Lasiset kattovalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Lasiset kattovalaisimet – kaunista valoa säihkyvässä muodossa

  Perusvalaistusta tarvitaan kotona kaikkialla: olo-, makuu-, ruokailu- ja lastenhuoneessa, kuten myös kylpyhuoneessa, keittiössä ja muissakin tiloissa. Tavallisin ja helpoin tapa yleisvalaistuksen toteuttamiseen kotona ovat kattovalaisimet, joiden tyylinä voi olla moderni, skandinaavinen, vintage, teollinen tai jokin muu. Ne voi olla kangasta, puuta, metallia, tai vaikkapa lasia, joka on yksi suosituimmista ja yleisimmistä valaisinmuotoilijoiden käyttämistä materiaaleista.

  Lasi voi olla säihkyvää ja näyttävää, modernia ja futuristisista, tai mahdollisesti hillittyä, pelkistettyä ja ajatonta. Lasisissa kattovalaisimissa voidaan käyttää joko kiinteästi asennettua led-tekniikkaa tai vaihdettavia lamppuja. Valtavasta valikoimasta löytyy vaihtoehtoja niin ruokailu- ja olohuoneeseen kuin kylpyhuoneeseenkin, ja tietenkin myös muihin kodin tiloihin. Lasiset kattovalaisimet ovat hyvin erilaisia ja tarjoavat sinulle mahdollisuuden luoda kotiisi kaunis ja säihkyvä valaistus.

  lasinen kattovalaisin
  kattovalaisin lasi
  kattovalaisin lasi

  Lasisen kattovalaisimen asentaminen

  Paras vaihtoehto on antaa asennus sähköasentajan tehtäväksi, sillä ammattilainen asentaa kattovalaisimen hetkessä. Ulkoistamalla asennuksen säästät aikaa, vaivaa ja todennäköisesti myös hermojasi. Jos olet taas varma, että asentaminen onnistuu sinulta yksinkin ja olet kokeillut sitä ehkä jo aiemminkin, täytyy sinun vain tutustua tuotteen mukana toimitettuun asennusohjeeseen. Kattovalaisimen asennustapa riippuu aina tuotteesta, joten ohjeet kannattaa lukea aina huolellisesti läpi.  

  Jos sinulla on kysymyksiä kattovalaisimen asennukseen liittyen, esimerkiksi sokeripaloista, koukuista, pistokkeista tai poraamalla kiinnitettävistä asennussangoista, voit ottaa yhteyttä neuvontaamme. Yhdessä löydämme ratkaisun hankalimpiinkin tapauksiin. Asiakaspalvelumme yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  Lasiset kattovalaisimet ja led-lamput

  Led-lamput ovat tietysti hyödyllisiä myös lasisissa kattovalaisimissa, sillä valaistuksen kannalta ne ovat yksinkertaisesti paras ylipäätään saatavilla oleva ratkaisu. Ledien lukuisia etuja ovat:

  • Ledit kestävät todella pitkään – niiden käyttöikä on jopa 50 000 tuntia. Se on 50 kertaa enemmän kuin hehkulampuilla.
  • Ledit kuluttavat 90 % vähemmän virtaa kuin hehkulamput ja 60 % vähemmän kuin halogeenilamput. Tämä on edullista sekä kukkarollesi että ympäristölle.
  • Ledit ovat 100-prosenttisen kirkkaita heti, kun vain painat valokatkaisinta.
  • Ledit eivät sisällä lainkaan elohopeaa, toisin kuin energiansäästölamput.
  • Ledejä on saatavilla kaikissa mahdollisissa valoväreissä. Jos epäilet ennakkoluuloisesti, että ledit loistavat vain kylmää ja epämiellyttävän sinertävää valoa, osoittavat modernit led-lamput luulosi vääräksi.
  • Ledit mahdollistavat hoikat ja futuristiset valaisinmuotoilut.
  • Ledit tarjoavat mahdollisuuden myös älyvalaistukseen.
  lasinen kattovalaisin
  kattovalaisin lasi

  Jos sinua ei huvittaisi vaihtaa uuden lasisen kattovalaisimesi lamppuja enää ollenkaan, voit valita valaisimen, jossa on käytetty kiinteästi asennettua led-tekniikkaa. Tällaisen valaisimen käyttöikä on niin pitkä, että haluat luultavasti hankkia uuden valaisimen ennen kuin valaisin täytyy käyttötuntien täyttymisen vuoksi vaihtaa.

