Kattovalaisimet ulkotiloihin

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Kattovalaisimet ovat käytännöllisiä ja tyylikkäitä myös ulkotiloissa

  Pimeyden laskeutuessa terassi näyttää sopivassa valaistuksessa erittäin houkuttelevalta ja kutsuu viettämään aikaa. Tunnelmallisuuden lisäksi myös käytännöllisyys on valaistuksessa tärkeää, sillä ethän halua nyrjäyttää nilkkaasi terassilla kompuroidessasi. Paras vaihtoehto katetun ulkotilan valaisuun on liiketunnistimella varustettu kattovalaisin, sillä se syttyy vain tarvittaessa ja tarjoaa näin käyttömukavuuden lisäksi myös selvää säästöä sähkönkulutuksessa.

  Ulkotilojen kattovalaisinten parhaat käyttökohteet

  Tavallisimpia asennuspaikkoja ulkokäyttöön tarkoitetuille kattovalaisimille ovat esimerkiksi:

  • autokatos
  • terassi
  • ulkokeittiö
  • talon sisäänkäynnin yllä oleva katos

  Vinkki: Jotta et joudu etsimään valokatkaisinta, valitse liiketunnistin. Käytännöllisenä lisäetuna on se, että murtovarkaat eivät pidä yhtäkkiä syttyvästä kirkkaasta valosta.

  Ulkotilojen ja sisätilojen kattovalaisinten väliset erot

  Jos kosteat tilat jätetään huomioimatta, ei sisätiloihin hankittavalta valaisimelta vaadita kummoista suojaustasoa. Esimerkiksi olohuoneeseen voi melko huoletta valita juuri sen valaisimen, joka miellyttää silmää eniten. Ulkovalaisimia hankittaessa tilanne monimutkaistuu hieman, sillä kaikki ulos sijoitetut valaisimet joutuvat enemmän tai vähemmän tekemisiin kosteuden kanssa. Hankittaessa kattovalaisinta ulos onkin muistettava, että valtaosa sisätiloihin suunnitelluista valaisimista putoaa liian matalan kotelointiluokan vuoksi välittömästi pois vaihtoehtojen listalta. Ulkovalaisimen asennuspaikka määrittää sen, miten hyvin sen täytyy olla suojattu sateelta ja vierasesineiltä.

  Vinkki: Seuraavassa taulukossa esitetään yhteenveto eri IP-kotelointiluokkien tarjoamasta suojasta:

  Seuraavassa taulukossa selitetään eri kotelointiluokkien merkitykset:

  Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
  0 Ei suojausta
  1 Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
  2 Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
  3 Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
  4 Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
  5 Suojattu pölyltä
  6 Pölytiivis (täydellinen suojaus)
  Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
  0 Suojaamaton
  1 Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
  2 Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
  3 Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
  4 Roiskuvalta vedeltä
  5 Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
  6 Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
  7 Kestää hetkellisen upotuksen veteen
  8 Kestää jatkuvan upotuksen veteen
  9K Kestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä
  kattovalaisin ulos

  Liiketunnistimella varustetut kattovalaisimet ulkotiloihin

  Liiketunnistimen käytännöllisyyttä voi ulkovalaistuksessa tuskin kukaan kieltää. Jos olet hankkimassa uutta kattovalaisinta pihallesi, suosittelemme valitsemaan integroidulla liiketunnistimella varustetun mallin. Verkkokauppamme valikoiman löydät täältä.

  Vinkki: Toinen vaihtoehto on valaisimen varustaminen liiketunnistimella jälkikäteen. Tähän mahdollisuuteen voit tutustua liiketunnistimien alakategoriassa. Jos sinulla on asentamiseen liittyviä kysymyksiä, löydät asiakaspalvelumme yhteystiedot tämän sivun alaosasta.

  Lisähuomio: Jotta liiketunnistin ei kytke valaistusta päälle päiväsaikaan, on siihen tavallisesti yhdistetty hämärätunnistin. Hämärätunnistin estää liiketunnistinta toimimasta niinä aikoina, kun päivänvaloa on riittävästi.

  Liiketunnistintyypit

  Liiketunnistimissa käytetään kohteen havaitsemiseen erilaisia tekniikoita. Tavallisimmin kyseessä on joko infrapunaliiketunnistin (IR) tai suurtaajuudella toimiva tunnistin (HF). IR-tunnistimet sopivat erittäin hyvin ulkokäyttöön, sillä ne aktivoituvat havaitessaan lämpöeroa, eli esimerkiksi ihmisen liikkuessa pihalla. IR-tunnistimet toimivat aina pienellä viiveellä, mutta tämä ei lähtökohtaisesti ole mikään ongelma. HF-tunnistimet havaitsevat puolestaan kaikki liikkeet ja ne sopivat siksi parhaiten sisätiloihin, sillä ulkotiloissa ne aktivoituvat esimerkiksi tuulen liikuttaessa puun oksia. Kaikista moderneimmat HF-liiketunnistimet sopivat tosin myös ulkokäyttöön, sillä niiden älyteknologia osaa erotella relevantit ja turhat liikkeet.

  Vinkki liiketunnistimen asentamiseen: Monet toiminnoiltaan yksinkertaiset liiketunnistimet on konfiguroitu valmiiksi, eikä niihin siis tarvitse tehdä asennettaessa mitään lisäasetuksia. Osaan ulkoisista ja integroiduista tunnistimista voi kuitenkin määrittää omia asetuksia, kuten:

  • aika: miten pitkään valaisimen on oltava päällä?
  • hämärätunnistimen herkkyys: missä kirkkaustasossa valaisin kytkeytyy automaattisesti päälle?
  • tunnistusetäisyys
  kattovalaisin ulos

  Led-ulkovalaisimet

  Ledien ylivoimaisuudessa valaistusteknologiana ei ole merkittäviä eroa ulko- ja sisätilojen välillä, mutta niiden tietyt ominaisuudet korostuvat ulkokäytössä. Koska ledit ovat heti päälle kytkemisestä 100-prosenttisen kirkkaita, soveltuvat ne erinomaisesti liiketunnistimen kanssa käytettäviksi.

  kattovalaisin ulos

  Muita modernin LED-tekniikan etuja:

  • mahdollistaa kompaktin muotoilun
  • valaisee erityisen hyvin
  • pitkä käyttöikä – jopa 50 000 tuntia
  • erittäin energiatehokas ja näin ollen ympäristö- ja kukkaroystävällinen
  • ei sisällä elohopeaa

  Ulkotilojen kattovalaisinten värit

  Onko sinulla mielessäsi jokin tietty väri ulkotilojen kattovalaisinta varten? Ehkäpä antrasiitti? Käyttämällä verkkokaupassamme suodatinta ”Väri” saat kaivettua esiin tuotteet, joka sopivat makuusi.

  Ulkotilojen kattovalaisinten materiaalit

  Ruostumaton teräs on erittäin pidetty materiaali ulkovalaistuksessa, sillä se tarjoaa kestävyyttä ja tyylikästä ulkonäköä. Muihin ulkovalaisinmateriaaleihin voit tutustua käyttämällä verkkokaupassamme suodatinta ”Materiaali”

  kattovalaisin ulos

  Jos sinulla on vielä kysyttävää ulkotilojen kattovalaisimista, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai yhteydenottolomakkeen kautta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.