Sisävalaisimet Makuuhuone

Makuuhuoneen valaisimet kaikkiin tilanteisiin

lukuhetkistä pukeutumiseen

Makuuhuoneessa pitäisi olla öisin pimeää, ellei sitten satu pitämään yövalosta. Muuten mieleen tulee monta tilannetta, jotka vaativat toimivaa tai tunnelmallista valaistusta. Valoa tarvitaan esimerkiksi iltaisin kirjan lukemiseen ja romanttisiin hetkiin sekä aamuisin pukeutumiseen. Onkin aivan selvää, että yksi makuuhuoneen valaisin ei riitä kaikkiin erilaisiin tilanteisiin. Siksi on syytä pohtia, mitä valaisimia makuuhuoneeseen tarvitaan.

Makuuhuoneen valaisimet

Sopivan valaistuksen luominen joka tilanteeseen on joko hankalaa tai mahdotonta yhdellä valaisimella. Tässä on lyhyt yhteenveto valaisimista, jotka ovat tarpeellisia makuuhuoneessa.

 • Makuuhuoneen kattovalaisin
  Kattovalaisin on aivan välttämätön, sillä se huolehtii huoneen yleisvalaistuksesta. Kattovalaisimen täydennyksenä voi ja kannattaa käyttää tunnelmallista aluevalaistusta ja kaunista korostusvalaistusta, jolloin saadaan aikaan toimiva valaistuskokonaisuus kaikkiin arkipäivän tilanteisiin.
    
 • Makuuhuoneen seinävalaisin 
  Makuuhuoneen seinävalaisin on erityisen kätevä, sillä se tarjoaa paljon muutakin kuin yleisvalaistusta. Kun seinävalaisin asetetaan vinoon sängyn yläpuolelle, voi se toimia mainiosti yöpöydän valaisimen korvaajana. Seinävalaisin on erityisen kätevä, jos siinä on lisänä lukuvalo, jonka voi taivuttaa sopivaan asentoon.
    
 • Makuuhuoneen riippuvalaisin 
  Makuuhuoneen riippuvalaisin on aina koristeellinen sisustuselementti, minkä lisäksi se voi olla myös romanttinen ja leikkisä. Riippuvalaisin voi mallista riippuen toimia makuuhuoneen katseenvangitsijana ilman valoakin. Kun valo kytketään päälle, saa valaisin aikaan tyylikkään valosaarekkeen kaikista yksityisimpään huoneeseesi.
Makuuhuoneen valaisimet
Makuuhuoneen valaisimet
Makuuhuoneen valaisimet

Makuuhuoneen yöpöydän valaisin

Yöpöytävalaisin on makuuhuoneen valaisimista sinua kaikkein lähimpänä ja varmasti tarpeellinen. Tarvitset sitä silloin, kun et malta laskea uusinta suosikkikirjaasi käsistäsi ennen nukkumaanmenoa. Valaisinmalleja on monia, joten löydät varmasti kotisi sisustustyyliin sopivan valaisimen.

Makuuhuoneen kattokruunu

Jos pidät luksuksesta ja haluat viettää yösi kuin kuningas, katselet varmaankin kattokruunuja makuuhuoneeseesi. Kattokruunu on oiva valinta silloin, kun haluat sisustaa näyttävästi ja tyylikkäästi myös ne kotisi tilat, joissa et ota vastaan vieraita. Tämä valaisintyyppi on näppärä keino lisätä luksusta makuuhuoneeseen.

Makuuhuoneen valaisimet
Makuuhuoneen valaisimet

Makuuhuoneen lattiavalaisin

Lattiavalaisimella voi luoda tunnelmallisia valosaarekkeita myös makuuhuoneeseen. Jos huoneessa on riittävästi tilaa, voit valita vaikkapa leveän ja laajalle ulottuvan valaisimen, esimerkiksi kauniin kolmijalkaisen lattiavalaisimen, joka tuo mukanaan loft-ilmettä.

