LED-pihavalot

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Led-pollarivalaisimet – täydellistä valoa näyttäviin korostuksiin

  Monen talonomistajan suurin ylpeydenaihe on puutarha, jonka muokkaamiseen investoidaan paljon aikaa ja vaivaa. Erityisen tunnelmalliseksi puutarha muuttuu iltaisin ja öisin hämärän tultua, jolloin oikein valituilla led-ulkovalaisimilla saadaan aikaan miellyttävä valon ja pimeyden leikki. Jos arvostat kaunista ja toimivaa ulkovalaistusta, kannattaa sinun ottaa suunnitelmiisi mukaan myös muutama led-pollarivalaisin, jotka sopivat täydellisesti esimerkiksi pihamuurin päälle tai terassille.   

  led pollarivalaisin

  Led-pollarivalaisimen kiinnittäminen

  Pollarivalaisimen kiinnitystapa riippuu täysin kiinnityskohteesta: asennettaessa valaisin kiinteälle korokkeelle (kuten muurille tai terassille), voidaan se kiinnittää jalastaan ruuveilla suoraan korokkeen pintaan. Maahan asennettaessa led-pollarivalaisimelle on kuitenkin rakennettava erikseen pakkasenkestävä ja kiinteä alusta. Joustavin ja vähätöisin vaihtoehto on maapiikillä varustettu pollarivalaisin, sillä sitä voi siirtää pihalla aina tarpeen mukaan.

  Led-pollarivalaisinten korkeus

  Led-pollarivalaisimet ovat 40–50 senttimetrin korkeudellaan pieniä, mutta myös näyttäviä, taikoen pihalle upeita korostuksia. Erityisen hyvin ne tulevat esille muurin tai pylvään tyyppisten korokkeiden päälle asennettuina.

  led pollarivalaisin
  led pollarivalaisin

  Muodon mahdollisuudet: pyöreää tai kulmikasta

  Pollarivalaisimen muoto on pitkälti makuasia, sillä valaisin täyttää tehtävänsä niin pyöreänä kuin kulmikkaanakin. Tutkiessasi led-pollarivalaisinten valikoimaamme kannattaa sinun kuitenkin pitää mielessä pihasi ja talosi tyyli, ja miettiä sopivia vaihtoehtoja tästä näkökulmasta. Jos sopivan tuotteen löytäminen tuntuu vaikealta, auttaa asiakaspalvelumme sinua mielellään pulman ratkaisussa. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  led pollarivalaisin
  led pollarivalaisin
  led pollarivalaisin

  Liiketunnistin – järkevä lisä

  Liiketunnistin säästää sähköä, sillä valaisimen valo kytkeytyy päälle vain tarvittaessa. Tunnistin tuo lisäksi myös runsaasti käyttömukavuutta, sillä pihalla liikkuessa valoa ei tarvitse kytkeä päälle ja pois manuaalisesti. Kolmantena liiketunnistimen etuna pidetään yleisesti turvallisuutta, mikä ilmenee kahdella tavalla: ensinnäkin kompastumisen vaara pienenee oleellisesti, kun valoa on riittävästi, ja toisaalta äkkinäinen valaistuksen syttyminen voi pelästyttää murtovarkaat.

  Vinkki: Tunnistuskulma ei saa olla liian suuri, eli tunnistettava alue ei saa ulottua naapurin tontille. Toisaalta kulma ei saa olla myöskään liian pieni, sillä valaistuksen täytyy kytkeytyä päälle riittävän aikaisin esimerkiksi pihan kulkuväylää käveltäessä. Useimmissa malleissa tunnistuskulma on 120 astetta, mikä riittää yleensä erinomaisesti kulkuväyliä ja sisäänajoreittejä varten. Monissa led-pollarivalaisimissa tunnistimen aukon laajuutta voi säätää erilaisilla levyillä, jolloin valaistuksen säätäminen onnistuu todella helposti ja joustavasti.

