Klassiset/antiikkiset riippuvalaisimet

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Antiikkityyliset riippuvalaisimet:

  Tyylikästä sisustusta ja klassista eleganssia

  Antiikkinen sisustustyyli ei enää nykyään tarkoita pelkästään tummia värejä ja raskaita muotoja, vaan tyylirajat hämärtyvät vähitellen. Hyvin tämä sekoittuminen näkyy esimerkiksi maalaistyylissä, josta on olemassa hyvin erilaisia vivahteita, osa jopa hyvin moderneja. Esimerkiksi skandinaavinen tyyli on todellisuudessa yhdenlaista modernia maalaistyyliä. Vastaavasti moderni antiikkityyli on väritykseltään vaaleampaa, mutta ytimeltään kuitenkin ”antiikkista”.

  Tässä oppaassa kerromme, mitä antiikkityylillä nykyisin tarkoitetaan ja millaisia antiikkisia riippuvalaisimia yleensä löytyy.

  Antiikkisen tyylin ominaispiirteet

  Antiikkityyli on melko lailla minimalistisen tyylin vastakohta. Minimalistinen tyyli voi toki tehdä vaikutuksen eloisuudellaan ja linjakkuudellaan, mutta antiikkityyli herättää todennäköisemmin huomiota runsaudellaan.

  Antiikkinen tyylisuunta kattaa hienosti koristellut kuvien kehykset ja sametilla tai nahkalla verhoillut huonekalut. Antiikkisen sisustuksen ystävät arvostavat myös aitoa käsityötaitoa, joka näkyy laatikostojen, kaappien, pöytien ja vastaavien veistetyissä yksityiskohdissa ja tummansävyisissä puumateriaaleissa eli pähkinä-, kirsikka- tai mahonkipuussa. Antiikkiset riippuvalaisimet tunnistaa puolestaan antiikkityylisistä elementeistä.

  Antiikkityyli

  Antiikkityyli on kiinnostava ja osuva käsite. ”Antiikkinen” riippuvalaisin  ei ole yhtä täsmällinen ilmaisu kuin ”antiikkityylinen” riippuvalaisin, sillä nämä valaisimet eivät ole oikeasti antiikkia – ne vain näyttävät sellaisilta.

  Satavuotias, kartanosta pelastettu riippuvalaisin on antiikkinen, ja tällaisia tuotteita löytyy edelleen huutokaupoista. Jos pidät tästä tyylistä, mutta haluat kuitenkin saada upouuden ja laadukkaan tuotteen, on antiikkityylinen riippuvalaisin valintasi.

  Täysin vastaavalla tavalla muutkin huonekalut, kuten kaapit ja ruokapöydät, voivat olla aitoja antiikkiesineitä. Antiikkisten ja antiikkityylisten esineiden välillä on eronsa, mutta molemmat kuuluvat silti antiikkiseen tyylisuuntaan.

  riippuvalaisin antiikki

  Antiikkityyliset riippuvalaisimet

  Nettilamppu-verkkokaupan riippuvalaisimet sopivat täydellisesti antiikkityyliin, vaikka aikanaan kartanoissa sijainneita kattokruunuja joudutkin etsimään muualta. Meiltä löydät kuitenkin uusia riippuvalaisimia, jotka on valmistettu täysin antiikkisen näköisiksi.

  Etsiessäsi täydellistä antiikkityylistä valonlähdettä törmäät aina uudelleen tiettyihin tyypillisiin ominaisuuksiin: kiillotettuihin kupari- ja messinkielementteihin ja usein myös lehtikultaiseen pinnoitteeseen. Kaartuvat muodot ilahduttavat silmää, ja loistavat riippuvalaisimet ihastuttavat missä tahansa huoneessasi. Pieni vinkki: kristalli näyttää taianomaiselta yhdessä valon kanssa, sillä valo heijastuu tästä materiaalista erityisen koristeellisella ja tunnelmallisella tavalla.

