Upotettavat valaisimet 12V

Pienjännitteiset uppovalaisimet: tyylikäs valaistus hillitysti ja huomaamattomasti

Upotettavat kohdevalaisimet ovat täydellinen valinta, kun haluat kotiisi tehokasta, funktionaalista ja kohdistettavaa valoa. Tämä valaisintyyppi kätkeytyy suurimmalta osin alaslasketun katon sisään, joten matalissa huoneissa upotettavat valaisimet ovat erityisen hyödyllisiä tilan säästön vuoksi. Upotettavat kohdevalaisimet sulautuvat kauniisti sisustukseen, mutta pimeän tultua ne nousevat esiin tunnelmallisella valaistuksellaan.

Pienjännitteisen uppokohdevalaisimen asentaminen

Uppokohdevalaisinten asentaminen on jonkin verran tavallisia kattovalaisimia hankalampaa. Jos et ole varsinainen remonttireiska, on ehkä parempi, että pyydät avuksesi ammattilaisen. Asentaminen tapahtuu pääpiirteissään seuraavasti: alaslaskettuun kattoon (jonka takana on siis tyhjää tilaa), porataan reikä. Reiän on oltava täsmälleen oikean kokoinen, joten muista tuplatarkistaa koko tuotteen asennusohjeista. Kun asennusreikä on valmis, tehdään sähköliitäntä ja uppovalaisin painetaan paikalleen.

upotettava valaisin

Pienjännitteisten uppokohdevalaisinten asennussyvyys

Upotettavat alasvalot ovat todella kompakteja ja litteitä, mikä onkin monessa tapauksessa tärkeä etu verrattuna kattovalaisimiin, jotka voivat viedä paljonkin tilaa. Pienjännitteisten uppovalaisinten asentamisessa on kuitenkin otettava tarkasti huomioon ilmoitetut mitat ja etäisyydet. Nämä tiedot esitetään verkkokaupassamme tuotteen teknisissä tiedoissa sekä kätevässä asennusohjeessa, joka tulee jokaisen valaisimen mukana. Jos sinulla on kysyttävää asentamisesta, saat vinkkejä asiantuntevasta neuvonnastamme, jonka yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta. 

Pienjännitteisten uppokohdevalaisinten kotelointiluokka

Uppokohdevalaisimet ovat hyvä valinta, kun haluat luoda valaistuksella viimeisen silauksen kylpyhuoneeseesi. Ne takaavat harmonisen ja funktionaalisen valaistuksen, mutta turvallisuudesta on ehdottomasti aina huolehdittava valitsemalla asianmukainen kotelointiluokka. Sähkö ja kosteus ovat nimittäin huono yhdistelmä, ja sen takia kosteiden tilojen valaisimet on suojattava niihin tunkeutuvalta kosteudelta. Kylpyhuoneen lisäksi muodostuva vesihöyry tulee ottaa huomioon keittiössä. 

Sähköasentaja voi määrittää valaisimelta vaadittavan kotelointiluokan, sillä ammattilaiset tuntevat kylpyhuoneeseen liittyvät erityisvaatimukset. Mitä lähempänä valaisin on ammetta tai suihkua, sitä suurempi IP-kotelointiluokka vaaditaan.

Seuraavassa kätevässä taulukossa esitetään yhteenveto eri IP-kotelointiluokista ja niiden merkityksistä:

Matalajännitteinen uppokohdevalaisin ja muuntaja

Pienjännitteisiä alasvaloja käytetetään aina muuntajan kanssa, sillä nimensä mukaisesti ne toimivat verkkovirtaa (230 V) pienemmällä jännitteellä. Tätä valaisintyyppiä varten tarvitaankin aina joko muuntaja tai led-muuntaja, joka muuntaa verkkovirran valaisimelle sopivaksi. Pienjännitteen käytön etuna on se, matalajännitteisessä kohdevalaisimessa lamput kestävät yleensä vastaavia suurjännitevalaisimia pidempään.

Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
0Ei suojausta
1Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
2Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
3Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
4Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
5Suojattu pölyltä
6Pölytiivis (täydellinen suojaus)
Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
0Suojaamaton
1Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
2Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
3Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
4Roiskuvalta vedeltä
5Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
6Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
7Kestää hetkellisen upotuksen veteen
8Kestää jatkuvan upotuksen veteen
9KKestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä
Upotettava valaisin

Pienjännitteiset, himmennettävät uppokohdevalaisimet

Jos toivot kotiisi viihtyisää tunnelmaa, tarvitset valaistukseen ehdottomasti himmennysmahdollisuuden. Myös upotettavia spottivalaisimia on mahdollista himmentää sopivalla himmentimellä. Tärkeää: Himmentimen tulee olla yhteensopiva myös käytetyn muuntajan kanssa. Jos tällaisen järjestelmän kokoaminen vaikuttaa monimutkaiselta, käänny asiantuntevan neuvontamme puoleen.

Pienjännitteiset uppokohdevalaisimet settinä

Uppokohdevalaisimia asennetaan harvemmin yksittäisinä kappaleina, sillä ne näyttävät paremmalta sarjoina. Jos yksi alasvalo ei riitä tarpeisiisi, voit hankkia esimerkiksi kymmenen tai kolmen kappaleen pakkauksen.

Onko sinulla vielä kysyttävää pienjännitteisten uppokohdevalaisinten asentamisesta, kotelointiluokista tai asennussyvyydestä? Ota yhteyttä asiantuntevaan neuvontaamme. Voit soittaa numeroon +358 9 3157 9451 tai lähettää viestin yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Älä jää paitsi Black Week -tarjouksista!

Tilaa uutiskirjeemme ja pääset nauttimaan heti parhaista tarjouksista.

10 Voucher

*Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.