Klassiset / antiikkiset seinävalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Antiikkityyliset seinävalaisimet tuovat kotiisi menneiden vuosikymmenten tunnelmaa

  Seinävalaisimissa ulkonäkö on tärkeä ominaisuus, sillä katseen korkeudelle asennettuna ne keräävät runsaasti huomiota. Klassisissa, antiikkistyylisissä seinävalaisimissa käytetyt materiaalit ja värit täydentävät toisiaan niin hyvin, että tätä tyyliä edustava upouusi valaisin ei erottuisi uutena elementtinä vuosikymmeniä vanhasta sisustuksesta. Tähän tyylisuuntaan kuuluvat toisaalta myös shabby chic -tyyliset valaisimet, jotka edustavat 80-luvun retroa. Klassisille seinävalaisimille yhteistä on nostalginen ja viehättävä ilme, joka saa kuvittelemaan, että valaisimet ovat iältään kymmeniä vuosia vanhoja.

  Seinävalaisimen asentaminen

  Ennen kuin ryhdyt asentamaan uutta klassisen antiikkista seinävalaisintasi, lue käyttöohje ja kaikki turvallisuusohjeet huolellisesti, jotta olet varmasti kunnolla perehtynyt aiheeseen. Jos sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta sähköasennusten tekemisestä, pyydä avuksesi sähköalan ammattilainen, jolloin voit olla varma lopputuloksen laadusta.

  Vinkki: Jos seinävalaisimessasi on johto ja pistoke, pääset paljon helpommalla, sillä asennus rajoittuu vain valaisimen kiinnittämiseen seinään. Tarkista kuitenkin etukäteen, että lähettyvillä on pistorasia, sillä jatkojohdot ovat rumia. Pistokejohdolla varustettu seinävalaisin ovat loistava ratkaisu vuokra-asuntoon, sillä vuokrasopimus kieltää yleensä muutosten teon asunnon kiinteään sähköverkkoon. 

  seinaevalaisin antiikki
  seinaevalaisin antiikki

  Seinävalaisinten asennuskorkeus

  Huomioi asennusvaiheessa, ettet varmastikaan halua häikäistyä uuden valaisimesi valosta. Valaisin tulisi normaalisti kiinnittää noin viisi senttimetriä silmien korkeuden yläpuolelle, mikä tarkoittaa keskimäärin noin 1,70–1,80 metrin korkeutta lattiasta mitattuna.

  Klassisten seinävalaisinten tyypilliset ominaisuudet

  Antiikkistyyliset seinälamput sisältävät jo kauan sitten päättyneiden aikakausien tyylielementtejä. Osa tämän tyylisuunnan valaisimista pyrkii näyttämään aidosti iältään vanhoilta, tuoden huoneeseen syvällistä ja nostalgista tunnelmaa. Toinen suosittu suuntaus on klassisten elementtien hyödyntäminen valaisimissa, jotka halutaan kuitenkin ensisilmäyksellä tunnistettavan moderneiksi.

  antiikkinen seinaevalaisin
  antiikkinen seinaevalaisin

  Antiikkityylisten seinävalaisinten tyypit

  Antiikkityylisiä seinävalaisimia on monenlaisia. Sinulla on ehkä jo melko tarkka idea siitä, millaista valaisinta etsit, mutta vaihtoehtoja on edelleen paljon. Valikoimastamme löytyy esimerkiksi:

  • Yksi- ja monilamppuiset mallit
  • Varjostimella varustetut mallit tai mallit, joissa lamppu on suoraan näkyvillä
  • Soihtumaiset seinävalaisimet: lempeää ja häikäisemätöntä valoa
  • Puolipyöreät seinävalaisimen kuoret, jotka levittävät valon seinälle
  • Kohdevalaisimet ja spottivalot, jotka korostavat maalauksia
  • Ulosvedettävät mallit, joissa on haitarimainen seinäpidike
  klassinen seinaevalaisin
  klassinen seinaevalaisin
  seinaevalaisin antiikki

  Klassisen antiikkisten seinävalaisinten materiaalit

  ”Antiikkisesta” tulee mieleen ensisijaisesti messingin, hopean ja raudan kaltaiset materiaalit. Voit tutustua verkkokaupassamme antiikkityylisten seinävalaisinten monipuolisiin materiaaleihin hyödyntämällä suodatinta ”Materiaali”. Valittavanasi on muun muassa ruostumaton teräs, kristalli, messinki ja silkki. Lisäksi voit käyttää ”Väri”-suodatinta ja valita vaikkapa kullan sävyt. Tai sopisiko sisustukseesi kromi, vanha messinki tai sinkki

  seinaevalaisin antiikki
  antiikkinen seinaevalaisin

  Klassisen antiikkiset seinävalaisimet, joissa on katkaisin

  Oletko jo päättänyt hankkia antiikkisen seinävalaisimen? Mieti vielä ennen lopullisen päätöksen tekoa sitä, miten haluat valaisintasi ohjata. Vaihtoehtoja ovat:

  • vanha hyvä seinäkatkaisin – aina ajan tasalla
  • katkaisin suoraan valaisimessa – käyttö helposti suoraan valaisimesta
  • katkaisin johdossa – myös helppo käyttötapa
  • kaukosäädin – ohjaaminen onnistuu näinkin, tällöin valaisimessa on usein myös moniväritoiminto
  • kännykän sovellus – älyvalaisimia ja älylamppuja voi ohjata näppärästi kännykällä

  Vinkki: Seinävalaisimen ohjaaminen on mahdollista myös kahdella seinäkatkaisimella. Tämä järjestely on tuttu makuuhuoneesta, jossa on yksi katkaisin oven vieressä ja toinen sängyn lähellä. Jos sinulla on kysyttävää tästä tai muusta kytkemiseen ja ohjaamiseen liittyvästä aiheesta, käänny asiakaspalvelumme puoleen.  

  Antiikkistyyliset led-seinävalaisimet

  Led on ehdottomasti paras ratkaisu valaistuksen saralla, eivätkä seinävalaisimet – edes klassiset sellaiset – ole tästä mikään poikkeus. Led-teknologia säästää energiaa ja on ympäristöystävällinen valinta. Jos lamppu jää valaisimessasi näkyviin, kannattaa sinun tyyliä silmällä pitäen valita suosittu led-filamenttilamppu, joka on suunniteltu erityisesti avonaisia valaisimia varten. Led-filamenttilamput tuovat samat edut kuin muutkin modernit ledit:

  • Hehkulamppuihin verrattuna ne säästävät 90 % energiaa, halogeenilamppuihin verrattuna 60 %.
  • Pääset nauttimaan lähes huoltovapaasta tekniikasta.
  • LED-lamppujen käyttöikä on lähes 50 000 tuntia.
  • LED-tekniikka merkitsee erittäin kestäviä lamppuja.
  • Valo on 100-prosenttisen kirkas heti päällekytkemisestä lähtien.
  • Kompaktit muotoilut ovat modernin LED-tekniikan mahdollistamia.

  Jos sinulle jäi vielä kysyttävää, ota ihmeessä yhteyttä asiakaspalveluumme. Saat meihin yhteyden joko puhelimitse numerosta +358 9 3157 9451 tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.