LED-ulkoseinävalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Led-ulkoseinävalaisimet: esittele talosi parhaassa valossa

  Led-ulkoseinävalaisimia löytyy nykyisin lähes jokaisen talon julkisivulta. Ne valaisevat taloudellisesti talon välittömän läheisyyden luoden turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Led-seinävalaisimia voi ja kannattaa sijoittaa useille seinille, lähtökohtaisesti talon koko julkisivulle. Tärkeitä kohteita ovat seuraavat:

  • ulko-ovea ympäröivä seinä
  • terasssiin rajoittuvat ulkoseinät
  • parvekkeen seinä
  • kellarin portaita ja sisäänkäyntiä ympäröivä seinä

  Moderneissa led-ulkoseinävalaisimissa on nykyisin mitä erilaisimpia erikoisominaisuuksia. Alle on listattu niistä tavallisimpia.

  led ulkoseinaevalaisin

  Liiketunnistin

  Liiketunnistin on erityisen kätevä ominaisuus yleisesti ulkovalaisimissa, sillä valo kytkeytyy päälle ainoastaan silloin, kun sitä tarvitaan. Säätelemällä pihavalaistuksesi toimintaa liiketunnistimella saat seuraavia hyötyjä:

  • Kun valo ei ole jatkuvasti päällä, säästät sekä sähköä että rahaa. Käyttämällä led-lamppuja on säästövaikutus suurin mahdollinen.
  • Pihassa jatkuvasti palava valo ei ole ympäristöystävällinen.
  • Kun tarvitset välttämättä valoa, syttyy se automaattisesti, vaikkapa kotiovella etsiessäsi avaimenreikää. Liiketunnistin parantaa myös kotipihasi turvallisuutta merkittävästi minimoimalla kompastumisvaaran.
  • Voit itse päättää, miten pitkään valo palaa sytyttyään, mikä säästää myös sähköä. Aika-asetus määritetään liiketunnistimeen.
  • Murtovarkaat eivät pidä valosta – varsinkaan silloin, kun se syttyy yhtäkkisesti.

  Hämärätunnistin

  Kävellessäsi valaisimen ohi huolehtii liiketunnistin siitä, että valo syttyy. Näin ei kuitenkaan pitäisi käydä silloin, kun ulkona on valoisaa. Voit välttää tarpeettoman valaistuksen ottamalla käyttöön hämärätunnistimen, joka mittaa kirkkauden tasoa ja antaa liiketunnistimelle toimintaluvan vasta hämärän laskeutuessa.

  Kotelointiluokat

  Sopiva kotelointiluokka riippuu aina käyttökohteesta, eli siitä, mihin led-seinävalaisimesi täsmälleen ottaen on sijoitettu. Onko valaisin suojaisassa paikassa, johon ei juurikaan sada, esimerkiksi keskellä terassin ulkoseinää suuren parvekkeen alla? Vain paikassa, joka altistuu tuulelle ja muille sääilmiöille? Jos kellarin sisäänkäynnin yllä ei ole suojaavaa kattoa, vaaditaan oven yläpuolelle sijoitettavalta seinävalaisimelta jo suurempaa suojaluokkaa. Joissain tapauksissa ulkoseinävalaisimille riittää kotelointiluokaksi IP44, mutta toisaalta sijoituspaikka voi edellyttää myös luokkaa IP65.

  Jos kotelointiluokat eivät ole sinulle tuttuja, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme vinkkien saamiseksi. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta. Yleisesti ottaen on hyvä idea pyytää asennusavuksi sähköasentajaa, joka voi määrittää tarvittavan kotelointiluokan nopeasti ja ongelmitta. 

  Hyvä tietää: IP-kotelointiluokan (Ingress Protection) koodin ensimmäinen numero viittaa suojaan vierailta esineiltä. Toinen numero kertoo puolestaan kosteussuojasta. Seuraavassa yhteenvedossa esitetään suojatasot:

  Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
  0Ei suojausta
  1Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
  2Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
  3Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
  4Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
  5Suojattu pölyltä
  6Pölytiivis (täydellinen suojaus)
  Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
  0Suojaamaton
  1Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
  2Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
  3Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
  4Roiskuvalta vedeltä
  5Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
  6Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
  7Kestää hetkellisen upotuksen veteen
  8Kestää jatkuvan upotuksen veteen
  9KKestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä
  led ulkoseinaevalaisin

  Himmennettävät led-seinävalaisimet ulos

  Eteen voi tulla tilanteita, jolloin ulkoseinävalaisimen valoa olisi hyvä pystyä himmentämään. Esimerkiksi terassilla romanttista iltaa järjestettäessä ei muutama kynttilä välttämättä riitä valaistukseksi, mutta täydellä teholla valaiseva seinävalaisin on toisaalta myös liikaa ja pilaa tunnelman. Valitsemalla himmennettävän led-ulkoseinävalaisimen voit mukauttaa valaistusta näppärästi erilaisiin parvekkeella tai terassilla tapahtuviin aktiviteetteihin.

