LED-nauhat

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Riemunkirjavat LED-nauhat – luova lisä moderniin sisustukseen

  Jos sisustaminen ja erilaiset koristeet ja tehosteet ovat sinun juttusi, tuovat led-valonauhat, joita myös led-listoiksi kutsutaan, mielenkiintoisen lisän kotisi valaistukseen. Näiden valonauhojen käyttö ei rajoitu pelkästään sisätiloihin, vaan näyttäviä tehosteita voidaan luoda myös ulkotiloissa. Led-nauhat ovat muovinauhoja, joissa on pieniä, monivärisesti valaisevia ja väriä vaihtavia diodeja. Näiden nauhojen erikoisominaisuutena on loistava taipumiskyky, joten ne voidaan siksi asentaa hyvin monenlaisiin paikkoihin, esimerkiksi pyörään tai kulmikkaaseen muotoon.

  Led nauha

  WLED-nauhoille sopivat käyttökohteet

  Värikästä koristusvalaistusta voidaan käyttää kaikkialla kotona ja pihalla. Koristevalaisimet luovat kauniin valaistuksen ja miellyttävän tunnelman, mutta niillä voi olla myös funktionaalinen tarkoitus. Esimerkiksi keittiössä työtason yläpuolelle asennettu riittävän kirkas led-nauha voi korvata kaapinalusvalaisimen.

  Esimerkkejä led-nauhojen käyttöpaikoista:

  • tunnelmallinen taustavalaistus television yhteyteen
  • epäsuora huonekalujen valaistus
  • parvekkeiden ja terassien alueet
  • portaikkojen tasanteet kotona ja puutarhassa
  • kaupalliset tarkoitukset: valomainokset, esim. suurten kirjaimien valaiseminen
  • kannettavan tietokoneen yhteydessä tai autossa – saatavilla myös USB-liitännällä varustettuja malleja.
  Led nauha
  Led nauha
  Led nauha

  Huomautus: Kun käytät monivärisenä loistavia LED-valonauhoja ulkotiloissa, kylpyhuoneessa tai keittiössä, pitää nauhojen olla ehdottomasti asiankuuluvan kotelointiluokan mukaisia, sillä vesi ja sähkö eivät kuulu yhteen. Kosteuden kanssa tekemisissä olevien koristevalaisimien kotelointiluokan pitää olla vähintään IP44, jolloin diodit ovat suojassa roiskevedeltä ja vähintään yhden millimetrin kokoisilta vierailta esineiltä.

  Tutustu muihin mahdollisiin kotelointiluokkiin seuraavassa kätevässä yhteenvedossa:

  Ensimmäinen numeroX4Suojataso vieraesesineitä ja pölyä vastaan
  0 Ei suojausta
  1 Suojaus isoja (≥ 50 mm) kappaleita vastaan
  2 Suojaus keskikokoisia (≥ 12,5 mm) kappaleita vastaan
  3 Suojaus pieniä (≥ 2,5 mm) kappaleita vastaan
  4 Suojaus erittäin pieniä (≥ 1 mm) kappaleita vastaan
  5 Suojattu pölyltä
  6 Pölytiivis (täydellinen suojaus)
  Toinen numeroXSuojaus vettä ja kosteutta vastaan
  0 Suojaamaton
  1 Pystysuoraan tippuvalta vedeltä
  2 Tippuvalta vedeltä, maks. 15 asteen kulma
  3 Satavalta vedeltä, maks. 60 asteen kulma
  4 Roiskuvalta vedeltä
  5 Joka suunnasta tulevalta vesisuihkulta
  6 Joka suunnasta tulevalta voimakkaalta vesisuihkulta
  7 Kestää hetkellisen upotuksen veteen
  8 Kestää jatkuvan upotuksen veteen
  9K Kestää suurella paineella läheltä ruiskutettua kuumaa vettä

  LED-nauhojen asentaminen ja kiinnittäminen

  LED-nauhat on helppo asentaa, sillä niiden takaosassa on yleensä liimanauha. Näin ne voidaan liimata vaivatta kaikenlaisille sileille, puhtaille ja kuiville pinnoille. Erityisen sopivia sileitä pintoja ovat lasi, laatat ja metalli. LED-nauha otetaan käyttöön liittämällä sen pistoke lähimpään pistorasiaan, jonka jälkeen onkin aika ihastella pienten valojen erilaisia ominaisuuksia.  

