Pihavalot

Suosittelemme tästä kategoriasta

   

  Pollarivalaisimet – ulkovalaisinten kääpiömallit

  Pollarivalaisimet seisovat nimensä mukaisesti yleensä jalustalla, mutta ne voidaan sijoittaa myös muurien päälle, terasseille ja käytäville. Luomansa upean tunnelman lisäksi valaisin helpottaa puutarhassa kulkemista. Pollarivalaisin on 40-50 cm:n korkeudellaan todellinen ”ulkovalaisinten kääpiö”, mutta koska se harvoin seisoo maassa, tarjoaa valaisin selkeän vastuksen isoveljilleen, lyhtypylväille. Jalustan päälle asetettuna tämä pieni pylväsvalaisin luo nimittäin näyttävän, kynttelikköä muistuttavan valaistuksen.

  pollarivalaisimet
  pollarivalaisimet

  Kuinka pollarivalaisimet kiinnitetään?

  Pollarivalaisin sijaitsee usein korokkeella, joten se voidaan kiinnittää suoraan jalustaan. Maa-asennuksissa suosittelemme asennusta routimattomalle perustukselle tai vastaavalle kiinteälle alustalle, jolloin valaisin seisoo tukevasti. Mikäli sijoituspaikan päättäminen on vaikeaa, on maapiikillinen valaisin hyvä vaihtoehto, sillä valaisinta voidaan siirtää ja kokeilla eri paikoissa tarpeen ja mieltymysten mukaan. Maapiikkivalaisimen avulla voit siis helposti muuttaa pihavalaistuksesi painopisteitä, siirtyen esimerkiksi kukkapenkistä pihapensaan korostamiseen.

  Jätä asentaminen sähkömiehelle
  Sähkötöitä ei pitäisi yrittää tehdä itse kotinikkaroijan taidoilla, vaan asennus tulisi jättää sähkömiehelle. Pollarivalaisinten johdot liitetään verkkovirtaan, joten asennuksessa on noudatettava erityistä varovaisuutta. Jos sinulla on kysyttävää valaisinten asennuksesta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Liiketunnistin
  Liiketunnistimella varustettu pollarivalaisin on käytännöllinen, sillä valo syttyy ainoastaan tarvittaessa ja sammuu ennalta-asetetun ajan kuluttua. Liiketunnistin säästää siis sähköä tai aurinkokäyttöisen valaisimen akkua. Lisäksi tunnistin parantaa turvallisuutta kahdella eri tavalla: kompastuminen esimerkiksi puutarhaletkuun on epätodennäköisempää, ja toisaalta murtovarkaat eivät tunne oloaan tervetulleiksi valon syttyessä.

  Liiketunnistimella varustettujen pihavalaisinten tunnistuskulma on tärkeä säätää sopivaksi. Liian suuri tunnistusalue kattaa myös naapurin tontin, kun liian pieni puolestaan sytyttää valon vain hyvin pienen alueen ohittamalla (murtovarkaat ilahtuvat näin asennetuista liiketunnistimista). Useat markkinoilla olevat mallit kattavat 120 astetta, mikä riittää hyvin pihateiden ja sisäänkäyntien valvomiseen. Jos valon toivotaan syttyvän myös taloa muualta kuin tavanomaisten sisäänkäyntien suunnasta lähestyttäessä, on tunnistuskulman oltava suurempi. Joustavin mahdollinen ratkaisu on hankkia 360-asteinen tunnistin ja rajoittaa sen tunnistuskulmaa tarpeen mukaan.

  pollarivalaisimet

  Onko saatavilla aurinkokäyttöisiä pollarivalaisimia?

  Auringonvalon käyttö energianlähteenä on sekä ympäristöystävällistä että käytännöllistä, sillä sähkökustannuksia ei tule ja vältyt samalla sotkeutuvilta johdoilta. Aurinkokennolla varustetuissa pollarivalaisimissa on yleensä myös maapiikki, joten valaisin on helposti liikuteltavissa. Aurinkokäyttöiset maapiikkivalaisimet sopivatkin hyvin pihan koriste- ja sisustuskäyttöön. Tällaiset pollarivalaisimet on kuitenkin tärkeä sijoittaa niin, että ne saavat runsaasti aurinkoa päivän aikana, jotta akut latautuvat täyteen.

  Mistä materiaaleista pollarivalaisimia valmistetaan?

  Jos etsit mahdollisimman kestävää pihavalaisinta, on ruostumaton teräs tukeva ja hyvä valinta. Myös alumiiniset ja muut metalliset pollarivalaisimet sopivat hyvin ulkokäyttöön. Varjostimien osalta parhaat materiaalit ovat lasi ja muovi, jotka suojaavat valonlähdettä tehoa kuitenkaan himmentämättä. Asiakaspalvelumme antaa sinulle mielellään lisää hyviä vinkkejä täydellisen ulkovalaistuksen luomiseen.

  pollarivalaisimet
  pollarivalaisimet
  pollarivalaisimet
  pollarivalaisimet

  Pollarivalaisimen moderni lisäominaisuus: pistorasia
  Jos pihalla loikoillessasi haluaisit samalla ladata kännykkää tai johtokelan vetäminen pensasleikkurille ei innosta, on suositeltavaa tutkia pistorasialla varustettuja pihavalaisimia. Virtalähteellä varustettu pollarivalaisin voi helpottaa elämää monella tavalla ja lisää varmasti puutarhasi käytännöllisyyttä.

  Pidätkö pyöreästä ja hienostuneesta muotoilusta?

  Yksi pollarivalaisinten suosituimmista malleista on opaalin valkoinen, rungon päällä sijaitseva loistava pallo. Tämän muotoilun henkimä vaikutelma on erityisen viehättävä, sillä pehmeästi himmennetty ja tasaisesti ympäristöön lankeava valaistus on kutsuva. Tällaiset pallon muotoisella varjostimella varustetut pihavalaisimet luovat ylellisen vaikutelman niin kadun reunassa, muurin päällä kuin muillakin korokkeilla. Erityisen suosittuja malleja ovat rungottomat (jalattomat) pallovalaisimet.

  pollarivalaisimet
  pollarivalaisimet

  Mikä kotelointiluokka on pollarivalaisimen osalta turvallinen?

  Pihavalaisinten osalta on hyvä lähteä liikkeelle suojaluokasta IP44. Ensimmäinen numero kertoo suojauksesta vierasesineitä vastaan, kun taas jälkimmäinen ilmoittaa suojan kosteutta vastaan. Pollarivalaisimet eivät yleensä välty sateelta, joten kotelointiluokan tulisi olla vähintään IP44 – paremmasta luokasta ei myöskään ole haittaa. Tämä alin suositeltu suojaluokka suojaa millimetriä suuremmilta vierasesineiltä ja roiskevedeltä, joten valaisimesi ja sen sähköpuoli kestää hyvin sateet.

  Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
  0Ei suojausta
  1Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
  2Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
  3Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
  4Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
  5Suojattu pölyltä
  6Pölytiivis (täydellinen suojaus)
  Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
  0Suojaamaton
  1Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
  2Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
  3Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
  4Roiskuvalta vedeltä
  5Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
  6Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
  7Kestää hetkellisen upotuksen veteen
  8Kestää jatkuvan upotuksen veteen
  9KKestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä

  Haluaisitko tietää lisää pollarivalaisimista? Soita asiakaspalveluumme numeroon +358 9 3157 9451 tai lähetä kysymyksesi helposti yhteydenottolomakkeellamme.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.