  Sopiva materiaali: ruostumaton teräs

  Ruostumaton teräs näyttää hyvältä ja on helppohoitoinen. Se on materiaalina myös tukeva ja lämpötilojen vaihtelua kestävä, eikä se ole kovinkaan altis korroosiolle. Jos arvostat näitä ominaisuuksia, on valinta luultavasti hyvin helppo. Jos kuitenkin mietit vielä eri materiaaleja, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka osaa neuvoa sinua parhaiten tarpeisiisi ja pihaasi sopivan valaisinmateriaalin valinnassa.

  Aurinkokäyttöiset led-pollarivalaisimet

  Jotkin led-pollarivalaisimet toimivat aurinkoenergialla, pudottaen sähkökustannukset nollaan, mikä on edullista sekä kukkarollesi että ympäristölle. Toinen merkittävä etu aurinkokennollisia pihavalaisimia käytettäessä on se, että johtosotkua ei tule.

  Vinkki: Aurinkokäyttöisissä led-pollarivalaisimissa on usein maapiikki, joten voit vaihtaa valaisimen sijaintipaikkaa helposti mielesi mukaan. Ota kuitenkin aina huomioon, että valaisin tarvitsee riittävästi auringonvaloa latautuakseen ja toimiakseen luotettavasti läpi pimeän ajan. Jos valaisin on sijoitettu niin, että sen katkeamaton toimintavalmius on turvallisuuden kannalta välttämätöntä, on ehdottoman tärkeää käyttää sähköverkkoon liitettävää mallia.

  Pistorasialla varustetut led-pollarivalaisimet

  Kotipihalla runsaasti aikaa viettävät puuhastelijat ihastuvat varmasti käteviin, pistorasioilla varustettuihin LED-pollarivalaisimiin. Johtokelaa ei siis enää tarvita, vaan virta saadaan näppärästi oikein sijoitetulta pollarivalaisimelta. Pistorasia on kätevä, kun haluat esimerkiksi kuunnella musiikkia grillailun lomassa, työskennellä läppärillä puutarhatuolissa maaten tai trimmata pensasaidan pensasleikkurilla. Erityisen hyvin tällainen pollarivalaisintyyppi sopii harrastelijapuutarhureille.

  Sähköasentajan käyttö asennuksessa
  Pihavalaisimia sähköverkkoon kytkettäessä kannattaa aina kääntyä asiantuntijan puoleen, sillä hän osaa suunnitella valaisimille tulevan johdotuksen oikein ja tietää, mitä kotelointiluokkia valaisimilta edellytetään pihasi eri alueilla. Älä siis ryhdy harrastelijasähköasentajaksi uusia pylväsvalaisimia hankkiessasi.

  led pollarivalaisin

  IP-kotelointiluokat
  Kun valaisin asennetaan ulkotiloihin, on sen kotelointiluokan oltava ehdottomasti ulkokäyttöön sopiva, jotta valaisimen sähköosat ovat suojassa lialta ja kosteudelta. Jos esimerkiksi maapiikillä varustettu led-pollarivalaisimesi jää toisinaan sateeseen, on sen kotelointiluokan oltava vähintään IP44. Tämä luokitus tarkoittaa, että valaisin on suojattu yli yhden millimetrin kokoisilta vierasesineiltä ja roiskevedeltä.

  Voit tutustua eri kotelointiluokkiin seuraavassa kätevässä taulukossa:  

  Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
  0Ei suojausta
  1Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
  2Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
  3Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
  4Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
  5Suojattu pölyltä
  6Pölytiivis (täydellinen suojaus)
  Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
  0Suojaamaton
  1Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
  2Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
  3Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
  4Roiskuvalta vedeltä
  5Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
  6Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
  7Kestää hetkellisen upotuksen veteen
  8Kestää jatkuvan upotuksen veteen
  9KKestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä

  Onko sinulla vielä kysyttävää LED-pollarivalaisimista? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai yhteydenottolomakkeen kautta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

  15 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.