Riippuvalaisimet ulkotiloihin

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Riippuvalaisin ulkokäyttöön

  Näyttävä valinta ulkovalaistukseen

  Riippuvalaisin on hyvin tavallinen näky ruokapöydän yllä, mutta harva sisustaja on tietoinen siitä, että tätä valaisintyyppiä käytetään myös ulkona. Ulkoriippuvalaisin löytää paikkansa kotipihan katetuilta alueilta, kuten esimerkiksi ulko-oven läheisyydestä, terassilta, paviljongista tai jopa parvekkeelta. Ulkokäyttöön suunniteltuja riippuvalaisimia on vieläpä saatavissa eri tyyleissä aina moderneista antiikkistyylisiin asti. Yksi asia on kuitenkin varma: Mihin tahansa ulko-alueelle riippuvalaisimesi asennatkaan, tulee se yhä melko epätavallisena valintana varmasti herättämään keskustelua.

  Mitkä ulkokäyttöön tarkoitetut riippuvalaisimet ovat trendikkäitä?

  Riippuvalaisinten laajempi käyttö ulkona on oikeastaan vasta alkamassa, joten tässä mielessä kaikki ulkoriippuvalaisimet tyylistä riippumatta ovat trendikkäitä. Suosituimpia tyylisuuntia ovat tällä hetkellä minimalistinen, teollinen ja antiikkistyylinen. Erityisen haluttuja ovat käsinpuhalletuilla lasikuvuilla varustetut mallit, jotka hurmaavat kauneudellaan.

  Monet tunnetut valaisinvalmistajat valmistavat design-riippuvalaisimia myös ulkokäyttöön, ja onpa käynyt jo useasti niinkin, että sisätiloihin riippuvalaisinta etsivät sisustajat ovatkin löytäneet haluamansa tuotteen ulkovalaisinten valikoimasta. Tällaisessa ratkaisussahan ei sinällään ole mitään vikaa. Tunnetuista valaisinmerkeistä ulkoriippuvalaisimia valmistavat esimerkiksi:

  • Artemide
  • Foscarini
  • Karman
  • Masiero
  riippuvalaisin ulos
  riippuvalaisin ulkokaeyttoeoen
  riippuvalaisin ulos
  riippuvalaisin ulkokaeyttoeoen

  Miten ulkokäyttöön suunniteltu riippuvalaisin kiinnitetään?

  Pääsääntöisesti ulkoriippuvalaisimet asennetaan katetuille ulkoalueille, kuten. terassille tai paviljongin kattoon. Asennus ei sinällään poikkea tavallisen riippuvalaisimen tai vastaavasti ulkovalaisimen asennuksesta, mutta yksityiskohtaisia yleisohjeita on mahdoton antaa, sillä eri tuotteiden välillä on suuria eroja. Tarkka asennustapa ilmenee kuitenkin aina ulkoriippuvalaisimen mukana tulevasta asennusohjeesta.

  Onko ladattavilla akuilla varustettuja ulkoriippuvalaisimia olemassa?

  Jos et syystä tai toisesta pysty kytkemään ulkovalaisimia virtalähteeseen, ei se tarkoita sitä, että tyylikäs ulkovalaistus on unohdettava. Myös ulkokäyttöön sopivia riippuvalaisimia on olemassa akkukäyttöisinä malleina.

  Jos akkukäyttöiset ulkovalaisimet kiinnostavat sinua, suosittelemme Paulmannin USB-kaapelilla ladattaviin tuotteisiin tutustumista.

  riippuvalaisin ulos
  riippuvalaisin ulkokaeyttoeoen

  Minkälainen suojaluokka ulos asennettavalta riippuvalaisimelta vaaditaan?

  Ulkona sijaitsevat riippuvalaisimet ovat suhteellisen hyvässä suojassa moniin muihin ulkovalaisimiin verrattuna, mutta siltikin ne joutuvat kestämään hyvin hankalia sääolosuhteita. Ulkovalaisimilta vaaditaan aina sisävalaisimia korkeampi kotelointiluokitus (IP-luokka), eivätkä riippuvalaisimet ole mikään poikkeus.

  Ulkovalaisimilta vaaditaan aina vähintään IP44-luokan kotelointi, mutta vaatimus voi sijaintipaikasta riippuen olla selvästi korkeampikin.

  Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
  0 Ei suojausta
  1 Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
  2 Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
  3 Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
  4 Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
  5 Suojattu pölyltä
  6 Pölytiivis (täydellinen suojaus)
  Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
  0 Suojaamaton
  1 Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
  2 Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
  3 Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
  4 Roiskuvalta vedeltä
  5 Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
  6 Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
  7 Kestää hetkellisen upotuksen veteen
  8 Kestää jatkuvan upotuksen veteen
  9K Kestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä

  Jäikö sinulle kysyttävää ulos asennettavista riippuvalaisimista tai valaistuksesta yleisesti? Tavoitat asiakaspalvelumme numerosta +358 9 3157 9451 tai voit käyttää yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.