Terassin valaistus

Tunnelmaa upotetuilla valoilla, aurinkokennovalaisimilla ja muilla ratkaisuilla

Terassista voi kesäaikana tehdä helposti toisen olohuoneen, jossa illoista nautitaan raittiissa ilmassa. Perusvalaistukseen kuuluu pääsääntöisesti modernia led-teknologiaa, jota mahdollisesti tuetaan liiketunnistimella. Illanviettoa ajatellen terassi varustetaan himmennettävillä valaisimilla tai epäsuoralla valaistuksella, jotta tunnelma hämärän laskeuduttua on miellyttävä. Myös terassivalaistuksen osalta siirrytään yhä selvemmin tiettyyn tyyliin, joka voi olla esimerkiksi moderni, itämainen, retro tai design.


Täydellinen yhdistelmä

Loistava kokonaisuus terassille

Aina tilanteeseen sopivan valaistuksen tuominen terassille vaatii hieman vaivannäköä ja eri tyyppisten valaisinten käyttöä. Terassi voidaan esimerkiksi kehystää tunnelmallisilla, terassilautoihin upotettavilla valoilla, minkä lisäksi seinävalaisimet tuovat tarvittaessa lisää valoa. Viihtyisyyttä saadaan aikaan esimerkiksi lepotuolin viereen asetetulla jalkalampulla, tai pöydälle tuodulla akkukäyttöisellä pöytävalaisimella. Kokonaistunnelmaan vaikuttaa tietysti terassin lähiympäristö, jota voidaan koristella esimerkiksi valoketjuilla tai muilla koristevalaisimilla.

Miellyttävä kehystys

Terassiin upotettavat valot

Upotettavat ulkovalaisimet myydään pääsääntöisesti sarjoina. Terassilla valot upotetaan usein ulkoreunoja kehystäen, jolloin koko terassille saadaan hieno tunnelmavalaistus. Tällainen valaistus lisää myös terassin käyttöturvallisuutta, sillä kompastumisvaara vähenee oleellisesti.

Katso lisää

Erinomainen katseenvangitsija

Seinävalaisimet terassille

Ulkoseinävalaisinten valikoimasta löytyy nykyisin todella näyttäviä malleja ja aitoja design-tuotteita. Voimakkaat värit, liioiteltu koko tai epätavallinen muotoilu johtaa siihen, että valaisin varmasti huomataan. Yhtenä kasvavana trendinä on älyulkovalaistus, joka tuo mm. erilaiset valonvärivalinnat myös terassille.

Katso lisää

Kodikkuutta ulkotiloihin

Jalkalamppu toimii myös terassilla

Jos terassista todella halutaan tehdä kodin toinen olohuone, ei se tietenkään ole täydellinen ilman lattiavalaisinta. Ulkokäyttöön sopivia jalkalamppuja on saatavilla sekä perinteisellä sähköpistokkeella että myös akulla varustettuina. Terassikäytössä jalkalamppu sopii hyvin ruokapöydän tai lepotuolin viereen.

Katso lisää

Pyöreyttä kesäiltaan

Valopallot koristelevat terassin

Pallo on muodoltaan valaisinsuunnittelijoiden suosikki, eivätkä ulkovalaisimet tee tässä poikkeusta. Pyöreitä muotoja löytyy esimerkiksi jalkalampuista, koristepalloista, ulkoriippuvalaisimista ja maapiikkivaloista. Erityisen suosittuja ovat monivärisellä valolla varustetut ulkokoristevalot.

Katso lisää

Joustavaa sijoittelua

Tunnelmalliset aurinkokennovalot

Aurinkokennolla varustettu valaisin on näppärä tapa tuoda hieman koristeellista valoa terassille tai parvekkeelle. Erilaiset pöytävalaisimet ja lyhdyt voidaan sijoittaa joustavasti pöydälle, lattialle tai seinälle. Pihan istutukset saadaan puolestaan heräämään pimeän tultua eloon maapiikkivalaisimien avulla.

Katso lisää

Väriä iltaan

Led-valonauhat

Epäsuoran tunnelmavalaistuksen luonti käy parvekkeella tai terassilla helposti led-valonauhojen avulla. Erityisen suosittuja ovat väriä vaihtavat älyvalonauhat, sillä ne tuovat pirteyttä ja juhlatunnelmaa iltaan. Led-valonauhoja käytetään myös terassin portaiden valaisuun.

Katso lisää

Kaunista keveyttä

Paperilyhdyt

Terassille ja sen lähiympäristöön saa luotua tunnelmallisen ja keveän ilmapiirin paperilyhtyjä käyttämällä. Paperilyhtyjä on saatavilla eri väreissä ja niiden suosituimpia muotoja ovat pallo ja sylinteri. Tavallisesti paperilyhdyt löytävät paikkansa seiniltä, pihapensaista tai terassin kaiteilta.

Katso lisää

Valo seuraa illanviettoasi

Käytännöliset akulla varustetut valaisimet

Ladattavilla akuilla varustetut valaisimet seuraavat mukanasi liikkuessasi kotipihallasi kesäiltana, joten voit unohtaa pistorasiat. Terassin pöydällä ne valaisevat illan ruoka- ja juomatarjonnan. Kannettavia valaisimia käytetään myös terassin lattialla tunnelman luojina. Muista kuitenkin, että matalan IP-luokan valaisimia ei saa jättää yöksi ulos.

Katso lisää

Sähköä puutarhaan

Pistorasiapylväät

Pihan aktiivisen käytön ja kunnossapidon yhteydessä ilmenee usein haasteita pistorasioiden sijaintien tai lukumäärän kanssa. Käytännölliset pistorasiapylväät ovat ratkaisu ongelmaan. Pistorasiapylväitä asennetaan myös terassin viereen tai jopa terassille, jotta kaikille halutuille laitteille varmasti riittää virtaa. Osassa pistorasiapylväitä on lisäksi valo.

Katso lisää

Viileä tuulahdus terassille

Tuulettimet ulkokäyttöön

Pitkään jatkuneella helteellä tuulahdus raitista ilmaa tekee hyvää. Katetuille parvekkeille ja terasseille on nykyisin saatavilla ulkokäyttöön sopivia kattotuulettimia, joiden asennus vaatii sähköliitännän. Monia tuulettimia voi ohjata kaukosäätimellä, ja osassa on vielä käytännöllinen valokin.

Katso lisää


UKK: Usein kysyttyjä kysymyksiä terassin valaistuksesta

  • Ilmainen toimitus väh. 99 euron tilauksille*
  • 50 päivän palautusoikeus
  • Turvalliset ostokset

Erityistarjouksia ainoastaan uutiskirjeen tilaajille!

Tilaa uutiskirjeemme ja saat 15 :n etukupongin*!

15 Voucher

*Lunastettavissa vähintään 99 euron tilauksen yhteydessä (ei sis. mahd. toimituskuluja). Kukin asiakas voi käyttää alennuskoodin vain kerran ja vain yhteen tilaukseen, eikä sitä voi yhdistää muihin alennuskoodeihin. Alennuskoodia ei voi käyttää jo tehtyyn tilaukseen jälkikäteen. Alennuskoodia ei voi myöskään käyttää tarjouksen ulkopuolelle suljettujen valmistajien tuotteisiin. Alennuskoodi on voimassa 21 päivää sen lähettämisestä laskien.