Loisteputkivalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Kostean tilan valaisimet

  Turvallinen valaistus kosteisiin tiloihin

  Kosteissa tiloissa sijaitsevilta sähkölaitteilta vaaditaan tavallista enemmän, eivätkä valaisimet ole tässä mielessä mikään poikkeus. Kosteisiin tiloihin suunniteltuja valaisimia yhdistää aina erityisen kestävä ja tiivis kotelointi, joka eristää valaisimen sähköosat täysin ilmassa leijuvalta kosteudelta, silloinkin, kun kosteus silminnähtävästi kondensoituu valaisimen pinnalle. Kosteiden tilojen valaisimet ovat kaupallisten tilojen lisäksi hyvin tavallisia ratkaisuja esimerkiksi yksityiskotien kodinhoito- ja pesuhuoneissa.

  Kostean tilan valaisinten erikoissuojaus

  valaistus kosteaan tilaan

  Kostean tilan valaisimet ovat pinta-asennettavia diffuusorivalaisimia, joissa muovinen diffuusoriosa peittää ja suojaa lamppua ja lampunkantaa.

  Kostean tilan valaisinten kotelointiluokka on lähtökohtaisesti vähintään IP65, mikä tarkoittaa, että valaisin on täysin suojassa vierasesineiltä sekä kaikista suunnista tulevalta vesisuihkulta. Näiden pinta-asennettavien valaisinten rungossa käytetyt muovit eroavat toisistaan kovuudessa, ja ollen luonnollisesti myös iskunkestävyydessä.

  Kodinhoitohuoneessa valaisimelta tuskin edellytetään korkeaa iskunkestävyyttä, vaan mielenkiinto on lähinnä erinomaisessa kosteussuojauksessa. Kovimmista muovisekoituksista valmistettuja valaisimia käytetäänkin esimerkiksi pysäköintitaloissa, joissa ne joutuvat kestämään ilkivaltaa. Räjähdyssuojatut valaisimet tarjoavat parhaan mahdollisen suojauksen esimerkiksi öljynjalostamoille, teollisuushalleihin ja huoltoasemille.

  Kostean tilan valaisimissa käytettävä valotekniikka

  Kosteisiin tiloihin suunnitellut valaisimet ovat muodoltaan pitkiä ja kapeita, joten ei ole yllättävää, että tässä valaisintyypissä on käytetty ja käytetään edelleen loisteputkia (eli loistelamppuja). Nykyisin vaihtoehtona ovat kuitenkin led-valonlähteet, jotka voivat olla valaisimeen kiinteästi asennettuja tai loisteputkien tavoin vaihdettavia led-lamppuja.

  Ledit ovat huomattavasti energiatehokkaampi valinta, eli ne tuottavat tarvittavan valaistuksen kuluttaen selkeästi vähemmän watteja. Erot konkretisoituvat nopeasti vähänkään suuremmista teollisuustiloissa. Led-valonlähteet myös saavuttavat täyden kirkkautensa heti sytyttämisen jälkeen, mitä yleisesti pidetään loisteputkiin verrattuna suurimpana etuna.

  Miten kostean tilan valaisin asennetaan?

  kostean tilan valaisimet
  kostean tilan valaisimet

  Kostean tilan valaisimia on saatavilla eri kokoisina, pituuden ollessa tavallisimmin 60, 120, 150 tai 180 cm. Kattoon tai seinälle kiinnitettävien mallien lisäksi saatavilla on riippuvalaisimen tavoin kiinnitettäviä valaisimia.

  Kaupallisessa käytössä noudatetaan täsmällistä valaistussuunnitelmaa, mutta yksityistiloissa, kuten pesutuvassa tai harrastehuoneessa, riittää, että valaisin on kooltaan ja valovirraltaan riittävä ja että sen asennus annetaan sähköalan ammattilaisen tehtäväksi.

  Mitä lineaarivalaisimet ovat?

  Lineaarivalaisimet ovat diffuusorivalaisinten tyyppi. Niiden erikoisuutena on valaisimen päissä olevat liitännät, jotka mahdollistavat useamman valaisimen liittämisen toisiinsa. Liittämismahdollisuus on erittäin kätevä tilanteissa, joissa tietyn pituinen pinta on saatava hyvin valaistuksi.

  Jäikö sinulle kysyttävää kostean tilan valaisimista tai muusta valaistukseen liittyvästä aiheesta? Asiakaspalvelumme vastaa kysymyksiisi mielellään numerossa +358 9 3157 9451 tai voit käyttää yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

  15 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.