LED-paneelit

Suosittelemme tästä kategoriasta

  LED-paneelit: innovatiivista, kirkasta ja modernia valaistusta

  LED paneeli

  LED-paneelien erityisominaisuudet tavallisiin kattovalaisimiin verrattuna

  LED-paneelien heti ensimmäisenä havaittava erityisominaisuus liittyy muotoiluun: ne ovat litteitä. Nämä valaisimet ovat profiililtaan erittäin ohuita, mikä on kompaktin ja modernin led-valaistusteknologian ansiota. Tällaisen muotoilun etuna on se, että itse valaisin pysyttelee taka-alalla, mikä sisustuksen osalta edustaa varsin modernia ja minimalistista linjaa. Koska valaisin itse ei juurikaan vie tilaa, voidaan led-paneelilla luoda vaikutelma suuremmasta tilasta. Juuri tästä syystä led-paneelit ovatkin kiinnostava vaihtoehto pieniin huoneisiin.

  Toinen erityisominaisuus koskee valaistusta: led-paneelin koko pinta loistaa tasaista ja häikäisemätöntä valoa. Valaistus on siis aivan erilainen kuin esimerkiksi hehkulampusta tuleva pistemäinen valo. led-paneelit takaavatkin huoneeseen aina tasaisen ja kirkkaan valaistuksen.

  Upotettavat ja pinta-asennettavat paneelit

  LED-paneeleita on asennustavan osalta kahdenlaisia: upotettavia ja pinta-asennettavia. Upotettavat paneelit asennetaan kattorakenteen sisään, jolloin rakenne (katto) ja valaistus (led-paneeli) muuttuvat yhdeksi ja samaksi kokonaisuudeksi. Upotettavat paneelit eivät kuitenkaan sovellu kaikkiin kattoihin, sillä niiden asentaminen voi kattomateriaalin tyypin vuoksi olla joko hyvin hankalaa tai lähes mahdotonta. Yleisimmin tällaiset alasvalot asennetaan alaslaskettuun kattoon. Jos asennuspaikka ei salli uppovalon asennusta, ei sinun kuitenkaan tarvitse luopua modernista valaistuksesta – riittää, että valitset pinta-asennettavan paneelin. Tällainen led-valopaneeli kiinnitetään kattoon kattovalaisimen tavoin.

  LED paneeli
  LED paneeli
  LED paneeli

  Pyöreät LED-paneelit

  Jos kulmikas valonlähde ei sovi kotisi tyyliin, voit tietenkin valita myös pyöreän muodon. Tavallisesti LED-paneelilla viitataan kulmikkaaseen ja litteään, joko pinta-asennettavaan tai upotettavaan valaisimeen, mutta samalla tavalla toimivat monet muutkin pyöreät ja upotettavat valaisimet, joita kutsutaan usein downlight-valaisimiksi. Niistä on nykyään saatavilla myös runsaasti erilaisia LED-vaihtoehtoja.

  LED-paneelien koot

  LED-paneeleja ei ole standardoitu, joten niitä on tarjolla monessa koossa niin pinta-asennettavina kuin uppomalleinakin. Tiettyjä kokoja valmistetaan kuitenkin ”standardeina”: tällaisia ovat esimerkiksi rasterikattoihin asennettavien paneelien koot 625x625 mm, 600x600 mm, 1 250x625 mm, 1 250x312 mm, ja 1 200x300 mm. Pyöreiden LED-paneelien tyypillisiä halkaisijoita ovat puolestaan 68 mm ja 82 mm.

  Voit tiedustella juuri sinun tarpeisiisi sopivan paneelikoon saatavuutta asiakaspalvelustamme, jonka yhteystiedot löydät tämän tekstin lopusta.

  LED paneeli

  Led-valopaneelit kylpyhuoneessa, keittiössä ja yleisesti kosteissa tiloissa

  Jos led-paneeli (tai mikä tahansa muu valaisin) joutuu kosketuksiin kosteuden kanssa, on sen oltava sijaintipaikasta ja kosteuden määrästä riippuvalla, sopivalla kotelointiluokalla suojattu. Esimerkiksi kotelointiluokka IP44 merkitsee suojaa vieraiden esineiden (>= 1 mm) tunkeutumiselta ja roiskevedeltä.

  Asiantunteva neuvontamme antaa sinulle mielellään lisätietoja kosteiden tilojen suoja-alueista, joissa valaisimen kotelointiluokan on oltava tavallista korkeampi tai joissa on huomioitava muita turvallisuusnäkökohtia. LED-paneelin asentaminen on myös annettava aina ammattilaisen tehtäväksi.

  LED-paneelin asentaminen kipsilevykattoon

  Led-paneelin asentamisen yksityiskohdat ovat aina tuotekohtaisia, joten jokaisen tuotteen mukana toimitetaan perusteelliset asennusohjeet. LED-paneelit asennetaan yleensä kipsilevyyn sahattuun aukkoon ja apuna käytetään asennusjousia ja/tai asennussarjoja, esim. asennuskehyksiä.

  Upotettavan LED-paneelin asentaminen kattoon

  LED-paneelit voidaan asentaa kipsilevykaton lisäksi vaihtoehtoisesti rasterikattoon, jolloin LED-paneelista tulee yksinkertaisesti yksi palanen alaslaskettua rasterikattoa. Kipsilevykattoon verrattuna rasterikattoasennukseen liittyy selkeä ulkonäköä koskeva etu: kun kattorakenne kannattelee valaisinta, valaisin sopii täydellisesti katon yleisilmeeseen, eikä kiinnikkeitä tai kehyksiä ole näkyvillä. Tämän takia rasterikattoja käytetäänkin usein yritystiloissa.

  Pinta-asennettavat led-valopaneelit asennetaan puolestaan samoin kuin kaikki pinta-asennettavat valaisimet. Yleensä LED-paneeleissa on asentamista varten asennusrunko ja -pidikkeet, jotka porataan kiinni kattoon, ja itse valaisin kiinnitetään tähän runkoon. Pinta-asennettavat valopaneelit eivät siis vaadi alaslaskettua kattoa (rasteri- tai kipsilevykattoa).

  LED paneeli
  LED paneeli

  Himmennettävät ja värin vaihdolla varustetut LED-paneelit

  Myös LED-paneeleja voi ohjata kätevästi kaukosäätimellä ja värien vaihtotoimintokin on käytettävissä. Tarkasta tuotteen teknisistä tiedoista, ovatko nämä hienot ominaisuudet tarkastelemassasi led-paneelissa. Kun olet varmistanut, että asia on näin, pääset jo piakkoin ohjaamaan valoa suoraan kotisohvaltasi tai luomaan valaistuksella huoneisiisi aivan uusia värisävyjä. Moderneinta teknologiaa edustavien led-paneelien joukossa on myös merkkituotteita muun muassa Osramilta ja Paulmannilta; onhan tässä valaistusvaihtoehdossa valtavasti potentiaalia!

  LED paneeli
  LED paneeli

  Onko sinulla kysyttävää LED-paneeleista tai kaipaatko niihin liittyviä neuvoja? Ammattitaitoinen neuvontamme on apunasi. Ota yhteyttä puhelimitse +358 9 3157 9451 tai yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 75 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.