  Lasisten kattovalaisinten tyylit ja erityyppiset lasit

  Lasisten kattovalaisinten valikoima on todella laaja, joten valinnanvaraa löytyy. Osassa tuotteita valaisimen koko näkyvä osa on lasia, osassa taas lasia on yhdistetty muihin materiaaleihin. Erilaiset materiaaliratkaisut antavat valaisimelle täysin omanlaisen ilmeen. Ulkonäköön vaikuttaa toki merkittävästi myös lasin tyyppi ja valaisimen muotoilu, joten ulkonäkö vaihtelee runsaasti myös samantyyppisten tuotteiden sisällä. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Hillityn pelkistetyt kattovalaisimet, joissa on kuorenpuolikkaan muotoinen kaareva ja satinoitu opaalilasivarjostin, jonka läpi loistava lämmin valo sopii upeasti olo- tai makuuhuoneeseen.
  • Ihastuttavat lasiset kattovalaisimet, joissa on yksi tai useampi lasipallo.
  • Futuristisen modernit lasivalaisimet, joissa on pitkänomainen, kevyesti taivutettu tai suora lasivarjostin ja kiinteästi asennetut, modernit ledit.
  • Tyylikkäät lasiset kattovalaisimet, joiden nelikulmainen lasivarjostin on satinoitu tai kirkas – modernia, antiikkista tai vaikkapa jugend-tyyliä.
  • Ajattoman modernit, pyöreät lasiset kattovalaisimet, jotka valaisevat kauniisti kylpyhuoneessa erityisen muotoilunsa ja sopivan kotelointiluokkansa ansiosta.
  • Näyttävät kattovalaisimet, joissa kristallilasi ja lasipallot säihkyvät ja saavat valon taittumaan monin kerroin luoden upeita valotehosteita kodin seinille.
  kattovalaisin lasi
  kattovalaisin lasi
  kattovalaisin lasi

  Lisäksi kattovalaisimia on vielä montaa muutakin tyyliä, jotka kaikki ovat omalla tavallaan upeita ja elegantteja. Erilaisten tyylien ryhmittelyä voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään, mutta helpommalla pääset, kun siirryt verkkokauppamme lasisten kattovalaisinten kategoriaan tutkimaan erilaisia ratkaisuja.

  Himmennettävät lasiset kattovalaisimet

  Lasista tehtyjä kattovalaisimia on tarjolla runsaasti myös himmennettävinä malleina, mutta tämän toiminnon sisältyminen riippuu mallista. Eri tyyppisissä valaisimissa käytetään erilaisia himmennysratkaisuja.

  Onko sinulla ostoskorissasi lasinen kattovalaisin,

  • jossa on kiinteästi asennetut ledit?
   Tässä tapauksessa himmentämismahdollisuus riippuu yksinomaan valitsemastasi valaisimesta. Voit tarkastaa tuotteen himmennettävyyden helposti tuotteen teknisistä tiedoista. Valaisimen lisäksi tarvitset useimmiten vielä yhteensopivan ulkoisen himmentimen, jonka asentamisen jälkeen pääset nauttimaan himmennystoiminnosta.
  • jossa on vaihdettavat lamput?
   Tällöin tarvitset sopivan ulkoisen himmentimen. Jos se on valmiina, puuttuu enää sopiva lamppu. Aiemmin halogeeni- ja hehkulamput olivat suosittuja tällaisissa ratkaisuissa, sillä ne kaikki ovat himmennettäviä. Nykyään ainoa järkevä ratkaisu niin sähkökulutuksen kuin ympäristönkin kannalta on led-lamppu, joka kuitenkin hankaloittaa hieman tilannetta, sillä kaikki led-lamput eivät ole himmennettäviä. Muista siis aina tarkistaa tuotteen teknisistä tiedoista ”Himmennettävä”-kohta, jossa tulisi lukea ”Kyllä”.
  • jossa käytetään älykotiteknologiaa?
   Älyvalaistus kasvattaa edelleen nopeasti suosiotaan, sillä sen käyttöönotto on suhteellisen yksinkertaista. Älyvalaistus tarjoaa valon kirkkauden säätämisen lisäksi myös muita upeita ominaisuuksia. Valaistuksen ohjaamiseen on eri vaihtoehtoja, joten mieti, haluatko käyttää siihen mieluummin kaukosäädintä vai älypuhelinta tai tablettia. Osa älyvalaistusjärjestelmistä vaatii WLAN-verkon, järjestelmäkohtaisen sillan ja älylaitteeseen ladattavan sovelluksen, kun tass yksinkertaisimmillaan älyaikakauteen siirtyminen onnistuu kiertämällä valaisimen vakiokantaan kiinni älylamppu, jota voi ohjata tuotepaketissa mukana tulevalla kaukosäätimellä. Kaikilla järjestelmillä on omat etunsa, joten mieti ennen ostoa tarkkaan, mikä niistä parhaiten vastaa toiveitasi. Valon himmentämisen lisäksi älyvalaistus tarjoaa järjestelmästä riippuen mahdollisuuden myös esimerkiksi valon värin vaihtoon, valo-ohjelmien luomiseen, valaistuksen ajastukseen ja läsnäolosimulaatioihin.

  Jos älyvalaistus tuntuu sinusta kiinnostavalta, suosittelemme tutustumaan esimerkiksi Philips Hue- ja Q-Smart-Home-tuotteisiin älyvalaistuskategoriassamme.

  lasinen kattovalaisin
  lasinen kattovalaisin
  lasinen kattovalaisin

  Jos sinulla on vielä kysyttävää lasisiin kattovalaisimiin liittyen, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme joko puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai lähettämällä viestin yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.