  LED-nauhan pituus

  LED-nauhat ovat pituudeltaan yleensä 1–5 metriä. Täsmällisen pituuden (senttimetreinä) voit tarkastaa verkkokaupastamme tuotteen teknisistä tiedoista. Jos viisi metriä ei riitä omaan käyttötarkoitukseesi, voit valita mallin, joka on laajennettava. Ammattitaitoinen neuvontamme opastaa sinua mielellään eteenpäin tässä asiassa. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  LED-nauhojen leikkaaminen ja yhdistäminen

  LED-nauhoja on helppo muokata, sillä niitä voi leikata ja yhdistellä. Muista kuitenkin aina, että nauhoja saa lyhentää saksilla ainoastaan silloin, jos ne on tarkoitettu leikattaviksi. Maininnan tästä ominaisuudesta löydät sekä tuotepakkauksesta että verkkokauppamme tuotekuvauksesta. Jos haluat tietää, miten lyhennät LED-nauhan parhaalla mahdollisella tavalla, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme vinkkien saamiseksi.

  Vinkki: Jos LED-nauhat ovat lyhennettäviä, on niihin merkitty yleensä pienet saksikuviot sinne, mistä nauhaa voi leikata. Noudata ehdottomasti näitä ohjeita.

  Led nauha
  Led nauha

  LED-nauhojen merkkivalmistajat

  Onko sinulla aivan selvä käsitys siitä, missä haluat käyttää LED-nauhaa – ja onko mielessäsi jo jokin tietty tuotemerkki? Tarkasta, mitkä valmistajat tarjoavat monipuolisia LED-nauhoja käyttämällä verkkokaupassa suodatinta ”Valmistaja”. Jos sinulla on asiasta jotakin kysyttävää, vastaamme mielellämme tiedusteluusi.

  Himmennettävät LED-nauhat

  Uusien LED-nauhojesi on huolehdittava paitsi värikkään kauniista, myös viihtyisästä koristevalaistuksesta. Viihtyisyys taataan parhaiten himmennetyllä valolla, mikä koskee myös pieniä diodeja kätevissä ja taipuisissa nauhoissa. Diodien valo on himmennettävissä tuotteesta riippuen joko kaukosäätimellä tai älypuhelimen sovelluksella.

  Värin vaihtaminen

  Haluaisitko kokeilla erilaisia valon leikkejä monissa väreissä ja tunnelman mukaan? Siinä tapauksessa moniväritoiminnolla varustetut LED-nauhat ovat oikea valinta sinulle. Tunnistat tällä toiminnolla varustetut valonauhat verkkokaupassa kategorian yleisnäkymässä värikkäästä ympyräkuviosta, jossa on kaikki sateenkaaren värit. Kun napsautat tuotekuvauksen auki, näet samat värinvaihtoa koskevat tiedot myös tuotteen teknisissä tiedoissa.

  Vinkki: Saatavilla on myös malleja, jotka eivät valaise kaikissa mahdollisissa väreissä, mutta joiden valoväriä voi vaihdella lämpimän valkoisesta päivänvalon valkoiseen. Tiedot tällaisesta värinvaihtotoiminnosta esitetään tuotteen teknisissä tiedoissa ja keltasinisellä ympyräkuviolla.

  Led nauha

  Paristokäyttöiset mallit

  Haluatko varustaa huonekalusi tai portaikkosi LED-nauhoilla, muttet haluaisi johtosotkua? Meillä on sinulle hyviä uutisia. Koristeellisista LED-valonauhoista on olemassa myös paristokäyttöisiä malleja, joita voi siirrellä vapaasti ja helposti kaikkialla asunnossa. Tarkasta tuotteen kuvauksesta, onko malli paristokäyttöinen. Voit myös ottaa yhteyttä ammattitaitoiseen neuvontaamme ja tiedustella, mitkä mallit sopivat omaan käyttötarkoitukseesi. 

  LED-nauhojen ohjaaminen

  LED-nauhojen ohjaamisvaihtoehtoja on monia. Voit valita oman makusi mukaan seuraavista: 

  • mallit, joita ohjataan kaukosäätimellä
  • mallit, joita ohjataan älypuhelimen sovelluksella ja joissa LED-nauhasta tulee osa älykodin valaistusjärjestelmää
  • mallit, joita ohjataan LED-nauhassa itsessään olevalla ohjausyksiköllä.
  Led nauha

  Jos ole vielä täysin varma siitä, mitä ominaisuuksia tarvitset LED-nauhaasi, voit kääntyä asiakaspalvelumme puoleen. Voit ottaa yhteyttä puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai käyttää yhteydenottolomaketta.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.