Vaatekaapin valo

Joudutko tunnustelemaan vaatteitasi hämärässä ja arvailemaan väriyhdistelmiä, jotka kuitenkin päivänvalossa osoittautuvat epäsopiviksi? Näin ei käy, jos käytät makuuhuoneen vaatekaapissa upotettavia kalustevalaisimia tai LED-nauhoja. Ne eivät ole makuuhuoneen valaistuksen tärkeimpiä valaisimia, mutta varmasti tervetullut ja käyttömukavuutta aikaansaava lisä.

Makuuhuoneen valaisimet
Makuuhuoneen valaisimet

Makuuhuoneen romanttinen valaistus

Romanttinen valaistus ei saa olla liian kirkas, vaan mielellään himmennetty ja epäsuora. Onkin aivan selvää, että valaisinta valittaessa on muistettava himmennettävät mallit. On epämiellyttävää joutua katsomaan suoraan lamppuun, joten siksi olisikin parempi, että valo heijastuu tilaan lempeästi katosta tai seinistä ja luo näin romanttista tunnelmaa. Sopivia valaisinvaihtoehtoja ovat esimerkiksi seinävalaisimet ja uplight-lattiavalaisimet, mutta periaatteessa ainoa vaatimus on, että valo heijastuu seinälle tai kattoon eikä suoraan huoneeseen.

Makuuhuoneen epäsuora valaistus

Epäsuora valaistus on ehdottomasti paras ratkaisu, sillä se saa aikaan romanttista tunnelmaa. Ei kannata kuitenkaan pitäytyä pelkässä epäsuorassa valaistuksessa, sillä makuuhuoneessa on myös monia tilanteita, joihin suora valo sopii erinomaisesti. Voit käyttää suoraa valoa esimerkiksi lukemiseen ja pukeutumiseen.

Makuuhuoneen valaisimet

Makuuhuoneen valaisinten LED-lamput

Yleisesti ottaen valaisimiin kannattaa aina valita LED-lamput. Moderni LED-tekniikka tuo mukanaan niin monia etuja sekä sinulle että ympäristölle, että mitään muuta ratkaisua ei kannata harkitakaan. Seuraavat hyödyt vakuuttavat sinut varmasti:

 • Voit säästää merkittävästi sähkölaskussa ja suojella samalla ympäristöä.
 • Hehkulamppuihin verrattuna LED-lamput kuluttavat 8090 % vähemmän energiaa.
 • LEDit kestävät todella pitkään: niiden käyttöikä on 50-kertainen hehkulamppuihin verrattuna.
 • LED-lampun käyttöikä on jopa 50 000 tuntia.
 • LED-tekniikka takaa lampun erinomaisen lämmönhallinnan.

Makuuhuoneen valaisinten lisäominaisuudet

Kaikki makuuhuoneen valaisimet kykenevät valaisemaan kauniisti, mutta toisaalta kaikissa ei ole kiinnostavia lisätoimintoja. Siksi sinun onkin valittava tarkkaan oikeanlainen valaisin makuuhuonettasi varten. Tutustu valaisinten seuraaviin ominaisuuksiin: 

 • Himmennettävyys
  Aamuisin makuuhuoneen kattovalaisimen on syytä loistaa niin kirkkaasti, että näet pukeutua hyvässä valossa. Iltaisin ehkä kaipaat puolestaan viihtyisämpää tunnelmaa, eli toisin sanoen toivot himmeämpää valaistusta. Valaistuksen säätö tilanteeseen sopivaksi onnistuu näppärästi himmennettävällä valaisinmallilla, jossa voi olla esimerkiksi kosketushimmennin tai easydim-toiminto. Jos tarvitset apua sopivan valaisimen valintaan, auttaa asiakaspalvelumme sinua mielellään.
 • Kauko-ohjattavuus
  Jos nautit pitkistä sunnuntaiaamuista aamiaista sängyssä syöden, ei sinun pitäisi joutua nousemaan sängystä turhaan, jos haluat himmentää valaistusta tai vaihtaa valon väriä. Tällaisessa tilanteessa kaukosäädin on erityisen kätevä. Makuuhuoneen valaisinten kaukosäätimessä on usein värinvaihtotoiminto, ja saatavilla on myös älyvalaisimia. Tutustu tuotteiden teknisiin tietoihin verkkokaupassamme ennen lopullisen päätöksen tekoa.
 • Älytoiminnot
  Älykoti tarjoaa monia hyötyjä, kuten turvallisuutta, mukavuutta ja hauskuutta. Jos valitset älyvalaisimen makuuhuoneeseesi, voit ohjata valaistusta helposti sovelluksella tai puheohjauksella. Valaistuksesta tulee tällöin osa älykotijärjestelmää, jonka kaikki komponentit ovat yhteensopivia. Jos olet kiinnostunut ottamaan ensimmäisen askeleen kohti älykotia, käänny asiantuntevan neuvontamme puoleen (yhteystiedot sivun alaosassa).

