Koristevalot ulkokäyttöön

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Koristevalaisimet ulkokäyttöön

  Valaistusideoita puutarhaan, terassille ja parvekkeelle

  Koristevalaisimet tuovat hienon lisän terassille, parvekkeelle tai puutarhaan. Ulos tarkoitettujen koristevalaisinten määrä on valtava, johtuen osittain myös siitä, että monessa käytetään aurinkokennoa ja akkua virtalähteenä.

  Suosituimpia koristevalaisimia ovat erilaiset pallot, eläinhahmot sekä maapiikkivalaisimet. Parasta on se, että ulkokoristevalaisimia löytyy hyvin laajalla hintaskaalalla, joten kotipihaa voi piristää myös pienellä rahalla.

  Mitkä koristevalaisimet ovat suosituimpia puutarhassa?

  Viime vuosina valaistut pallot ovat olleet erityisen kysyttyjä pihan koristeluun. Suosituimpia tuotteita ovat olleet sarjat, joista löytyy useampi pallo eri koossa. Valkoinen on värinä selvästi halutuin, mutta palloja löytyy myös muissa väreissä.

  Muita suosittuja koristeulkovaloja ovat erilaiset kuutiot, maapiikkivalaisimet ja valoketjut, joista jälkimmäistä on saatavilla erityisesti puutarhaan sopivilla teemoilla.

  koristevalaisin ulos
  koristevalaisin ulkokaeyttoeoen

  Minkälaiset koristevalaisimet soveltuvat ripustettaviksi ulos?

  Erityisesti juhlien tunnelman korostamiseen valoketjut ovat erinomainen valinta, mutta hillittyjä versioita käytetään muutenkin pihan koristeena. Valoketjut mielletään usein joulunajan pihakoristeeksi, mutta ne luovat tunnelmaa muulloinkin hämärän laskiessa.

  Ketjuvaloja voi ripustaa puihin, seinille, parvekkeelle ja katoksiin. Erityisen suosittu ja trendikäs tee-se-itse-ratkaisu on laittaa ohut valoketju suuren lasipurkin sisään, jolloin kokonaisuus toimii kauniina koristelyhtynä.

  Mitä ovat Light-to-Go-valaisimet?

  Light-to-Go-valaisimet ovat akulla varustettuja, ladattavia ja näin ollen johdottomia valaisimia.

  Koska nämä koristevalaisimet eivät vaadi sähköpistoketta, ne kulkevat kätevästi mukana esimerkiksi terassilta grillikatokselle siirryttäessä. Monissa valaisimissa on myös koukku ripustamista varten, joten valon voi kiinnittää esimerkiksi puuhun tai parvekkeen seinäkoukkuun.

  Huomioi kuitenkin, että Light-to-Go-valaisinten IP-luokitus on pääsääntöisesti huomattavasti alhaisempi kuin normaalien ulkovalojen, joten näitä koristevalaisimia ei kannata pitää ulkona jatkuvasti, etenkään kosteina kuukausina tai ylipäätään sateella.

  koristevalaisin ulo
  koristeulkovalaisin

  Mitä valaistusratkaisuja ulkokoristevalaisimissa käytetään?

  Ulkokäyttöön tarkoitetuissa koristevalaisimissa käytetään nykyisin pääasiassa led-valonlähteitä. Virtalähteen osalta aurinkokennovalaisinten suosio on kasvanut merkittävästi viime vuosina, sillä teknologian kehitys on parantanut niiden käytettävyyttä selvästi.

  Aurinkokennovalaisimen mahdollisia sijaintipaikkoja ja käyttöä toki rajaa tarve suoralle auringonvalolle, mutta tämän vaatimuksen täyttyessä ne ovat muuten toimivia koristeita. Led-valonlähteet kuluttavat vain vähän sähköä, joten nykyvalaisinten akunkesto on jo suhteellisen pitkä. Uusimmissa ulkokoristevalaisimissa on myös jo lisäominaisuuksia, kuten valonvärin vaihto.

  Mitä seikkoja tulee pohtia ulkokoristevalaisinta hankittaessa?

  koristevalaisin ulkokaeyttoeoen

  Hankittaessa mitä tahansa valaisinta ulkokäyttöön on äärimmäisen tärkeää varmistaa sen IP-luokituksen (kotelointiluokituksen) riittävyys. Kaikki ulkovalaisimet ovat sään armoilla, mutta myös valaisimen sijaintipaikka vaikuttaa oleellisesti. Katon tai katoksen alle sijoitettu valaisin on suojassa suoralta sateelta, mutta pihalle ja esimerkiksi puutarhalammen läheisyyteen sijoitetulta valaisimelta vaaditaan enemmän.

  Useimpien kiinteästi ulkona olevien valaisimien vähimmäisluokitus on IP44. Jos ulkovalaisin sijoitetaan esimerkiksi pihan suihkulähteen läheisyyteen, nousee samalla myös vaadittu luokitus.

  Huomio: Monien Light-to-Go-tuotteiden IP-luokitus on alhaisempi kuin kiinteiden ulkovalaisimien, joten on suositeltavaa ottaa valaisimet sisään huonolla säällä. Aurinkokennovalaisimia suositellaan myös sisätiloissa säilytettäväksi pimeimmän ja kylmimmän talviajan läpi. Jos olet epävarma tietyn tuotteen kotelointiluokan riittävyydestä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

  Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
  0Ei suojausta
  1Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
  2Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
  3Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
  4Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
  5Suojattu pölyltä
  6Pölytiivis (täydellinen suojaus)
  Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
  0Suojaamaton
  1Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
  2Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
  3Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
  4Roiskuvalta vedeltä
  5Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
  6Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
  7Kestää hetkellisen upotuksen veteen
  8Kestää jatkuvan upotuksen veteen
  9KKestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä

   

  Haluatko lisätietoa ulos tarkoitetuista koristevalaisimista tai jostain muusta ulkovalaistukseen liittyvästä teemasta? Saat yhteyden asiakaspalveluumme numerosta +358 9 3157 9451 tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

   

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.