Tunnelmallinen lukuvalo

Luo täydellinen lukunurkkaus

Erityisellä lukulampulla varustettu lattiavalaisin on ehkä suosituin tapa luoda viihtyisä paikka lukemista ja netissä surffailua varten. Nojatuolin tai sohvan lähialue voidaan kuitenkin valaista monin eri tavoin, käyttämällä joko lattia-, pöytä-, riippu- tai seinävalaisimia. Toimivan ja lukemista tukevan valaistuksen lisäksi kannattaa miettiä myös valaisinten ulkonäköä, jotta toteutus on myös visuaalisesti miellyttävä. Sängyssä lukijat ovat puolestaan luottaneet pääsääntöisesti yöpöydälle asetetun pöytävalaisimen valoon, mutta muitakin valaistusratkaisuja on olemassa.

Korvaamaton
lattiavalaisin

Toimivan lukunurkkauksen luomiseen tarvitaan vain nojatuoli tai sohva sekä sopiva lattiavalaisin. Lisämukavuutta on helppo tuoda peiton ja tyynyjen avulla. Valaistuksen osalta kannattaa panostaa valon himmennettävyyteen, varsinkin jos luet perinteisten kirjojen lisäksi myös elektronisilta laitteilta.

Lattiavalaisimia lukemiseen

Klassinen
pöytävalaisin

Jos lukunurkkaukseen on käytettävissä hieman enemmän tilaa, saadaan sopivan maton, nojatuolin, sivupöydän ja pöytävalaisimen yhdistelmällä aikaan tunnelmallinen soppi. Jännittäviin rikosromaaneihin uppoutuminen sujuu parhaiten lämpimänvalkoisessa valossa.

Pöytävalaisimia lukunurkkaukseen

Tunnelmallinen
seinävalaisin

Sopivaan paikkaan asennetun seinävalaisimen suurin etu lukiessa on kirjalle tai lehdelle selän takaa optimaalisesti lankeava valo. Yleisesti seinävalaisinten parhaimpana puolena pidetään niiden luomaa tunnelmallista valaistusta. Oikeaoppisesti katseen korkeudelle asennettu seinävalaisin myös huomataan helposti, joten valaisimen ulkonäköön kannattaa panostaa.

Seinävalaisimia lukemiseen

Epäsuora
valo

Uplight-lattiavalaisimia on saatavilla hyvin erilaisissa muodoissa, joille yhteistä on kattoon kohdistettu, epäsuora ja miellyttävä valo. Osassa uplight-valaisimia on myös erillinen lukulamppu, jonka säädettävä varsi mahdollistaa täydellisesti luettavaan kohteeseen suunnatun valon.

Uplight-valaisimia lukemiseen

Viihtyisä valo
ylhäältä päin

Vaikka riippuvalaisimia näkeekin useimmiten ruokapöydän yllä tai eteisessä, on niille monia muitakin hyviä käyttöpaikkoja. Lukunurkkaukseen sijoitettu riippuvalaisin luo viihtyisän, ylhäältä päin säteilevän valon. Riippuvalaisin on hyvä vaihtoehto lattiavalaisimelle esimerkiksi pienissä tiloissa.

Riippuvalaisimia lukemiseen

Lukuvalo
iltakäyttöön

Osalle meistä ainoa oikea paikka lukemiseen on oma sänky. Viihtyisä valaistus ja hyvä kirja valmistelevatkin hyviin yöuniin. Klassinen tapa on hoitaa makuuhuoneen lukuvalaistus yöpöytälampulla, mutta myös lattiavalaisimilla, riippuvalaisimilla tai seinävalaisimilla saadaan aikaan toimivia ratkaisuja.

Lukuvaloja makuuhuoneeseen

UKK: usein kysyttyjä kysymyksiä lukuvaloista ja lukunurkkauksista

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

10 Voucher

*Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.