Kalustevalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Kalustevalaisimet – kätevä ja kaunis lisä kodin valaistukseen

  Kalustevalaisimet ovat pieniä ja huomaamattomia, mutta valon ollessa päällä havaitset, miten käteviä ne ovatkaan. Kalustevalaisinten hankkiminen ja asentaminen todellakin kannattaa, sillä niillä saatava lopputulos on varmasti mieleesi. Näiden valaisinten kanssa voit käyttää myös luovuuttasi. Hyviä ja käytännöllisiä ideoita:

  • Kiinnitä valaisin huomaamattomaksi ylöspäin osoittavaksi valaisimeksi olohuoneen kaapin päälle: tunnelmallinen valo tekee varmasti vaikutuksen.
  • Luetko mielelläsi ja onko sinulla suuri kirjahylly? Tuo kirjakokoelmasi esiin kalustevalaisimen valolla!
  • Heräsikö keräilijän vaistosi ja teitkö taas vastustamattoman löydön? Varusta vitriinisi kalustevalaisimilla ja tee siitä valaistu näyttämö lempiesineillesi.
  • On todella ärsyttävää etsiä aamuisin vaatteita vaatekaapista, jonka valikoimaa ei näe kunnolla. Kalustevalaisimet tulevat avuksi tässäkin tilanteessa.
  • Onko keittiön työtasolla varjoja? Tämän voit välttää käyttämällä työtasovalaisimia, jolloin vihannesten pilkkominen onnistuu tarkasti ja turvallisesti.
  kalustevalaisimet
  kalustevalaisimet

  Kalustevalaisinten kiinnittäminen

  Kalustevalaisimia voi kiinnittää kolmella eri tavalla:

  • Sileälle pinnalle asennetaan muovirengas, johon valaisin kiinnitetään. Tällöin huonekaluun ei tarvitse porata reikiä, mutta valaisin vie tilaa 1–2 cm.
  • Kalusteeseen porataan aukko, johon valaisin ja asennusjousi kiinnitetään. Asennus viimeistellään kääntämällä jousta, mikä lukitsee valaisimen paikalleen. Jousi vie n. 5 cm tilaa valaisimen oikealta ja vasemmalta puolelta ja jää osittain näkyville.
  • Kalusteeseen porataan reikä, johon valaisin upotetaan. Näin ei tarvita ylimääräistä tilaa korkeussuunnassa, eikä näkyville jää mitään muuta kuin itse valaisimen pinta. Ratkaisu on ihanteellinen kauniita vitriinejä ja hyllyjä varten.

  Jos sinulla on kysyttävää kalustevalaisinten asennuksesta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  kalustevalaisimet

  Kalustevalaisinten tyypit

  Kalustevalaisimia on yleisesti ottaen seuraavanlaisia:

  Lisätietoa eri valaisintyypeistä:

  Huonekaluihin upotettavat valaisimet ovat muotoilultaan varsin huomaamattomia, ja ne katoavat käytännössä kalusteen materiaaliin. Valaistustekniikaltaan nämä seinäruusut ovat kuitenkin varsin suorituskykyisiä. Ne luovat saman tunnelmallisen vaikutelman kuin pinta-asennettavat kohdevalot ja huonekaluihin kiinnitettävät valaisimet.

  Kaapinpäällysvalaisimet asennetaan nimensä mukaisesti kalusteen, esimerkiksi vitriinin tai peilin, päälle. Tämä valaisintyyppi korostaa kauniisti esimerkiksi kirjoja, patsaita tai mitä tahansa muuta kohdetta, joka halutaan nostaa esille. Kalusteiden päälle asennettavat valaisimet toimivat erinomaisesti tunnelman luojina.

