Klassiset / antiikkiset kattokruunut

Suosittelemme tästä kategoriasta

  Historiallista ilmettä ja uusinta tekniikkaa: antiikkiset kattokruunut

  Jos näyttävä sisustus on sinun juttusi, et voi ohittaa kattokruunuja valaistusta miettiessäsi. Kun kattokruunun tyylinä on vielä antiikki, tuo se varmasti viehätystä ja eleganssia kotiisi. Kattokruunut tarvitsevat runsaasti tilaa ympärilleen, jotta niiden parhaat puolet tulevat esiin, joten ahtaisiin tiloihin tämä valaisintyyppi käy perinteisessä muodossaan vain harvoin. Parhaiten kattokruunu tulee esiin, kun sekä seiniin että lattiaan on runsaasti etäisyyttä. Sinun ei kutenkaan tarvitse asua linnassa tai kartanossa, sillä esimerkiksi vanhan talon asunto, loft-asunto, suuri huone tai näyttävä eteishalli piristyy antiikkityylisellä kattokruunulla. Markkinoilla on nykyisin runsaasti myös kooltaan pieniä kruunuvalaisimia, jotka sopivat erinomaisesti esimerkiksi korkean käytävän valaisemiseen.

  Kattokruunu antiikki klassinen

  Antiikkiset kattokruunut: vanhoja vai vanhannäköisiksi valmistettuja

  Jos olet etsimässä oikeasti vanhaa kattokruunua, on sinun lähdettävä kirpputorille tai antiikkiliikkeeseen. Jos sen sijaan pidät tärkeänä kattokruunun antiikkista ulkonäköä, vaikka valaisimella ei oikeasti olekaan vuosia takanaan, voit tutustua verkkokauppamme valikoimaan. Antiikkityylisten kattokruunujen joukosta löydät malleja, jotka sopisivat ongelmitta mihin tahansa vanhaan linnaan näyttämättä liian uusilta. Jos sinulla on kysyttävää antiikkisista kattokruunumalleista, voit ottaa yhteyttä asiantuntevaan neuvontaamme, jonka yhteystiedot löydät sivun alaosasta. 

  Antiikkisten kattokruunujen materiaalit

  Jos sinua kiinnostaa, mistä materiaaleista kattokruunujen antiikkinen viehätys on peräisin, käytä verkkokaupassamme suodatinta ”Materiaali”. Valikoimaan kuuluvat:

  • lasi
  • puu
  • kristalli
  • messinki
  • kangas
  • silkki
  • ja muut metallit, esimerkiksi rauta.

  Myös muovi on yksi materiaaleista, vaikka se uskomattomalta kuulostaakin. Muovia ei materiaalina todellakaan osaisi kuvitella vanhaan linnaan, mutta se on kuin onkin muokattavissa vanhan näköiseksi.

  Kattokruunu antiikki klassinen
  Kattokruunu antiikki klassinen
  Kattokruunu antiikki klassinen

  Kristalli kattokruunujen materiaalina

  Kattokruunuista tulevat tietenkin mieleen tyylikkäät, näyttävät ja painavat valaisimet, joissa ei ole säästelty kristalleissa. Tällaisia koristuksia ovat varsinkin Swarovski-kristallit, joita Schonbek-yritys valmistaa kattokruunuja varten. Muihin kristallikruunujen valmistajiin voit tutustua verkkokaupassamme käyttämällä suodatinta ”Valmistaja”. Muista kuitenkin, että kaikki kristallikruunut eivät ole välttämättä massiivisia ja antiikkisia, vaan valikoimaan kuuluu myös moderneja malleja.

  Kattokruunu antiikki klassinen

  Kattokruunujen värit

  Klassisin versio antiikkisista kattokruunuista on väritykseltään varmastikin hopeinen, kultainen tai mahdollisesti messinkinen. Muitakin vaihtoehtoja on: kaikkea harmaasta pronssiin ja kermanväriseen. Jos haluat heti tarkastaa, kuuluuko lempivärisi Nettilampun värikkääseen valikoimaan, käytä suodatinta ”Väri” verkkokaupassamme. Voit myös soittaa asiantuntevaan neuvontaamme ja pyytää apua sopivien sävyjen valitsemiseen. Yhteystiedot löydät tämän sivun alaosasta.

  Antiikkiset kynttiläkruunut

  Verkkokaupassamme ei ole juurikaan kattokruunuja, joissa olisi aidot kynttilät, mutta voit etsiä sellaisia antiikkiesineiden kirpputoreilta. Valikoimaamme kuuluu kuitenkin kattokruunuja, joissa on kynttilöiltä näyttäviä LED-lamppuja. Tällaiset niin kutsutut LED-kynttilälamput ovat ulkonäöltään erittäin lähellä kynttilöitä, mutta niistä ei aiheudu palovaaraa. Vinkki: Antiikkityylisiin kattokruunuihin sopivat sekä kynttilälamput että kaartuvat kynttilälamput. Kaartuvien kynttilälamppujen kupua on taivutettu tai kierretty, mikä saa ne näyttämään vieläkin enemmän aidoilta kynttilöiltä.

  Kattokruunun koko

  Kattokruunun sopiva koko on tietenkin aivan makuasia. On kuitenkin otettava huomioon, että erittäin suuri kattokruunu ei varsinaisesti sovi kovin pieneen huoneeseen. Ilmeeltään antiikkinen ja koristeellinen valaisin tarvitsee ympärilleen tilaa, jotta sen loisto pääsee täysin esille.

  Vinkki: Ota suunnitelmissasi aina huomioon lamppujen määrä eli kokonaisvalovirta. Sitä mitataan luumeneissa, joiden määrä määrittää huoneen kirkkauden. Voit kysyä tarvittaessa lisätietoja ammattitaitoisesta neuvonnastamme.

  Rustiikkiset kattokruunut

  Rustiikkiset kattokruunut ovat erittäin suosittuja, ja verkkokaupassamme onkin tätä varten oma alakategoriansa, eli Maalaistyyliset kattokruunut. Jos et ole varma sinulle sopivasta tyylisuunnasta, saat asiakaspalvelustamme ideoita valaisimen valintaan.

  Kattokruunu antiikki klassinen

  Onko sinulla kysyttävää tai tarvitsetko neuvoja kattokruunuihin liittyen? Soita ammattitaitoiseen neuvontaamme numeroon +358 9 3157 9451 tai lähetä viesti yhteydenottolomakkeella.

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

  Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

  Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

  15 Voucher

  *Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.