  Sopivat materiaalit

  Ruostumaton teräs on suosittu ja aina hyvä materiaali ulkovalaisimiin, sillä se on tukeva, helppohoitoinen ja kestää lämpötilavaihteluita. Se ei ole myöskään altis korroosiolle, ja näyttää vieläpä aina hyvältä. Myös alumiini ja muut metallit sopivat hyvin ulkokäyttöön. Ulkoseinävalaisinten varjostinosissa käytetään yleensä lasia tai muovia, jotka kestävät materiaaleina myös hyvin vaihtelevia sääolosuhteita.

  Ylös- ja alaspäin säteilevät mallit

  Käyttökohteesta ja halutun valaistuksen tyypistä riippuen tarjolla on eri valaisusuunnilla toteutettuja ulkoseinävalaisimia. Joissain tapauksissa led-ulkoseinävalaisimen toivotaan valaisevan alaspäin, joskus taas ylöspäin, ja joihinkin paikkoihin sopii parhaiten valaistus molempiin suuntiin. Alaspäin suunnattua valoa käytetään lähtökohtaisesti seinävalaisimissa, joiden tehtävä on valaista kulkuväylä, kun ylöspäin suunnattu valo puolestaan luo tunnelmallisia korostuksia talosi ulkoseinille.

  Aurinkokäyttöiset mallit

  Aurinkoenergia on nykyaikaista, ympäristöystävällistä ja tuo säästöjä sähkökustannuksiin. Ne ajat ovat jo ohi, jolloin aurinkokennolla varustetut ulkovalaisimet pystyivät valaisemaan vain pienen osan kukkapenkkiä. Nykyisin markkinoilla on tehokkaita malleja, jotka valaisevat hyvin 8-10 tunnin ajan. Osassa tuotteita on valmiiksi integroitu hämärä- ja liiketunnistin, muihin sellaiset voi puolestaan liittää vaivatta.

  Aurinkokäyttöiset led-seinävalaisimet ovat varsin käytännöllisiä, sillä niiden yhteydessä voit heittää hyvästit johtosotkulle. Valaisimen asennuskin onnistuu helposti, eikä sitä varten tarvita mitään ammattilaistason erityistietoja. Erityisen hyödyllisiä nämä valaisimet ovat paikoissa, joissa verkkovirtaa ei ole käytettävissä, kuten kesämökeillä tai erämajoilla.

  Vinkki: Jotta valaisimen valo loistaa kirkkaasti ja pitkään, on valaisimen latauduttava päiväsaikaan riittävästi auringossa. Valaisimen tai sen erillisen aurinkokennon sijoituspaikka kannattaa miettiä siksi tarkkaan.  Erillinen aurinkokenno on ratkaisu tilanteisiin, joissa valaisin joudutaan asentamaan syystä tai toisesta varjoisaan nurkkaan.

  led ulkoseinaevalaisin
  led ulkoseinaevalaisin

  Kameralla varustetut mallit

  Jos käytettävyys ja turvallisuus ovat sinulle tärkeitä arvoja, suosittelemme kameralla varustetun led-ulkoseinävalaisimen hankkimista. Paras vaihtoehto on malli, jonka avulla voit katsoa älypuhelimellasi reaaliaikaista videokuvaa pihallasi vierailijoista kätevän sovelluksen kautta. Jos ovellesi ollaan tuomassa pakettia, saat kännykkääsi ilmoituksen ja voit puhua suoraan paketin tuojalle vaikka kahvilassa istuessasi. Jos toisaalta havaitset pihallasi epäilyttävää toimintaa, voit hälyttää virkavallan apuun. Kamera on oikeasti hyvin käyttökelpoinen lisä kotipihalle.

  Led-ulkoseinävalaisinten vakiovärit

  Led-ulkoseinävalaisimia ei ymmärrettävästi voi odottaa saavansa kaikissa sateenkaaren väreissä. Vakiovärejä ovat antrasiitti, alumiini, ruosteenruskea, pronssi, kupari ja kulta. Valtaosa ulkoseinävalaisimista on kuitenkin muotoilultaan hyvin pelkistettyjä, joten siinä mielessä tällainen väritys sopii niihin hyvin. Käyttämällä verkkokaupassamme suodatinta ”Väri” saat esille eri vaihtoehtoja vertailua varten.

  Tunnetuimmat ulkoseinävalaisinten valmistajat

  Monelle talonomistajalle tulee ulkovalaistuksesta varmasti mieleen Steinel tai Philips. Näiden tuotemerkkien lisäksi on monia muitakin merkkivalmistajia, joilla on laadukkaita ja tyylikkäitä tuotteita. Käyttämällä verkkokaupassamme suodatinta ”Valmistaja” voit tutustua eri tuotemerkkien valikoimiin ja hakea näin inspiraatiota pihavalaistukseesi.

  led ulkoseinaevalaisin
  led ulkoseinaevalaisin

  Jos sinulla on vielä kysyttävää led-ulkoseinävalaisimista tai pihavalaistuksesta yleisesti, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai lähettämällä viestin yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.