  Työtasovalaisimet eli kaapinalusvalaisimet ovat omiaan keittiössä, sillä työskentelytasoilla on tarvetta hyvälle valaistukselle. Usein seinään kiinnitetyt kaapit ovat kuitenkin kattovalaisimen valon tiellä. Tällöin kaapin alle kiinnitettävät valaisimet ovat paras ratkaisu riittävän valaistuksen tuomiseksi vihannesten paloitteluun. Vinkki: hyvä ja yksinkertainen vaihtoehto on liimattavat LED-nauhat, jotka eivät juurikaan muodosta lämpöä ja jotka sopivat hienosti myös kalustevalaisimiksi.

  kalustevalaisimet
  kalustevalaisimet

  Huonekaluihin kiinnitettävät valaisimet asennetaan huonekalun pinnalle tai päälle pinta-asennuksena, ei siis upotuksena. Näin ollen valaisimet eivät häviä kalusteen sisään, vaan ne vievät oman tilansa. Tällä valaisintyypillä on mahdollista valaista pimeimmätkin nurkkaukset ja saada aikaan viehättävä tunnelmavalaistus.

  Paras valaistusteknologia kalustevalaisimiin

  Et varmaankaan ylläty kuullessasi, että paras valaistusteknologia myös kalustevalaisimiin on LED. LEDien edut ovat lyömättömät:

  • LED-lamput säästävät 60 % energiaa halogeenilamppuihin verrattuna ja jopa 90 % hehkulamppuihin verrattuna.
  • LEDit ovat kestävät hyvin jatkuvaa päälle- ja poiskytkemistä.
  • LEDien käyttöikä on jopa 50 000 tuntia, halogeenilamppujen puolestaan noin 4 000 tuntia.

  Kalustevalaisinten käyttökohteet

  Lähtökohtaisesti kalustevalaisimet sopivat kaikkialle, missä on huonekaluja, eli kellarista ullakolle. Seuraavassa muutamia ideoita kalustevalaisinten käyttöön:

  • Keittiö: kaapin alle asennettavat valaisimet, eli tässä tapauksessa työtasovalaisimet
  • Makuuhuone: vaatekaapin valaiseminen tai sängyn tunnelmallinen korostusvalaistus
  • Olohuone: vitriinin ja kirjahyllyn viehättävä tunnelmavalaistus
  • Lastenhuone: lasten leluhyllyn valaiseminen houkuttelevasti

  Kalustevalaisinten liittäminen verkkovirtaan

  Kalustevalaisimia on saatavilla sekä verkkovirta- että paristokäyttöisinä. Jos haluat välttää johtosotkun tai sähköliitännän tuonti valaisimen asennuspaikkaan on hankalaa, valitse paristokäyttöinen malli. Jos valaisin taas on usein käytössä ja valaistus pitempiä aikoja päällä, on verkkovirtaa käyttävä malli huomattavasti parempi valinta. Tarkista uutta valaisinta tilatessasi aina sen toimintatapa tuotekuvauksesta.

  kalustevalaisimet
  kalustevalaisimet

  Kalustevalaisinten automaattinen päällekytkeytyminen

  Kalustevalaisimen valo voi kytkeytyä automaattisesti päälle liiketunnistimen avulla, mikä on monessa tapauksessa näppärä ominaisuus. Jos haluat napata vaatekaapista kiireessä nopeasti T-paidan, säästää oven auetessa päälle kytkeytyvä valo arvokkaita sekunteja. Automaattisesti kytkeytyvä valo voi olla hyödyllinen myös esimerkiksi matkatessasi yöllä keittiöön hakemaan lasillisen vettä, sillä astuessasi huoneeseen valaistus kytkeytyy itsestään päälle. Liiketunnistimet tuovat kalustevalaisimiin tietyissä tapauksissa paljonkin lisää käyttömukavuutta, mutta usein perinteinen, manuaalinen katkaisin on riittävän käytännöllinen ratkaisu.

  Paloturvallisuusmerkinnät

  Vielä joitakin vuosia sitten oli tarkistettava, että kalustevalaisimissa oli paloturvallisuusmerkki ”M”. Vain näin voitiin taata, että asianmukaisesti asennetun kalustevalaisimen käyttöönotto oli turvallista. Nykyisin käytäntö on muuttunut, eikä tätä paloturvallisuusmerkkiä enää vaadita. Jos sinulla on kuitenkin kysyttävää siitä, sopiiko tietty valaisin valitsemaasi huonekaluun, voit ottaa yhteyttä ammattitaitoiseen neuvontaamme.

  Onko sinulla vielä kysyttävää kalustevalaisimista tai niiden asentamisesta? Ota meihin yhteyttä joko puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai lähetä viesti yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

  Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.