Makuuhuoneen valaistukseen sopivat tyylisuunnat

Makuuhuoneen sisustukseen on tarjolla monia eri tyylisuuntia, joista sinun on vain valittava oma suosikkisi. Jos olet aikeissa sisustaa kotisi uudelleen, kannattaa sinun tutustua myös uusiin tyylisuuntiin, jotka tuovat uutta, raikasta ilmettä asuintiloihin. Käytä verkkokaupassamme ”Tyyli”-suodatinta, niin näet ehdotuksia tämänhetkisistä trendeistä. Tutustu eri tyyleihin rauhassa ja valitse suosikkisi. 

Makuuhuoneen valaisimet
Makuuhuoneen valaisimet
Makuuhuoneen valaisimet

Muutamia tyyliehdotuksia:

 • Moderni (ajattoman pelkistettyjä malleja, joissa on teknisiä hienouksia)  
 • Design (tunnettujen design-valmistajien valaistusideoita – vieraile sivustomme Tuotemerkit-osiossa)
 • Maalaistyyli (rustiikkisen viehättävää ilmettä ja paljon puuta)
 • Marokkolainen (itämaistyylisiä valaisimia, kuin tuhannen ja yhden yön tarinoista)
 • Välimerellinen (lämmintä ja etelämaalaista ilmettä)
 • Skandinaavinen (yksinkertaista, hillittyä ja luonnollista)
 • Vintage (tyylikästä kirpputorien charmia ja nostalgiaa)

Makuuhuoneen valaisinten värit

Löydät valikoimastamme makuuhuoneeseesi varmasti lempiväriäsi edustavan valaisimen, olipa se sitten hillitty valkoinen, musta tai harmaa, kirkkaan värikäs tai erityisen näyttävä ja kullanvärinen. Kun käytät Väri-suodatinta, näet, missä väreissä unelmiesi valaisin on saatavilla. Jos sinulla on jotakin kysyttävää, ota yhteyttä asiantuntevaan neuvontaamme, jonka yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

Makuuhuoneen valaisimet
Makuuhuoneen valaisimet

Makuuhuoneen valaisinten materiaalit

Yksi lähestymistapa sopivan valaisimen löytämiseen on materiaalien kautta, sillä materiaalilla on toki paljon vaikutusta valaisimen ulkonäköön. Jos haluat valita makuuhuoneen valaisimen siinä käytetyn materiaalin mukaan, voit käyttää Materiaali-suodatinta tutustuaksesi eri mahdollisuuksiin. Ehkäpä löydät uusia ideoita ja vaihdat lempimateriaalisi puun tällä kertaa betoniin, bambuun tai saveen. Valikoimaa on paljon – tutustu ja inspiroidu.

Onko sinulla vielä kysyttävää makuuhuoneen oikeanlaisesta valaistuksesta? Ota siinä tapauksessa yhteyttä asiantuntevaan neuvontaamme. Voit soittaa numeroon +358 9 3157 9451 tai lähettää viestin yhteydenottolomakkeella.

 • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
 • 50 päivän palautusoikeus
 • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

15 Voucher

*Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.