Modernit seinävalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Trendikkääseen kotiin sopivat


  modernit seinävalaisimet

  ”Modernilla” on käsitteenä monta merkitystä. Se voi kuvata esimerkiksi sisustustyyliä, valotekniikkaa tai jopa elämänasennetta. Moderneissa seinävalaisimissa yhdistyvät oikeastaan käsitteen kaikki ulottuvuudet, sillä modernin ulkonäön lisäksi myös käytetty valaistusteknologia on moderni.

  Valitsemalla uusinta teknistä osaamista edustavan valaisimen ja antamalla arvoa tuotteen laadulle ja kestävyydelle on myös elämänasenteesi moderni ja ympäristötietoinen. Nettilamppu.fi-verkkokaupasta löydät valtavan valikoiman moderniin sisustustyyliin sopivia valaisimia.

  Modernit seinävalaisimet eri huoneisiin

  Modernit seinävalaisimet näyttävät hyviltä niin olohuoneessa, kylpyhuoneessa kuin eteisessäkin, mutta erilaiset tilat asettavat erilaisia vaatimuksia valaisimen muotoilulle. Hankkiessa valaisinta kosteaan tilaan, kuten esimerkiksi kylpyhuoneeseen, on ehdottomasti muistettava, että valaisimen kotelointiluokan (IP-luokan) tulee olla riittävä.

  Muistathan, että seinävalaisimen asentaminen tulisi aina antaa sähköalan ammattilaisen tehtäväksi.

  seinaevalaisin moderni

  Olohuone

  Olohuoneessa vietetään normaalisti eniten aikaa, myös vieraiden kanssa, joten ne ovat oikeita paikkoja uusien valaisintrendien esittelemiseen. Tällä hetkellä trendikkäät, modernit seinävalaisimet on tehty joko puusta tai betonista.

  Modernit seinävalaisimet eivät ole kuitenkaan vain tyylikkäitä koriste-esineitä, vaan ne toimivat huoneen yleisvalaistuksen tukena tehostamalla tietyn alueen valaistusta. Toisaalta seinävalaisimia voi käyttää myös ainoastaan tunnelman luomiseen, mihin esimerkiksi valon ylös- ja alaspäin suuntaavat seinävalaisimet sopivat erinomaisesti.

  seinaevalaisin moderni

  Eteinen ja portaikko

  Yleinen ongelma eteisessä on tilanpuute, mikä rajoittaa sisustussuunnittelua merkittävästi. Monissa kodeissa eteiseen ei yksinkertaisesti mahdu kovin suurikokoista seinävalaisinta.

  Ahtaisiin tiloihin sopii loistavasti sisäänrakennetulla (eli kiinteällä) led-teknologialla varustettu seinävalaisin, sillä tarjolla on runsaasti hyvin litteitä malleja. Muotoilun osalta ei tarvitse muuten tinkiä, sillä nämä valaisimet näyttävät tyylikkäiltä ja jopa futuristisilta. Perinteisiin lampunkannoilla varustettuihin valaisimiin verrattuna nämä ohuet seinävalaisimet näyttävät hyvinkin moderneilta.

  seinaevalaisin moderni

  Kylpyhuone

  Kylpyhuoneen seinävalaisimen valintaan liittyy muutamia rajoituksia. Esimerkiksi modernit kylpyhuoneen seinävalaisimet kuuluvat useimmiten peilivalaisimien tuoteryhmään, ja niissä on yleensä suljettu akryylivarjostin ja krominvärinen runko.

  Sähkö ja vesi on tunnetusti hengenvaarallinen yhdistelmä, joten kosteiden tilojen määräyksiä on noudatettava aina. Kylpyhuone jaetaan eri suoja-alueisiin kosteuden intensiteetin mukaan, ja näille eri alueille asennettavien valaisimien tulee olla aina tietyn kotelointiluokan mukaisia. Sähköasentaja on aina kartalla riittävistä IP-luokista ja osaa näin ollen suositella riittäviä suojaustasoja valaisimillesi.

  Jos sinulla on kysyttävää kosteiden tilojen valaistuksesta, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, jonka yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  Modernien seinävalaisinten valotekniikka

  Tyylikkään ilmeen ja laadukkaan materiaalin lisäksi modernista seinävalaisimesta täytyy tietysti löytyä modernia led-teknologiaa.

  Seinävalaisimissakin käytetään kahta erilaista ratkaisua: joko kiinteästi asennettuja led-valonlähteitä tai vaihdettavia lamppuja ja valaisinkantoja.