  Toinenkin vinkki: vältä aivan liiallista koristeellisuutta valitsemalla antiikkisen tyylin moderneja edustajia. Suositeltavaa on käyttää vaaleita värisävyjä ja rauhallisia pintoja seinissä. Rauhaisa värimaailma pehmentää vaikutelmaa, joka voisi muuten tuntua liian vanhalta ja raskaalta.

  riippuvalaisin antiikkityyli
  riippuvalaisin antiikkityyli
  riippuvalaisin antiikkityyli

  Riippuvalaisimen antiikkiseen ilmeeseen sopivat lamput

  ”Antiikkisin” lamppuvaihtoehto on tietenkin hehkulamppu, mutta siinä käytetty tekniikka on jo aivan vanhentunutta. Nykyään halutaan moderniutta antiikkityylissä, mikä merkitsee ledien käyttöä. Jotta lamppu ei näytä valaisimessa aivan vääränlaiselta, tutustu filamenttilampuiksi kutsuttuun led-lampputyyppiin, joka näyttää hehkulampulta mutta sisältää kaikki ledien edut:

  • hyvä energiatehokkuus
  • pitkä käyttöikä
  • parasta mahdollista valoa antiikkityylin valaisemiseen
  • hyvä kytkentäkestävyys
  • heti 100-prosenttisen kirkas valo
  • vanhanaikaiselta näyttävä ulkonäkö (vaikka lamppu ei olekaan vanha)
  riippuvalaisin antiikkityyli
  riippuvalaisin antiikkityyli

  Korkeussäädettävät riippuvalaisimet

  Riippuvalaisimet voivat tietenkin olla korkeussäädettäviä, mutta tämä ei yksistään riitä antiikkityyliin. Korkeuden säätämiseen käytettävien välineiden on nimittäin sovittava myös tyylisuuntaan.

  Jos olet innostunut antiikkityylistä, löydät valaisinvalikoimastamme mm. punnushissimekanismeja, joiden kaikki osat on valmistettu tietenkin antiikkityylisiksi. Tällainen välineistö voi toisaalta olla myös pelkistettyä, jolloin valaisinvaihtoehdot on luokiteltu korkeussäädettävien modernien riippuvalaisinten kategoriaan.

  Antiikkityylissä itse punnushissi on tietenkin osa antiikkiseksi tehtyä designia. Se on kuitenkin aivan yhtä kätevä kuin modernimpi (eli pelkistetympi) hissivarustus: voit muuttaa valaistuksen aina tilanteeseen sopivaksi. Esimerkiksi ruokapöydän äärellä sekä syödään että hoidetaan arkielämän töitä, joten sama korkeus ei aina toimi.

  Riippuvalaisinten ripustamiskorkeus pöydän yläpuolella

  Ainakin yksi asia on yhteinen antiikkityylin ja muiden tyylisuuntien välillä: ruokapöytä on kaikissa tapauksissa keskeinen osa kotia, sillä sen äärellä paitsi syödään, myös oleskellaan, luetaan ja toisinaan työskennellään. Korkeussäädettävät riippuvalaisimet ovatkin ihanteellinen ratkaisu ruokapöytää varten. Usein on niin, että kauneimmissa malleissa ei kuitenkaan ole mahdollisuutta säätää korkeutta, joten ripustuskorkeus on valittava niin, että se sopii mahdollisimman hyvin kaikkiin eri tilanteisiin. Ruokapöydän yläpuolella olevan riippuvalaissimen alareunasta tulisi olla 80–100 cm:n etäisyys pöytälevyyn, jolloin ruokapöydästä tulee huoneen keskipiste.

  riippuvalaisin antiikki
  riippuvalaisin antiikki

  Riippuvalaisinten liitännät?

  Riippuvalaisimen täsmällinen asennustapa riippuu sen mallista, joten jokaisen verkkokauppamme tuotteen ohessa toimitetaan tarkka asennusohje. Anna ohje sähköalan ammattilaiselle avuksi, kun hän suorittaa valaisimen asennuksen.

  Kaipaatko vielä lisätietoja tietystä tuotteesta, tai onko sinulla kysyttävää valaisimen asentamisesta, sopivista lampuista, tietyistä merkkivalmistajista tai näyttävistä klassikkomalleista? Ota yhteyttä asiantuntevaan neuvontaamme joko puhelimitse numeroon +358 9 3157 9451 tai käyttämällä yhteydenottolomaketta. Autamme sinua mielellämme!

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 30 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 10 :n etukupongin*!

  10 Voucher

  *Vähimmäistilausraja 75 €. Lunastettavissa nettilamppu.fi-verkkokaupassa yhteen tilaukseen. Voimassa 31.3.2022 asti. Etukoodi on voimassa 21 päivän ajan sen lähetyksestä laskien. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen koska vain yhdellä klikkauksella.