustettu LED tai spiraalimainen energiansäästölamppu.

  Jos haluat myös himmentää valoa, valitse himmennettävä LED-lamppu. Jos LEDit on taas asennettu kiinteästi valaisimeen, tarkasta, että verkkokauppamme tuotekuvauksesta löytyy maininta ”Himmennettävä”. Kohdassa ”Himmennin” kerrotaan, sisältyykö himmennin tuotepakkaukseen. Jos himmennin ei kuulu pakettiin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja tiedustele, mitkä himmentimet ovat yhteensopivia haluamasi tuotteen kanssa. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  Puisen riippuvalaisimen ihanteellinen sijainti ruokailutilassa

  Niin rustiikkiset kuin modernitkin puiset riippuvalaisimet on asetettava sopivalle paikalle, jotta niiden luoma vaikutus tulee esiin. Riippuvalaisimet ripustetaan pääsääntöisesti silmien korkeudelle, jolloin ne huomataan aivan varmasti. Olohuoneissa käytetään yleisvalaistukseen useimmiten kattovalaisimia, joten riippuvalaisimen paikkaa on pohdittava tarkasti. Puiset riippuvalaisimet ovat kuitenkin aivan omiaan ruokailuhuoneessa ja varsinkin ruokapöydän yllä.

  Modernin puisen riippuvalaisimen valossa voi nauttia päivällistä tyylikkäästi, kun taas rustiikkisten valaisinten valo sopii puolestaan mukaviin ruokailuhetkiin. Hyvän olon tunnelmaa voi luoda millä tahansa puisella riippuvalaisimella, jos se vain miellyttää omaa makua ja sopii sisustustyyliin.

  Vinkkejä ruokailutilan puisen riippuvalaisimen hankintaan:

  • litse lämmin valkoinen valo.  Tuotetietojen ”Valoväri”-kohdassa annetaan tiedot lamppujen ja kiinteästi asennettujen LED-valonlähteiden valon väristä.
  • Suosi erittäin hyvää värintoistoa. Kyse on lampun ominaisuudesta, jonka tiedot esitetään valon värin tavoin teknisissä tiedoissa. Jos värintoistoindeksi on alle Ra 80, eivät ruokien värit erotu optimaalisesti.
  • Ihanteellinen ripustuskorkeus on 60–80 cm pöytätason yläpuolella, jolloin voit nähdä istuessasi koko ympäristön etkä iske päätäsi valaisimeen.
  • Ruokailualue tulee erityisen hyvin näkyville käytettäessä riippuvalaisinta, jonka varjostimen muoto saa aikaan alaspäin kohdistuvan valokeilan. Näin ruokapöydän ympäristö jää lempeään hämärään ja itse pöydästä tulee kaiken keskipiste.
  • Lisää ruokailuhuoneen valaistusta hyvällä kulkuvalolla, jollaisena voi toimia esimerkiksi seinävalaisin. Oikein sijoitettu seinälamppu valaisee huoneen lempeästi eikä luo varjoja, ja sen voi kytkeä päälle riippuvalaisimen lisäksi, jotta suureen ruokailuhuoneeseen ei tule liian voimakasta valoisan ja pimeän kontrastia, joka voisi rasittaa silmiä.

  Onko sinulla kysyttävää puisista riippuvalaisimista? Ammattitaitoinen neuvontamme on apunasi. Ota yhteyttä puhelimitse +358 9 3157 9451 tai käytä yhteydenottolomaketta.

   

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.