  Kiinteästi asennetut ledit

  Kiinteästi asennetut led-valonlähteet koetaan usein aluksi negatiivisena ratkaisuna, sillä niitä ei voi vaihtaa. Nykyiset kiinteät ledit kestävät kuitenkin vuosikausia päivittäisessä käytössä, joten valaisimen päivittämisestä ei tarvitse stressata. Kiinteiden valonlähteiden etuna on erityisesti mahdollisuus minimalistiseen muotoiluun, mikä näkyy esimerkiksi äärimmäisen litteinä valaisimina. Ulkonäön puolesta kiinteät ledit ovatkin aina toimiva ratkaisu.

  Vaihdettavat led-lamput

  Perinteisellä lampunkannalla varustettu valaisin tarjoaa myös omat hyötynsä. Jos sinulla on jo kaunis seinävalaisin, josta et halua luopua, voit päivittää sen helposti led-valaisimeksi kiertämällä vain sopivalla kannalla varustetun led-lampun paikalleen. Yhtä vaivattomasti ja nopeasti käy myös vanhan halogeeni- tai energiansäästölampun päivittäminen älylamppuun. Lampunkannalla varustetun valaisimen etuna on se, että voit koska tahansa muuttaa valaisimen ominaisuuksia hankkimalla esimerkiksi eri valonväriä säteilevän lampun.

  seinaevalaisin moderni

  Ledien edut moderneissa seinävalaisimissa

  Led-valotekniikan etuja ovat:

  • jopa 90 %:n säästöt energiankulutuksessa ja kustannuksissa hehkulamppuihin verrattuna
  • jopa 50 000 tunnin käyttöaika: vähemmän jätettä, eikä huoltoa tarvita
  • heti 100-prosenttisen kirkas valo, joten valon syttymistä ei tarvitse odottaa
  • kaunista valoa asuintiloihin ja työhuoneisiin
  • (teknisten erityisominaisuuksien, esimerkiksi älykotivalaistuksen, käyttö mahdollista)

  Modernit seinävalaisimet ja valon himmentäminen

  Viime vuosien aikana valon himmennettävyydestä on tullut ominaisuus, jota pitkälti jo edellytetään uutta valaistusta suunnitellessa. Valon himmentäminen ei sinällään ole uusi juttu, sillä tätä ominaisuutta käytettiin jo hehku- ja halogeenilamppujen kanssa. Muista aina led-valaistusteknologian osalta se, että kaikki led-valonlähteet eivät ole himmennettävissä. Lisäksi erilaisten led-lamppujen himmentämiseen on tarjolla erilaisia ulkoisia himmentimiä, eivätkä kaikki yhdistelmät ole yhteensopivia. Väärin valittu himmennin voi rikkoa valonlähteen lisäksi myös valaisimen.

  Helpoin ratkaisu himmennykseen on EasyDim-teknologia, joka nimensä mukaisesti on helppo ottaa käyttöön.

  EasyDim toimii seuraavasti:

  seinaevalaisin moderni
  • himmennystekniikka on asennettu kokonaan valaisimeen (vaihdettava lamppu on EasyDim-mallia tai kiinteästi asennetut ledit tukevat tätä teknologiaa),
  • erillistä ulkoista himmennintä ei tarvita,
  • myöskään kiertokytkintä tai vastaavaa ei tarvita himmennyksen käynnistämiseen,
  • sen sijaan valo kytketään päälle tavallisesta valokatkaisimesta, joka painetaan nopeasti päälle, pois ja takaisin päälle,
  • tällöin jatkuva himmennystoiminto käynnistyy automaattisesti,
  • ja kun katkaisinta painetaan kahdesti, valo pysyy haluamallasi kirkkaustasolla.

  Jos EasyDim ei himmennysratkaisuna riitä sinulle, kannattaa sinun ehdottomasti tutustua älyvalaistukseen. Käyttämällä älyvalaisimia ja -lamppuja voit liittää kotisi valaistuksen kätevästi verkkoon ja säätää valoa myös värin osalta näppärästi älypuhelinsovelluksen kautta.

  Älyvalaistus tuo parhaimmillaan todella kodikasta tunnelmaa, joten älyteknologiaan kannattaa tutustua myös modernien seinävalaisinten osalta.

  Jos sinulle jäi kysyttävää seinävalaisimista tai valaistuksesta yleensä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme joko numeroon +358 9 3157 9451 tai käyttämällä yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.